Camille Rasmussen konkurrerer for sit tredje Danmarksmesterskab ved DM - GymDanmark

Camille Rasmussen konkurrerer for sit tredje Danmarksmesterskab ved DM

DM-Ugen: Portræt

  • Navn: Camille Lund Rasmussen
  • Disciplin: Idrætsgymnastik, All-around og discipliner
  • Klub: KG66 (Kastrup)
  • Titel: Regerende danmarksmester

På trods af endnu højere mål som deltagelse i både EM’er, VM’er og World Cup hvor hun senest vandt den første sølvmedalje til en dansk idrætsgymnast, nogensinde, er 18-årige Camille Rasmussen fra KG66 top motiveret til at vinde sin tredje DM-titel i træk.

Det er en storsmilende Camille Rasmussen vi møder i de lækre træningslokaler i Kastrup, en uge før hun skal konkurrere ved DM i Idrætsgymnastik i Aalborg. Camille fremhæver det gode fællesskab og det stærke trænerteam omkring hende, som nogle af de faktorer der gør sig gældende når man skal holde motivationen til at træne seks ud af ugens syv dage. Og det kan da også kun lade sig gøre fordi hun går på den særlige TeamDanmark linje i 2. g på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg.

’Jeg træner alle dage undtagen søndag og har en morgentræning om tirsdagen, i alt 20-25 timer. Det kan lyde af meget, men det er det der skal til for at være med på højeste niveau. Heldigvis tager min skole højde for mit behov for træning, og derfor kan det hænge sammen’.

Livslangt projekt, indtil videre..

På trods af sin forholdsvis unge alder, har Camille gået til gymnastik i 14 år. Gode kammeratskaber, flid og en stærk motivationen til at blive bedre, har holdt Camille i sporten siden hun var 4 år gammel.

’Vi har et super godt fællesskab i klubben og Idrætsgymnastik er en virkelig fed sport hvor man kan bruge hele sin krop. Man opdager hvor meget man kan bruge den til. Fx kan man lære at ’flyve’, man kan lave spagat, og man bliver stærk, virkelig stærk. Og så alt sammen med sine bedste venner. Vi hjælper hinanden, presser hinanden også på dårlige dage, og er der for hinanden. Og så har jeg selvfølgelig det bedste trænerteam omkring mig. Trænerduoen, og ægteparret, Ditti og Milan ved lige præcis hvordan de kan få mig til at blive bedre, og hjælper og støtter mig når det ikke går så godt’

Fokus er på All-around titlen

Camille er pt. Danmarks bedste kvindelige Idrætsgymnast. Som nybagt sølvmedaljevinder ved World Cup i maj er hun i storform til at tage sit tredje DM-guld i streg. I Idrætsgymnastik er den højeste ære at vinde DIF all-around medalje hvor man skal være den bedste i snit, i alle fire redskaber (bom, barre, gulv og hest). Herudover konkurreres der også om at være den bedste på de enkelte redskaber.

At være Idrætsgymnast kræver styrke, mod og kropskontrol, og for Camille handler det også om at holde hovedet koldt og hun siger:

’Jeg tror jeg er god til at holde hovedet koldt og hvile i mig selv, jeg ved hvad jeg kan. Jeg bliver også nervøs men jeg er godt til at holde hovedet koldt. Til konkurrence skal det mentale være på plads’.

’Jeg glæder mig helt vildt til DM. Jeg glæder mig til at vise nogle af mine nye opgraderinger frem, og vise gymnastik-Danmark at jeg stadig er her. At vinde DM-titlen for tredje gang vil betyde vildt meget for mig. Som Danmarksmester står man i ’historiebøgerne’ og det er stort. Til dette DM vil jeg primært fokusere på all-around titlen og på hest i disciplinfinalerne, fordi det er her jeg har bedst muligheder’.

Sådan gik det Camille til DM 2022

 

DM i Idrætsgymnastik

Du kan opleve Camille og alle de andre idrætsgymnaster ved DM i Idrætsgymnastik som en del af DM-Ugen. Konkurrencerne afvikles lørdag og søndag i stadionhallerne. Find program, resultater mm. her

Bonusinfo om Camille:

  • Har gået til svømning
  • Går i 2. G på Falkonergårdens Gymnasiums TeamDanmark linje
  • Største oplevelser: Sølvmedalje ved World Cup, Første gang Danmarksmester, EYOF all-around finale og junior Nordisk Mester i 2019
  • Træner seks ud af syv dage + en morgentræning, i alt 20-25 timer om ugen.

DM-Ugen 2022

Læs alt om de fire gymnastikdiscipliner, der er med i DM-Ugen

Læs mere

DM-Ugen portrætter

Instagram

Følg med på GymDanmark Instagram

Læs mere