Talent- og elitegymnastik - GymDanmark

Talent- og elitegymnastik

Talent- og Elitearbejde i GymDanmark

GymDanmarks Talent- og Elitestruktur skal sikre en dansk gymnastik-elite, der kontinuerligt deltager i og skaber gode resultater ved internationale senior elitekonkurrencer, gennem et øget fokus på talent- og elitearbejdet.

I disse bestræbelser ønsker GymDanmark at støtte de foreninger, der på ansvarlig vis er med til at skabe gode internationale resultater for Danmark, samt støtte de foreninger, der yder et stort arbejde for at højne niveauet i dansk gymnastik gennem en langsigtet, struktureret og ansvarlig talentudvikling. Støtte skal forstås bredt og er dermed ikke nødvendigvis økonomisk støtte.

Organisering

Den overordnede organisering af GymDanmarks Talent- og Elitestruktur er en decentral struktur. Dette betyder at talent og elitearbejdet bliver udført der hvor gymnasterne er mest og hvor gymnastikken er bedst, nemlig i foreningerne. Formålet med denne organisering skal sikre, at højne niveauet i de lokale gymnastikmiljøer, at skabe et så stort fundament af dygtige trænere og gymnaster som muligt og derved højne sandsynligheden for gode internationale seniorresultater.

Herunder er der mulighed for foreninger at indgå Talentudviklingssamarbejder med GymDanmark. Læs mere længere nede på siden.

Formål med talent- og elitearbejdet

I GymDanmark vil vi vinde medaljer ved EM, VM og OL på seniorniveau. I bestræbelserne herpå er der også et mål og en forventning om, at GymDanmark er repræsenteret ved internationale elitekonkurrencer og skaber gode resultater.

En stærk og kontinuerlig elite kræver mange gode talenter. Talentarbejdet i GymDanmark har derfor til formål at skabe et større selekteringsgrundlag for gymnastikeliten gennem langsigtet, struktureret og ansvarlig talentudvikling, samt hjælpe gymnaster med at udvikle og opnå deres potentiale. Deltagelse i og resultater ved nationale såvel som internationale konkurrencer for gymnaster skal ses som en del af processen i gymnasternes udvikling og ikke som mål i sig selv.

Bedre Sportslig Udvikling (BSU)

Konkretisering af GymDanmark´s Talent – og Elitestruktur

Læs mere

Trivsel og gode udviklingsmiljøer

Trivsel, træning og gode oplevelser

Læs mere

Trænerløftet (e-læring)

Bliv en bedre træner på 20 minutter

Læs mere

Træner­uddannelse

Læs mere

Blog

Læs forskellige blogindlæg om talent og elite

Læs mere

Talent- og elitestrategien

Gå på opdagelse i GymDanmarks talent-og elitestrategi

Læs mere

Talentudviklings-samarbejder

Samarbejde mellem forening og GymDanmark omkring talentudvikling

Læs mere

Etisk kodeks for dansk konkurrence­idræt

DIF og TeamDamark´s etiske grundlag for dansk konkurrenceidræt

Læs mere

Sportslig godkendelse

Læs mere om muligheden for at få en sportslig godkendelse af Team Danmark eller en sportslig anerkendelse af GymDanmark

Læs mere og ansøg her

Ungdomsuddannelse og elitesport

Invitation til Team Danmarks informationsmøder på ungdomsuddannelser for skoleåret 2023/2024

Find møderne her