Camilla Wolfsberg går efter guldet ved DM i TeamGym 2022 - GymDanmark

Camilla Wolfsberg går efter guldet ved DM i TeamGym 2022

DM-Ugen: Portræt

  • Navn: Camilla Raouf Wolfsberg
  • Disciplin: TeamGym, Damer
  • Klub: TeamGym Aarhus (TGA)
  • Titel: Regerende danmarksmester

23-årige Camilla Wolfsberg fra TeamGym Aarhus glæder sig til sammen med sine holdkammerater, at kæmpe for guldmedaljerne ved DM i TeamGym 2022. Men for TGA’s damer er det ikke kun resultatet der tæller, for dem er det også rigtig vigtigt at være glade i processen mod målet.

Det er med denne indstilling at damerne fra TGA de seneste år, har vundet mange medaljer og senest de eftertragtede DIF-guldmedaljer sidste år. Camilla ved, at hvis det skal lykkes igen at slå deres dygtige konkurrenter, så skal alting spille fredag aften i Gigantium i Aalborg. Det har de arbejdet hårdt og dedikeret på i TGA det seneste år.

’Der er fire hold i finalen og alle sammen er dygtige gymnaster og jeg ved, at vi skal gøre vores bedste hvis vi skal forsvare vores guldmedaljer. Det vil betyde rigtig meget for mig hvis vi kan vinde igen. Jeg kan ikke lade være med at tænke på sidste år hvor vi vandt. Jeg tror jeg taler for hele holdet når jeg siger at det bare var den bedste dag vi har haft sammen. Følelsen og stemningen af at vi lykkedes som hold er helt ubeskrivelig. Som hold, gymnaster og trænere, deler vi passionen for sporten, og den gode kultur og den stærke klubånd vi har, er med til at sikre vi hele tiden gør vores bedste. Vores trænere lægger også rigtigt mange timer i at planlægge en god sæson for os. Hele sæsonen og alle vores træninger har været struktureret på en måde, så vi kan præstere vores bedste på fredag’.

TeamGym er det perfekt mix af spring og rytme

For Camilla er TeamGym det perfekte mix af spring og rytme, og det er hun ikke den eneste der synes. TeamGym er nemlig den mest populære gymnastikdisciplin i Danmark, og med god grund synes Camilla:

’TeamGym er fedt fordi man kan kombinere både bane, trampolin og rytme i én sport, og hvor man kan nørde ned i detaljerne og samtidig dyrke sporten som helhed. Man kan ikke styre hvad alle andre gør, kun styre hvad man selv gør. Det er jo ikke lige som i andre holdsport som fx håndbold hvor man kan styre spillet. I TeamGym kan man kun styre hvad man selv springer, og om man lander eller falder på benene. Det er en præmis som er i TeamGym, og det vi træner efter til dagligt’.

TeamGym er en holdsport og fællesskabsfølelsen er for mange et vigtigt element. Og selvom langt de fleste gymnaster i Danmark dyrker TeamGym (spring/rytme) uden at konkurrere, tiltrækker konkurrenceelementet mange, og det gælder også for Camilla.

’Det adrenalin rush man får ved konkurrencer, det får man ingen andre steder. Og det fedeste er at man oplever det sammen med sine kammerater. I TeamGym er man et hold, man er sammen om gymnastikken og derfor er fællesskabsfølelsen en helt naturlig del af TeamGym-sporten.’Man kan selvfølgelig sagtens lave gymnastik individuelt, men for mig er det, som gør at man bliver i sporten, at man gør det sammen med andre. Sammen gør vi os umage, nørder ned i detaljerne og bruger uendeligt meget tid på det sammen. Og når man har det sjovt sammen med andre, så bliver man naturligt også bedre til det man er sammen om’.

Gymnastik hele livet

Gymnastik har altid været en naturlig del af Camillas liv. Hun startede som barn i opvisningsgymnastikken og blev senere tiltrukket af konkurrenceelements adrenalin.

’Jeg kan ikke huske et tidspunkt jeg ikke har lavet gymnastik, det startede med opvisningsgymnastik hvor jeg hørte om TeamGym gennem en veninde. Da jeg var 11 år blev jeg en del af TGA junior piger og har været der siden. Jeg synes det var sjovt at lave opvisning, men jeg er drevet af konkurrence elementet hvor man får den her adrenalin følelse, at man træner op mod en konkurrence. Jeg kan lide presset og det får man helt sikkert i konkurrence. Det er med til at gøre, jeg bliver ved’.

Mange gymnaster falder fra i teenageårene hvor andre ting i livet begynder at fylde, men ikke for Camilla som mener, at det godt kan lade sig gøre at kombinere fritid og venner med sin sport.

’Jeg har selvfølgelig måtte melde afbud til mange gymnasiefester og fødselsdage gennem årene, men hvis man er god til at prioritere, disponere sin tid og får hjælp til det praktiske hjemmefra, så kan det sagtens lade sig gøre at få plads til det hele. Med min sport får jeg livslange venskaber og vi deler sorger og glæder sammen som hold. Vi har en fælles tro på at levere og præstere og så sørger vi også for at have tid til det sociale. Alt i alt en sammensætning der gør man har lyst til at blive i sporten – længe’.

Til spørgsmålet om Camilla stadig er at finde på TeamGym-gulvet om 5 år siger hun:

’Jeg har svært ved at forestille mig tilværelsen uden gymnastik. Der er ikke mange over 28, men jeg kan ikke forestille mig ikke at have med gymnastik at gøre, hvad enten det er i rollen som gymnast eller træner, jeg har ikke lyst til at give slip på det’.

Sådan gik det Camilla til DM i TeamGym 2022

Du kan opleve Camilla, TGA og alle de andre gymnaster ved DM i TeamGym, som i år er en del af DM-Ugen. Konkurrencerne afvikles fredag aften fra kl. 18-21 i Gigantium i Aalborg

DM-Ugen 2022

Læs alt om de fire gymnastikdiscipliner, der er med i DM-Ugen

Læs mere

DM i TeamGym

Find program, deltagerlister mv.

Læs mere

Billetsalg til DM i TeamGym

Læs mere

Bonusinfo:

  • Bachelor i erhvervsøkonomi, starter efter sommerferien på cand. merc. International Economic Consulting.
  • Håber på at blive udtaget til EM i TeamGym i september
  • Kan lide at rejse, lave mad og at bruge tid sammen med mennesker hun holder af
  • Har undervist i et fag på Århus Universitet og er bestyrelsesmedlem i foreningen ”Aarhus BSS International Case Teams”
  • Har været træner gennem en årrække i TGA og VIK, hvor hun blandt andet har været med til at vinde jyske-, forbunds- og danmarksmesterskaberne med TGA’s minidrenge