Smilla og Sofies synkron-succes - GymDanmark

Smilla og Sofies synkron-succes

DM-Ugen: Portræt

 • Navne: Smilla Thea Jensen og Sofie Landberg
 • Disciplin: Trampolin, individuelt og synkron
 • Klub: Københavns Trampolinklub

To dygtige 18-årige piger fra Københavns Trampolinklub, Smilla Thea Jensen og Sofie Landberg, skrev trampolinhistorie, da de sikrede sig bronze i synkron ved World Cup’en i Rimini. Nu gælder det DM, og her går duoen efter guldet!

De er 18 år. De er trampolinspringere. De vil gerne konkurrere med de allerbedste i verden. Både sammen og hver for sig.

Og i maj tog de et kæmpe fælles skridt imod drømmen om verdenstoppen, da de vandt bronzemedaljer ved World Cup’en i Rimini i Italien. Derudover skrev de sig ind i trampolinhistoriebøgerne med store bogstaver, idet det var de første danske synkronmedaljer ved en World Cup, siden serien blev introduceret i 1993. Bom.

Ved det efterfølgende EM samme sted blev det til en 6. plads, og københavner-duoen beviste, at man skal regne med dem internationalt.

Ramte en fremragende øvelse

”Det fede ved EM og World Cup’en var, at vi deltog uden at have de store forventninger, og så ramte vi bare en fremragende øvelse,” fortæller Smilla, som er den ældste af de to og som også er den, der ”har kommandoen”, når de springer synkron. Det betyder, at det f.eks. er hende, der råber, når de skal starte øvelsen.

Smilla og Sofie blev sat sammen af deres træner, og har sprunget sammen i godt fire år. Man kan mærke, at de har en god kemi sammen, og der bliver både smilet og grinet, når de fortæller om deres træning og fælles oplevelser.

”Vi kender hinanden godt og er gode til at kommunikere. Desuden træner vi meget sammen, og det er helt sikkert vores fordel,” siger Sofie.

En anden fordel er, at deres synkronøvelse er den samme, som Sofie kører individuelt, så den er godt gennemarbejdet.

Og for at nå helt til tops skal der investeres i rigtig mange træningstimer. De træner 4-5 gange om ugen – både på trampolinen og i styrkerummet. Men uden passionen for deres sport, kan det ikke lade sig gøre. Den er de også fælles om. Den ramte Smilla som 6-årig og Sofie som 8-årig.

Gik forkert

Sofie bor lige ved siden af Grøndalscentret, hvor hun startede med at træne, men det var faktisk en fejl, at hun kom til at gå til trampolin.

”Vi gik ind af den forkerte dør, så i stedet for at komme ind til gymnastikforeningen, endte jeg i trampolinhallen, og det så så sjovt ud, at vi bookede en prøvetime,” fortæller hun.

For Smilla var det lidt den samme historie… Hun nåede bare at begynde til gymnastik, inden hun valgte trampolinen.

”Det så bare sjovere ud. Og jeg kunne godt lide at hoppe, og at der var gang i den, så det var lige mig,” fortæller Smilla, som også gik til cheerleading, da hun var yngre.

Men et år, da ungdoms-DM i cheerleading og trampolin faldt sammen, blev hun tvunget til at vælge. Og det valg har hun på ingen måder fortrudt.

”Det fede ved trampolin er, at man kan udfordre sig selv og få succes, når man f.eks. lærer et nyt spring. Og så er det en virkelig fed måde at være aktiv på,” siger Smilla, som udover drømmen om at ligge blandt de bedste trampolinspringere også drømmer om at slå danmarksrekorden i sværhed for kvinder, som i dag indehaves af Maila Walmod.

Sofie elsker ligesom Smilla at hoppe i trampolin, og udover at det er en sport, hvor man hele tiden kan blive udfordret, lærer hun også selvdisciplin og meget om sig selv, f.eks. hvordan hun håndterer pressede situationer.

Til DM-Ugen skal de konkurrere sammen i synkron, men også mod hinanden individuelt. Og de regner med, at kampen om guldmedaljen bliver en sag mellem dem, hvis tingene flasker sig…

Smilla og Sofie springer synkron i Gigantium søndag den. 26. juni kl. 14 og individuelt umiddelbart efter.

Sådan gik det Smilla og Sofie til DM i Trampolin 2022

DM-Ugen 2022

Læs alt om de fire gymnastikdiscipliner, der er med i DM-Ugen

Læs mere

DM-Ugen portrætter

DM i trampolin

Se program, deltagere mv.

Læs mere

Følg med på Instagram

Se mere

Om Smilla og Sofie

Smilla

 • 18 år
 • Afsluttet 10. klasse og tager et sabbatår
 • Bor i Husum
 • Har en storebror
 • Har gået til gymnastik og cheerleading

Sofie

 • 18 år
 • Går i 2. g på Falkonergårdens Gymnasium (Team Danmark linjen)
 • Bor i København NV
 • Sammen med far, mor, søster og en bomuldshund
 • Forældrene han ikke lide at se hende springe trampolin
 • Arbejder i bager
 • Har spillet fodbold

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen