Funktionel Fitness - GymDanmark

Funktionel Fitness

Funktionel træning og konkurrence

Er du en af dem som godt kan lide at udfordre og presse dig selv, så er Funktionel Fitness noget for dig. Funktionel Fitness, der også nogle steder kaldes Høj Intensiv Funktionel Træning, defineres som træning, der inkorporerer funktionelle bevægelser udført ved relativ høj intensitet.

Funktionel Fitness har en række ligheder med højintensiv intervaltræning (HIIT), men adskiller sig ved at implementere og kombinere øvelser fra en række forskellige sportsgrene og træningsmodaliteter, herunder bl.a. vægtløftning, styrkeløft, gymnastik, løb, ergometer-roning og andet kredsløbstræning. Funktionel Fitness kan udføres af alle, da det rummer mange forskellige bevægelser, som kan skaleres i alle niveauer.

Sådan kommer I i gang med Funktionel Fitness i foreningen

Mange foreninger har allerede godt gang i funktionel fitness. Mange bruger det som supplerende og afvekslende træning til stor glæde for medlemmerne. Hvis din forening gerne vil i gang med Funktionel Fitness, står GymDanmark klar til at hjælpe, både med planlægningen, men også med uddannelse af foreningens trænere. Tag fat i en medarbejder i GymDanmark eller Bevæg dig for Livet – Fitness konsulenterne her

Konkurrence

Funktionel Fitness er en sport, der tester atleter i en række forskellige bevægelsesmønstre, aktiviteter og energisystemer for at finde den atlet, der kan udvise den bredeste færdighed inden for udholdenhed, styrke, kropsvægt, færdigheder, mixed og kraft. Funktionel Fitness er både en hold – og individuel sport. 

Der konkurreres i tre divisioner;  scaled, intermediate og RX

  • Scaled (let øvede): En skaleret version af den pågældende workout, som gør den lettere ved at eksempelvis mindske vægten eller tilpasning på anden måde
  • Intermediate (øvede): En mellem skalering af en workout
  • RX (ekspert): Den pågældende workout udføres som forskrevet

Talent og elite

Læs om udtagelse til EM og VM

Læs mere

Konkurrence information

Læs mere

Kurser og uddannelser i Funktionel Fitness

Find en relevant uddannelse i kursuskalenderen

Læs mere