Trampolin - GymDanmark

Trampolin

Trampolin – gymnastikkens højdespringer

Trampolin er koordination og kropskontrol, med frit svæv i op til 8 meters højde. Trampolin er en populær sport i Danmark og er en af GymDanmarks olympiske discipliner. Trampolinspring sker i “den store trampolin” og er noget, der fascinerer de fleste og ikke uden grund. Trampolin er frit svæv i luften under udfoldelse af total kropsbeherskelse: rotation, styrke, balance og elegance. Søger du en følelse af frihed og fornemmelsen af at kunne flyve, er trampolin lige noget for dig.

Koordination og kropskontrol

Gennem grundtræning får du trænet din styrke, balance og koordination for at nå målet om fuld kropskontrol i luften. Foreningerne lægger stor vægt på sikkerheden. Det er derfor altid træneren, som afgør, om du er parat til at gå videre med et sværere spring, f.eks. fra en salto til dobbeltsalto.  

Konkurrence i Trampolin

To øvelser á 10 spring

I trampolin konkurrerer man som hold, synkront og individuelt. Konkurrencen består af to såkaldte øvelser, som hver består af 10 spring, som springes i træk. I første øvelse skal alle springerne opfylde en række krav. På den måde sikrer man, at springerne laver øvelser af nogenlunde samme sværhedsgrad, og at de derfor primært bedømmes på, hvor flot og korrekt, de springer. Anden øvelse er fri, så springerne sammensætter selv deres øvelse. Springerne bliver bedømt på, hvor korrekt de springer, og hvor svær deres øvelse er, samt hvor højt de springer. Sværhedsgraden afhænger af, hvor mange saltoer og skruer, der er, og i hvilken position de udføres.

Genveje

Konkurrence information

Tilmelding til konkurrencer, reglementer mm.

Læs mere

Licens

Køb eller forny konkurrencelicens

Læs mere

Talent og Elite

Find mere information omkring talent og elite

Læs mere

Værtsforening

Information til  værtsforening

Læs mere

Samlinger

Tilmeld og find samlinger

Læs mere

Resultater

Find resultater fra alle Trampolin konkurrencer

Læs mere

Nationale og Internationale dommere

Læs mere

Uddannelse og kurser

Få bedre gymnaster – uddan dig

Læs mere

Dobbelt mini-trampolin

Vil du vide mere om Dobbelt mini-trampolin, kontakt os på info@gymdanmark.dk

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen