Kjær og Jensen vinder Danmarksmesterskaberne i Trampolin igen igen - GymDanmark

Kjær og Jensen vinder Danmarksmesterskaberne i Trampolin igen igen

Danmarksmesterskaberne i Trampolin 2022 blev afholdt i forbindelse med DM-Ugen, og blev afviklet i Gigantium. Benjamin Salo Kjær vinder sin syvende DM-titel og Smila Thea Jensen napper guldmedaljen for andet år i træk.

Synkron

Damer
Det blev ikke overraskende de regerende Danmarksmestre Smilla Thea Jensen og Sofie Landberg fra Københavns Trampolinklub (KTK) som løb med guldmedaljerne igen. Med gode og stabile øvelser, i både kvalifikationen og finalen, sikrede de sig guldet og titlen for tredje år i træk.

”Det er godt at forsvare titlen. Vi laver tre stabile øvelser, der ligger tæt i point, så vi viser, at vi er stabile,” siger Smilla Thea Jensen.
”Det var nervepirrende, og det er en lettelse at få sejren igen”, siger Sofie Landberg.

Pigerne vil nu arbejde stenhårdt på at komme til VM i november.

 1. Smilla Thea Jensen og Sofie Landberg, Københavns Trampolinklub (KTK)
 2. Andrea-Evelina Vandsted Dalgaard og Maila Walmod (Roskilde Gymnastikforening)
 3. Alina Paskal (KTK) og Cecilie Lundsgaard Hansen (Greve Gymnastik og Trampolin)

Herrer
I herrernes synkron konkurrence blev der byttet fuldstændig rundt på placeringerne fra kvalifikationen til finalen. Regerende Danmarksmester Benjamin Salo Kjær (Haslev TT) stillede i år op med Teis Petersen og vandt kvalifikationen ganske suverænt, men desværre for parret blev det til en afbrudt finaleøvelse og de røg derfor uden for medaljerækken. Til gengæld fik Peter Sørensen (Greve Gymnastik og Trampolin) og Valdemar Risak Johansen (IK Skovbakken Trampolin) vendt bøtten og gik fra en skidt kvalifikation til succes i finalen, hvor de lykkes med at gennemføre en rigtig fin øvelse, som sikrede dem guldmedaljerne.

”Vi laver en skidegod øvelse i finalen efter kiksere i indledende, så det er bare lækkert, at vi begge rammer den,” siger Peter, der har vundet synkron en gang før i 2019 med en anden makker. For Valdemar er det første gang, han får en seniorsynkron guldmedalje: ”Det er en super luksus følelse at vinde,” siger han.

 1. Peter Sørensen (Greve Gymnastik og Trampolin) og
  Valdemar Risak Johansen (IK Skovbakken)
 2. Tobias Bialas og
  Joah Cheung (Haslev TT)
 3. Victor Mulberg (Strib Udspring & Trampolin) og
  Ryan Fredensborg Møller (TGA20)

Individuelt

Damer
Med en overbevisende indsats i både kvalifikation og finale tog den regerende Danmarksmester Smila Thea Jensen guldet for anden gang. Sølvet gik til Alina Paskal fra KTK. DIF skrev i sidste uge historien om Alina, som er flygtet fra Ukraine, hvor hun var på det ukrainske trampolinlandshold, og som nu er frivillig trampolintræner for 25 ukrainske børn i Københavns Trampolinklub. Læs hele historien og se video med Alina på DIF Facebook

”Jeg gik efter guldet og fik det! Jeg er fint tilfreds, og nu skal jeg hjem og øve nye spring i stedet for kun at køre øvelser. Jeg skal have trippel salto ind, for det skal der til, hvis jeg vil blande mig med de allerbedste i verden,” siger en glad Smilla.

 1. Smila Thea Jensen (KTK)
 2. Alina Paskal (KTK)
 3. Andrea-Evelina Vandsted (Roskilde)

Herrer
Hvad der ikke lykkedes i synkronkonkurrencen lykkedes til gengæld i den individuelle for 23-årige Benjamin Salo Kjær, som vinder sit syvende Danmarksmesterskab i streg. En imponerende statistik, der blot bliver bedre og bedre.

”Det er meget fedt og forløsende at gå ind at vise, hvad jeg kan. DM er den værste konkurrence at stille op i, for jeg kan kun skuffe, og man skal jo gå ind og levere på dagen. Men nu er jeg glad, og personligt betyder det meget, at jeg ved, at jeg er den bedste.” siger en meget glad Benjamin

Benjamin skal nu hjem til København og slappe af. Men allerede i morgen står den på træning igen, inden turen går til World Cup i Schweiz i næste uge.

 1. Benjamin Salo Kjær (Haslev TT)
 2. Teis Petersen (Haslev TT)
 3. Valdemar Risak Johansen (IK Skovbakken)

Alle resultater

Læs mere

Alt om DM-Ugen

Læs mere

GymDanmark Instagram

Læs mere
Benjamin Salo Kjær og Smila Thea Jensen
Benjamin Salo Kjær
Peter Sørensen (Greve Gymnastik og Trampolin) og Valdemar Risak Johansen (IK Skovbakken

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen