Benjamin har sprunget sig til tops - GymDanmark

Benjamin har sprunget sig til tops

DM-Ugen: Portræt

 • Navn: Benjamin Salo Kjær
 • Disciplin: Trampolin, Individuelt og synkron
 • Klub: Haslev TT
 • Titel: Regerende danmarksmester

23-årige Benjamin Salo Kjær er blandt de bedste trampolinspringere i verden. Det demonstrerede han bl.a. med sin bronzemedalje til World Cup’en i Rimini i maj. Nu drømmer han om at nå endnu højere, og går naturligvis efter guldet til DM.

Højde er vigtigt i trampolin. Ikke om man er 180 cm eller 190 cm høj. Nej, det handler om, hvor højt man kan springe. Og for landets bedste trampolinspringer, Benjamin Salo Kjær, er det netop et af indsatsområderne i forhold til at blive endnu dygtigere og etablere sig som et fast navn blandt verdens bedste.

”Jeg arbejder på at springe højere, pænere og mere kontrolleret,” siger 23-årige Benjamin Salo Kjær, som sprang sig ind i verdenstoppen, da han sikrede sig en individuel bronzemedalje ved World Cup’en i Rimini i maj.

Ved det efterfølgende EM missede han finalen med et lille kiks på det 10. og sidste spring, men selvom han stadig kan få mareridt over det, så har han en fantastisk evne til at se og planlægge fremad.

”Jeg tænker tit 2-3 år frem, så jeg har hele tiden nye mål i sigte,” siger den sympatiske og flittige atlet.

Selvom det er dagen før, han skal forsvare sin bachelor i softwareudvikling på IT-Universitetet (han fik i øvrigt 12, red.), er han taget til hallen i Haslev for at træne. Ligesom han gør alle andre uger. Året rundt.

Vilde stunts på havetrampolinen

Tre gange om ugen kører han fra København til Haslev Hallen, hvor han har trænet siden 2009. Før det gik han til trampolin i Næstved, hvor han boede, efter hans far var ved at få dårlige nerver over at se Benjamin udfolde sig på havetrampolinen.

”Han syntes, det gik lidt for vildt for sig, så han fik mig ind i foreningen, da jeg var 10 år,” fortæller Benjamin, der på det tidspunkt slet ikke anede, at han var god til at springe i trampolin. Det var bare sjovt!

Han gik også til svømning, badminton og spejder, men på et tidspunkt blev de andre interesser skrottet, og Benjamin gik all-in på trampolin.

”Trampolin var bare det sjoveste. Det er sjovt at træne, og man kan hele tiden udvikle sig med at hoppe højere, lave nye spring og forbedre sin teknik,” forklarer Benjamin om sin motivation for trampolinsporten.

Med til at motivere ham er også hans mangeårige træner Anette Dalsteen, som har været ved Benjamins side i næsten alle årene – både som klubtræner og som landstræner.

”Vi har et virkelig godt samarbejde, og hun kender mig så godt, at hun helt præcis ved, hvordan jeg skal tackles f.eks. til konkurrencerne,” fortæller Benjamin, som er meget bevidst om, hvordan han skal forberede sig mentalt, inden han skal ind og præstere de ca. 20 sekunder en trampolinøvelse tager.

”I trampolin kan man ikke vinde i overtiden, ligesom i fodbold. Du skal præstere her og nu – ellers er du ude,” siger han.

Drømmen om OL

Den præmis er Benjamin Salo Kjær helt med på. Og med de seneste præstationer – det blev også til en 4. plads ved EM i synkron sammen med Teis Petersen – har han fået endnu mere blod på tanden og tør drømme stort.

”Jeg har prøvet at være til alle mesterskaber – EM, VM, World Games og World Cup – undtagen OL, så det er mit store mål at komme med i 2024. Jeg ved, det bliver benhårdt, for man kæmper om så få pladser for at kunne konkurrere med de 16 bedste i hele verden,” siger den seriøse springer.

Kvalifikationen består af seks World Cups i 2023, hvoraf de fire tæller, så der skal gode resultater på tavlen. Med hviderusserne og russerne ude foreløbig er chancen blevet større for den danske trampolinspringer, og den agter han at forfølge 100%.

Det betyder selvfølgelig masser af træning, men derudover har han to jobs og et studie at passe, for han får ingen økonomisk støtte. Han har sponsorer på proteinbar/shakes, personlig træning og klubkontingent, men bl.a. den dyre transport til Haslev står han selv for.

”Det ville betyde alverden for mig, hvis jeg kunne få et sponsorat på 3.000-5.000 kr., der kunne dække min transport, for det er dyrt, men nødvendigt,” siger Benjamin.

Vil vise sporten frem til DM

Men før OL-kvalifikationen går i gang, gælder det DM i Aalborg. Og Benjamin glæder sig til at kunne vise sin sport frem for endnu flere danskere, da DM denne gang er en del af DM-Ugen, hvor et hav af sportsgrene afgør deres Danmarksmesterskab og Aalborg forvandles til et sandt sportsmekka.

”Jeg går naturligvis efter guldet igen, og for sportens skyld håber jeg, at der kommer rigtig mange og ser os,” siger han.

DM i Trampolin holdes i Gigantium søndag den 26. juni kl. 13.30-16.15 med både individuelt og synkron.

Sådan gik det Benjamin til DM 2022

Bonusinfo om Benjamin

 • Er vild med FC Barcelona
 • Har fået mellemnavnet Salo fra sin finske mor
 • Skal i gang med at spille fodbold på Uni igen
 • Bor sammen med kæresten Sofie, som er Brøndby-fan
 • Elsker at lave mad
 • Skal have 7-8 timers søvn
 • Har en ven, som han laver udspring med

DM-Ugen 2022

Læs alt om de fire gymnastikdiscipliner, der er med i DM-Ugen

Læs mere

DM i trampolin

Se program, deltagere mv.

Læs mere

Instagram

Følg med på GymDanmarks Instagram

Læs mere