Gymnastik er den billigste sport!

29. april
Ifølge en ny analyse udarbejdet af Danmarks Idrætsforbund er gymnastik den billigste sportsgren at dyrke.

”Prisen på idræt – og andre kulturforskelle i idræt” er titlen på undersøgelsen, som DIF for nylig har foretaget. Analysen, som er lavet med udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse med over 4.000 repræsentativt udvalgte danske statsborgere over 18 år, viser, at sportsgrene som ridning og golf klart er de dyreste, da der udover høje årlige faste omkostninger skal betales for dyrt udstyr.

Gymnastik, som i analysen omfatter samtlige gymnastikarter, ligger på sidstepladsen på listen over de 13 mest udbredte sportsgrene i Danmark. Ifølge undersøgelsen betaler danske gymnaster i gennemsnit 1.000 kr. om året for at dyrke gymnastik, mens der ifølge statistikken i gennemsnit er forbundet engangsudgifter på 3.500 kr. med at begynde at dyrke gymnastik.

At gymnastik ofte er billigt at dyrke skyldes, at sporten ofte udbydes som et klassisk tilbud hos især  mange af de mindre idrætsforeninger. De forholdsvis lave priser for at dyrke gymnastik kan desuden skyldes, at motionsgymnastik ikke kræver mange andre faciliteter end et lokale og en instruktør. Samtidig er denne form for gymnastik ofte præget at en sundhedskultur, hvor der ikke stilles store krav til kvaliteten af udstyr. Det fremgår ligeledes, at eksempelvis idrætsgymnastik stiller meget højere krav til faciliteterne, hvorfor dyrkelse af denne gymnastikform ofte er dyrere. Idrætsgymnastikken er inkluderet i analysen, men antallet af personer, der dyrker idrætsgymnastik, er meget lavt i forhold til antallet af motionsgymnaster. Det vil sige, at de mange motionisters deltagelse i gymnastikken afspejles tydeligt i de begrænsede udgifter, der er forbundet med sporten.

Se hele DIF's rapport her:

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin