GymTræner 1 – Specialedel – Rytme; Greve - GymDanmark

GymTræner 1 – Specialedel – Rytme; Greve

8 okt - 10 okt 2021

Specialedel i rytme for dig, der har gennemført GymTræner 1 – Basis

Arrangør GymTræner 1 - Specialedel
Sted Greve Idræts Center
Adresse Greve Idræts Center, Lillevangsvej 88, 2670 Greve
Tilmeldingsfrist 30. september 2021
Efter­tilmeldings­frist 30. september 2021
Kontakt Pil Christiane Lindekron
Email pcl@gymdanmark.dk
Antal pladser 20
Pris for medlemmer kr. 3.000
Pris for ikke medlemmer kr. 6.000
Eksternt ID 2137001

Tidspunkter

  • Fredag ankomst mellem 18 og 19 (let forplejning). Undervisning fra kl. 19 – STED: Hedelyskolen i Greve.
  • Slut søndag kl. 16 i Greve Idrætscenter

Program

Læs mere

GymTræner og Fitness camp – Greve

GymTræner 1 – Specialedel – Rytme er en del af GymTræner camp – Greve hvor der afholdes 5 uddannelser samtidig – kom og nyd fællesskabet, mens du dygtiggør dig som træner

At være en god træner er noget man skal øve sig på – Det kommer ikke af sig selv. Hvem er DU som træner? Hvilke valg og fravalg gør du dig i træningen?
På GymTræner-uddannelsens niveau 1 sættes der særligt to værdier i centrum: UDVIKLING og FASTHOLDELSE.

Målgruppe

For dig som har gennemført GymTræner 1 – Basis og ønsker at færdiggøre din GymTræner 1 uddannelse med et speciale indenfor Rytme.

Hør Louise fortælle om denne uddannelse

Video

GymTræner 1 – Rytme

GymTræner 1 – Rytme er én af de seks forskellige specialedele du kan vælge efter GymTræner 1 – Basis

Læs mere

Valgmodul

På uddannelsen vil der være et modul, hvor du kan vælge dig ind på 1 ud af 2 valgfrie moduler. Læs om dem herunder og angiv det ønskede modul ved tilmelding.
Varighed: 2 timer.

Valgmodulerne udbydes også som særskilte fokuskurser.

  • Modul 1; Håndredskaber

    Har du brug for inspiration til træning med håndredskaber? På dette modul snakker vi om basisteknikker med tov, tøndebånd, bold, køller og vimpel og hvordan du kan inkorporere og bruge redskaberne i din træning.

    På dette modul får du:

    • Teknisk og praktisk gennemgang af de fem klassiske håndredskaber
    • Koordinationstræning med et eller flere redskaber
    • Gennemgang af basal kasteteknik
    • Inspiration til at opsætte en legende tekniktræning
    • Inspiration til hvordan du gør dine gymnaster fortrolige med håndredskaber
  • Modul 2; Rytmiske TeamGym-momenter

    Introduktion til arbejde med basale rytmiske TeamGym momenter
    Har du brug for inspiration til træningen af basale rytmiske momenter? Vi sætter fokus på hop-momenter med afsæt på både et og to ben. Balancer på ben, hoved og hænder samt akrobatiske momenter, som er relevant for TeamGym-gymnaster.

    På dette modul får du:

    • Viden om progressionen af øvelser indenfor kategorierne; Hop, balancer og akrobatiske momenter
    • Konkrete øvelser til brug i træningen af begynder/let øvet

    Kurset afsluttes med kort inspiration til variation i forflytninger i en rytmeserie.

  • Indhold
    • Introduktion til uddannelsen
    • Akrobatiske elementer på gulvet
    • Opsamling fra Basis på trænerrollen, træningsplanlægning og ansvarlig udvikling
    • Kort introduktion til håndredskaber med fokus på brug i opvarmning og leg
    • Kropsbevægelser
    • Musik, styrke og smidighedstræning
    • Balancer og pivoter
    • Spring over gulv
    • Træningsplanlægning
    • Valgmodul; Vælg mellem Håndredskaber eller Rytmiske TeamGym-momenter
  • Forberedelse inden uddannelsen

    1. Genopfrisk din viden fra GymTræner 1 – Basis

    På uddannelsen forventes det at du har godt styr på de begreber du har lært på GymTræner 1 – Basis. Derfor er det vigtigt at du inden uddannelsen genopfrisker din viden fra Basis ved enten at gennemgå de 11 e-læringsmoduler på ny eller læser dit GymTræner 1 – Basis-hæfte.
    Du finder dine e-læringsmoduler på www.ie.dif.dk. – Dit brugernavn er din mail og hvis du har glemt dit password, kan du klikke ”glemt password” og få tilsendt et nyt.

    2. Genopfrisk dine refleksioner fra GymTræner 1 – Basis

    Derudover vil vi bede dig opfriske dine refleksioner fra hjemmeopgaven efter Basis (afleveret i Padlet), da de vil blive sat i spil på uddannelsens første dag.

    * Har du gennemført GymTræner 1 – Basis i sæson 17/18 har du ikke afleveret refleksionsopgave, men forbered spørgsmålene herover. Du har til gengæld lavet en hjemmeopgave med fokus på opvarmning og grundtræning. Du kan med fordel bruge noget fra denne opgave til din opvarmning/grundtræningsaktivitet jf. planen.

    3. Opvarmning/grundtræningsaktivitet

    Du skal undervise dine uddannelseskammerater i opvarmning/grundtræning. Din underviser tildeler dig en aktivitet, du skal stå for og har på forhånd fastsat, hvilken efterfølgende aktivitet, dit valg af aktivitet skal målrettes mod samt undervisningsform (induktiv/deduktiv). Målgruppen vælger du selv (fx kan du tage udgangspunkt i de gymnaster, du underviser til dagligt).
    Du introducerer kort dit valg af aktivitet (formål, målgruppe) og underviser så herefter. Afslut kort din undervisning med at redegøre for undervisningsmetode, organisering, fokuspunkter og forudsætninger. Der er afsat 2-3 minutter til undervisningen og 2-3 minutter til efterfølgende diskussion som underviseren faciliterer.

    4. Uddannelsesmateriale

    Til det valgte speciale er der ligeledes et teorihæfte, som du forventes at have læst inden du møder på uddannelsen.

  • Certificering

    Uddannelsen afsluttes med en praktisk undervisningsøvelse. Det tilstræbes at undervisningen bliver at en gruppe gymnaster.
    Formålet med øvelsen er at kunne sammensætte en træning tilpasset målgruppen med et udtrukket emne.

    Du skal kunne vise:

    • Brug af billedsprog
    • Teknik
    • Leg
    • Progression
    • Fornuftig rollefordeling

    Der vurderes om du har godt styr på både materialet fra GymTræner 1 – Basis og GymTræner 1 – Specialedel – Rytme

    Øvelsen vurderes bestået / ikke bestået.

Undervisere på uddannelsen:

Freja Willads Haarck

Bevægelse er min store passion, og jeg nyder at give bevægelsesglæde, -entusiasme og -viden videre til andre. Efter afsluttet bachelor i Idræt fra Københavns Universitet læser jeg nu en kandidat i humanistisk-samfundsfaglig idrætsvidenskab, med særlig interesse for emner om kropslig læring. Jeg har desuden en 200 timers yogalæreruddannelse fra LagoCph samt diverse kurser fra GymDanmark og DGI.
Jeg har undervist i rytmisk gymnastik og bevægelse i over 10 år, herunder børne-tumle-hold, konkurrencehold for børn og unge (Grand Prix, RSG, AGG, TeamGym), DGI-landsdelshold, opvisningshold for voksne samt almen funktionel træning for ældre. Dette bliver mit tredje år som instruktør på GymTræner 1 – Rytme-uddannelsen.
Som underviser går jeg op i at skabe bevægelsesglæde og kropsforståelse hos modtagerne gennem en varieret træning. På træneruddannelsen går jeg ind for at ”prøve på egen krop”, idet vi lærer gennem kroppen – også som instruktører. Dette sammenholdt med refleksioner over hvad vi gør som trænere, hvorfor vi gør det og hvordan vi gør det.
Jeg håber således, at deltagerne går fra kurset med nye oplevelser af egen krop, refleksioner over sin praksis og rolle som træner samt inspiration til fokuseret, varieret og sjov træning i rytmisk gymnastik.

Louise Tarp Jørgensen

Jeg er uddannet cand.scient.Idræt fra Københavns Universitet – hvor jeg bl.a. har koncentreret mig om online træning i rytmisk gymnastik, coaching, det legende univers samt idrætspædagogik og -undervisning. Jeg underviser på GymTræner 1 – Basis og er medudvikler på GymTræner 1 – Rytme, som jeg også underviser på. Jeg har været klubtræner i over 10 år primært i RSG, hvor jeg træner gymnaster i alderen 5-13 år, men har også undervisningserfaring fra svømning og cricket. Fordi jeg elsker nemlig alt sport og er ikke bange for at hive inspiration til min undervisning fra andre geniale sportgrene.
Som forbundsinstruktør er jeg opsat på at inspirere andre trænere til at blive den bedste udgave af dem selv, hvilket bl.a. kan gøres gennem nørderi og vidensdeling. Jeg er overbevist om at man i mødet med andre trænere får muligheden for at udvikle sig selv sammen med andre. Dette er GymDanmarks uddannelser især udviklet til, så man som træner kan få plads til at undre sig, diskutere, reflektere og inspirere andre – hvilket er sindssyg vigtig for at blive den gode træner. Den gode træner kommer i mange afskygninger, men gensidig respekt, selvrefleksion og positiv energi er nogle af de kerneværdier jeg selv praktiserer og forsøger at videregive som instruktør på GymDanmarks uddannelser.

Sidst vil jeg nævne at jeg elsker rytmisk gymnastik og bevægelse – Det gør mig glad når jeg kan se, hvordan glæden sprudler op i andre når de bevæger sig. Som forbundsinstruktør og medudvikler lægger jeg stor vægt på denne bevægelsesglæde især i det legende univers, men har også fokus på kvalitet og læring samt underviserens egen energi. Dette håber jeg bliver tydeligt når vi ses på uddannelse – Jeg glæder mig.