Michelle svinger sig tilbage i barren ved DM-ugen - GymDanmark

Michelle svinger sig tilbage i barren ved DM-ugen

DM-Ugen: Portræt

  • Navn: Michelle Vitting Lauritsen
  • Disciplin: Idrætsgymnastik, Forskudt barre
  • Klub: KG66 (Kastrup)
  • Titler: Danmarksmester All-around (2012), Danmarksmester i forskudt barre flere gange, senest i 2015

Med sine 34 år er Michelle Vitting Lauritsen måske den ældste gymnast der deltager ved DM-Ugen 2022. En længere pause fra 2015 indtil sidste år, har givet Michelle energi og mod på at stille op igen i sin ynglings sport, Idrætsgymnastik. En sport der kræver stor smidighed, styrke og kropskontrol og som er kendt og elsket fra OL.

Michelle begyndte sin gymnastiske karrierer for 28 år siden. Allerede fra 5-6 års alderen hvor hun sprang sine første øvelser i Nyborg gymnastikforening, blev det klart for Michelle at hun ville mere med sporten. Hun flyttede derfor i 2001 til Gymnastikforeningen Hermes, hvor hun ville sin sport så meget, at transporten til og fra Nyborg – Frederiksberg seks gange om ugen, ikke var nogen hindring. Michelle blev i 2003 udtaget til landsholdet, her var hun 15 år gammel. Efter mange gode år i Hermes, flyttede Michelle i 2010 til KG66 – her begyndte hendes karriere for alvor at tage fart. Michelle har gennem sin karriere deltaget ved både EM, 1st European Games og VM samt opnået et hav af medaljer i danske mesterskaber.

Foreningen, trænerne og en særlig familie gjorde det muligt

Michelle mødte trænerteamet, og ægteparret, Ditti og Milan i KG66 hvor Hermes-gymnasterne trænede en gang om ugen. Og en skade blev startskuddet til mange års effektivt og tæt samarbejde.

’I 2009 gik min albue af led og jeg havde egentlig mest lyst til at stoppe, men noget inde i mig sagde at man ikke bare stopper på grund af en skade. Milan tilbød at hjælpe mig tilbage, og allerede i løbet af nogle måneder var jeg tilbage i barren’

Michelle dedikerer også en del af æren for sin lange karriere og sit høje niveau til foreningen KG66 og siger:

’Der er et helt særligt sammenhold i KG66, nærmest familiært. Faciliteterne er lækre og sammenholdet stort, det betyder meget når man bruger op mod 20-25 om ugen i den samme hal med de samme mennesker. Men vi hjælper hinanden, støtter hinanden og bruger hinanden i både med- og modgang’

Endeligt er det praktiske fundamentet afgørende for at kunne lykkes mener Michelle og fortæller om en helt særlig familiesituation der fik det hele til at hænge sammen.

’Da jeg var på mit højeste niveau, havde jeg altid nogle omkring mig til at styre omgivelserne derhjemme. Jeg flyttede til Sjælland og boede hos en anden gymnast, nemlig Mette Hulgaard (tidligere 10-gange danmarksmester, red) i årene 2004 – 2015 hvor familien med mor Marianne i spidsen, tog sig af alt det praktiske med indkøb, vasketøj o.lign. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden deres hjælp’ siger Michelle.

Ser nu frem til et spændende DM og en battle med den regerende Danmarksmester

Efter seks år ude af sporten har det ikke været nemt for Michelle at komme tilbage, hverken fysisk eller mentalt. Men kærligheden til sporten er intakt og hun siger:

’Jeg savnede at svinge i barren og efter at have set OL i sommers meldte tanken sig om at begynde igen. Efter nogle overvejelser og en godkendt plan fra mit træner team hvor hensyn til fritid og arbejde kunne hænge sammen tog træningsformen fart, og jeg træner nu til DM tre gange om ugen, 9-10 timer.

Om at kaste sig tilbage i barren på højeste nationale niveau ved DM siger Michelle:

’Man kommer vel altid til et DM for at vinde, men ærligt så ved jeg ikke hvad der kommer til at ske. Jeg håber det bliver en fed oplevelse, både individuelt og for os alle i KG66. Jeg glæder mig til igen at opleve spændingen og nerven som er i konkurrencen, og til at konkurrere med og mod mine venner i sporten. Samtidig er det en god forberedelse til de internationale konkurrencer (NM og EM) som ligger lige rundt hjørnet. Jeg håber med min deltagelse at kunne inspirere andre til at blive i sporten, også selvom de er blevet ældre, så glæder jeg mig til at battle med blandt andet vores store talent i KG66, og klubkammerat, regerende danmarksmester Camille Lund Rasmussen. Og så sætter jeg rigtig stor pris på at min familie er der og bakker mig op, det betyder meget’.

Sådan gik det Michelle til DM-Ugen 2022

DM-Ugen 2022

Læs alt om de fire gymnastikdiscipliner, der er med i DM-Ugen

Læs mere

DM i Idrætsgymnastik

Find program, deltagerlister mv.

Læs mere

Instagram

Følg med på GymDanmarks Instagram

Læs mere

Bonusinfo om Michelle

  • Æresmedlem i KG66
  • Michelle er uddannet og arbejder som ergoterapeut
  • Elsker musik, læsning og tiden med venner og familie.
  • Bor i Hvidovre, oprindeligt fra Nyborg
  • Bronze ved Northern European Championship 2014 – barre

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen