Tumbling - GymDanmark

Tumbling

Tumbling – gymnastikkens formel 1

Tumbling er som skabt til gymnaster, som elsker at springe og at have fart over feltet. Tumbling er springgymnastik, men alene på bane. Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring. Gennem træning af teknik, styrke og smidighed kan alle lære at sammensætte de roterende momenter til en springserie udført i konstant fart.

Konkurrence

Gymnaster på alle niveauer og i alle aldre kan konkurrere i Tumbling.

  • Begyndere i sporten kan deltage i ”Tumbling for Alle” konkurrencen, hvor der konkurreres i alt fra bro og sving til håndstand til flikflak og baglæns salto – alt sammen på luftbane.
  • Udøvere med større repertoire kan blandt andet deltage i Power Series konkurrencerne. Der konkurreres i to kategorier: 5 spring og 8 spring. 8-springskonkurrencer, der er forbeholdt eliterækken, dømmes efter internationale regler, hvorimod 5-springskonkurrener er baseret på regler, udformet af Tumbling Udvalget.
    Også ved Power Series konkurrencerne er mulighed for at konkurrere på luftbane – kun eliterækken og S-rækken springer på den 25 meter lange fiberbane.

Genveje

Konkurrence information

Tilmelding til konkurrencer, reglementer mm.

Læs mere

Licens

Køb eller forny konkurrencelicens

Læs mere

Talent og Elite

Find mere information omkring talent og elite

Læs mere

Tumbling for alle

Her kan du finde alt om Tumbling for alle

Læs mere

Resultater

Find resultater fra alle Tumbling konkurrencer

Læs mere

Uddannelse og kurser

Få bedre gymnaster – uddan dig

Læs mere

Værtsforening

Information til værtsforeninger

Læs mere

Nationale og Internationale dommere

Læs mere