Nordeuropæisk bronze til Marie Skammelsen

De danske gymnaster har netop overstået to dages konkurrence ved de nordeuropæiske mesterskaber i Irland. Otte danske finalepladser og to bronzemedaljer blev det til.

Årets nordeuropæiske mesterskaber blev afviklet i Limerick, Irland, hvor Danmark var repræsenteret med et herre- og et damehold. 

Den første konkurrencedag blev mangekampen og holdkampen afviklet. Det danske kvindelandshold bestående af Mette Hulgaard, Michelle Lauritsen, Marie Skammelsen, Victoria Schilling og Linnea Wang, blev nummer fire i holdkonkurrencen - kun lidt over to point fra Island, som med en ny russisk forstærkning tog bronzemedaljen. Holdkonkurrencen blev vundet af Wales, mens værtsnationen Irland blev nummer to. 

I mangekampen blev den bedstplacerede danske gymnast Marie Skammelsen på en ottendeplads med en samlet score på 50,2. Den mest rutinerede gymnast på kvindeholdet, Mette Hulgaard, deltog ikke i mangekampen, men opnåede pæne karakterer i de tre discipliner, hun deltog i. 

 

Ungt dansk herrehold

Det danske herrehold vandt sidste år holdkonkurrencen med et rutineret hold bestående af Helge Vammen, Marcus Frandsen, Joao Marcus Fuglsig, Joachim Winther og Stig Kjeldsen. I år havde man valgt at sende VM-kandidaterne til en konkurrence i Ungarn i næste uge for i stedet at sende nogle yngre mangekæmpere og et par erfarne specialister til de nordeuropæiske mesterskaber. Årets hold bestod af Kasper Rydberg, Jacob Buus, Mathias Johansen og debutanterne Luca Kjær og Christoffer Hallund. Det blev til en dansk femteplads i holdkonkurrencen, der blev vundet af et stærkt hold fra Irland. I alt deltog ni hold i holdkonkurrencen. 

I mangekampen opnåede Mathias Johansen det bedste danske resultat med en 17. plads med en score på 68,4. 

8 danske finalepladser 

De danske kvinder var pænt repræsenteret ved søndagens disciplinfinaler med både Marie Skammelsen, Mette Hulgaard, Michelle Lauritsen og Victoria Schilling. 

Ved dagens første disciplinfinale lykkedes det 14-årige Marie Skammelsen at vinde bronze i favoritdisciplinen spring over hest med to solide spring. Med et karaktergennemsnit på 13,65 var hun kun én tiendedel fra islandske Norma Robertsdottir på førstepladsen. Maries klubkammerat Victoria Schilling var ligeledes med i finalen, hvor hun sluttede som nr. otte med 12,437 point. 

Michelle Lauritsen, der havde kvalificeret sig til barrefinalen med den højeste karakter, måtte desværre se sig overgået af gymnaster fra henholdsvis Island, Wales og Irland. Med karakteren 12,575 sluttede Michelle på fjerdepladsen. 

Det lykkedes både Mette Hulgaard og Marie Skammelsen at kvalificere sig til finalen i bomøvelsen. Her kunne Marie føje endnu en bronzemedalje til samlingen med en sikker øvelse til 12,725. Mette faldt desværre ned undervejs i øvelsen og sluttede på ottendepladsen.  

De danske mænd var i finalerne kun repræsenteret ved Kasper Rydberg i øvelser på gulv og Luca Kjær i spring over hest. Kasper blev nummer fem i gulvfinalen, der blev vundet af den irske OL-deltager Kieran Behan. I finalen i spring over hest sluttede Luca Kjær på ottendepladsen. 

 

Find alle resultater fra konkurrencen på Gymnastics Ireland 

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin