Funktionel Fitness - GymDanmark

Funktionel Fitness

Funktionel træning og konkurrence

Er du en af dem, som godt kan lide at udfordre og presse dig selv, så er Funktionel Fitness noget for dig. Funktionel Fitness kan dyrkes både som træningsform og som konkurrence. De grundlæggende principper er dog de samme i de workouts, der udøves – uanset om der konkurreres eller ej. I Funktionel Fitness er alsidighed nøglen, fordi du træner både styrke, kraft, udholdenhed, koordination og øvelser med egen kropsvægt.

Et træningspas består typisk af 1-3 workouts, hvor man skal lave et bestemt antal gentagelser af en øvelse – enten på tid eller hvor man skal løfte så tungt som muligt. Man kan også fastsætte en bestemt tidsramme, hvor der skal nås så mange gentagelser som muligt.

En workout varer 5-20 minutter. Workouten består af en blanding af gymnastiske kropsvægtsøvelser, vægtløftning, løb, ergometermaskiner, sjipning samt øvelser med kettlebells og håndvægte. Det mix gør, at man som udøver testes i flere fysiologiske parametre som aerob udholdenhed, anaerob kapacitet, maksimale muskelstyrke og maksimal power output.

Inspirationskursus i Funktionel Fitness

  • Har I allerede funktionel fitness? Eller overvejer I at starte et hold? Så book et fire timers inspirationskursus og bliv klædt på til at give jeres medlemmer en effektiv træning med høj puls. I får en introduktion til Funktionel Fitness og de seks kategorier og forskellige øvelser, der indgår, og hvordan man kan skalere dem, så alle kan være med. I bliver også klædt på til, hvordan jeres medlemmer kan deltage i events og konkurrencer, og hvordan man træner op til det.
  • Skriv til kursus@gymdanmark.dk for at høre mere.

Funktionel Fitness som konkurrencesport

I Funktionel Fitness-konkurrencer kan der dystes både individuelt eller på hold med to-fire personer. Målet er at finde den atlet eller hold, der samlet er mest veltrænede eller “funktionelt fit” på tværs af de forskellige kategorier.

For at sikre, at atleterne bliver testet i de forskellige fysiologiske parametre, konkurreres der typisk i 4-6 workouts, som er en kombination af “udholdenhed”, “styrke”, “kropsvægt”, “skill”, “mixed” og “power”. Alle øvelser, der kan indgå i en konkurrence, er altid defineret på forhånd i en ”regelbog”, så der ikke er tvivl om standarden på en øvelse, selvom sammensætningen af workouts og øvelsesvalg varierer fra konkurrence til konkurrence.

Nationale konkurrencer

Læs om de nationale konkurrencer, bl.a. Forbundsmesterskab og Functional Fitness Challenge til DM-Ugen

Læs mere

Internationale konkurrencer

Læs om deltagelse i internationale konkurrencer, blandt andet udtagelse til EM og VM i Funktionel Fitness

Læs mere

Er fitness-konkurrencer noget for dig?

Der er rækker fra begyndere til ekspert. Tag testen og find ud af hvilken række, der passer til dig

Tag testen
Bliv uddannet i Funktionel Fitness

Bliv uddannet i Funktionel Fitness

Find uddannelser i Funktionel Fitness samt øvrige uddannelser f.eks. Funktionel Basis og Fitnessinstruktør

Læs mere