Diplomtræneruddannelsen – til den uddannede træner der ønsker mere
4 aug, 2022
DIF’s diplomtræneruddannelse er målrettet til de trænere, der til dagligt arbejder med talent-og eliteudøvere.
I september lyder startskuddet til næste turboforløb af DIF’s diplomtræneruddannelse.
Turboforløbet indebærer, at uddannelsen er komprimeret, så den løber over 3 blokke, som hver består af 6 sammenhængende dage med undervisning fra 8.30 til 18.00 fra mandag til lørdag. Hver blok afsluttes med en skriftlig opgave, som danner rammerne for den afsluttende mundtlige eksamen.
Tilmeldingsfristen til det ordinære hold er d. 21. august.
Hvad får jeg ud af uddannelsen?
Uddannelsen er tilrettelagt, så den giver dig en række af de kompetencer, som du har brug for som træner for talent og elite (eller dem, der er tæt på at være det) inden for din idræt. Når uddannelsen er gennemført vil du være i stand til at varetage træningen af udøvere i en elite- og konkurrenceorienteret organisation.
Der bliver undervist i:
- Blok 1: Ledelse, pædagogik og psykologi.
- Blok 2: Anatomi, tekniktræning, doping og ernæring.
- Blok 3: Træningslærer, fysiologi og aldersrelateret træning.
-
Tid, sted og andre praktiske oplysninger
En diplomtræneruddannelse består af en del på 165 timer som tages i fællesskab med deltagere fra andre forbund. Derefter følger en GymDanmark del på min. 30 timer som har form af en projektopgave. GymDanmark udformer i samarbejde med den studerende en projektopgave, som typisk vil have en vinkel som både giver mening for begge parter.
Startskuddet til efterårets turboforløb lyder mandag den 26. sept., og hele forløbet afvikles i tre blokke a seks dage med følgende startdatoer:
Blok 1: Opstart 26. september 2022, Dalum Landbrugsskole i Odense
Blok 2: Opstart 28. november 2022, Idrættens Hus i Brøndby
Blok 3: Opstart 30. januar 2023, Idrættens Hus i Brøndby
Prisen for uddannelsen (uden GymDanmark delen) er 21.000 kr., hvis man er tilmeldt via et specialforbund under DIF, og 30.000 kr. for øvrige.
Sidste tilmeldingsfrist: 21. august
Tilmeldes man gennem GymDanmark forventes det at man skriver en motiveret ansøgning. Kontakt Pil for mere info.
-
Hvem kan tage en diplomtræneruddannelse?
For at få adgang til Diplomtræneruddannelsen skal man have gennemført GymTræner 2 / DIFs Træner 2 eller tilsvarende. Det kan f.eks. være en universitetsuddannelse i idræt, fysioterapeuter, lærere med linjefag i idræt eller lignende.
Så har du en drøm at at blive elitetræner men endnu ikke har gennemført GymTræner 2, så skynd dig at tilmelde dig den, så du er klar til næste gang Diplomtræneruddannelse udbydes.
-
Hvad siger tidligere deltagere om uddannelsen
Maila Walmod, træner i Roskilde Gymnastikforening og tidligere landsholdsspringer. Maila har de seneste år gennemført både GymTræner 2 samt diplomtræneruddannelsen sideløbende med sit idrætsstudie på Københavns Universitet.
“Jeg oplever bestemt, at Diplomtræner-uddannelsen giver vigtige redskaber til at skabe bæredygtig talentudvikling i dansk idræt. Som træner er det for mig vigtigt, at jeg konstant at reflektere over mine valg, og jo bredere og grundigere et teoretisk fundament jeg kan få til at tage beslutningerne, jo bedre. Jeg synes uddannelsen kommer godt rundt om mange af aspekterne, der er vigtige for at både udøvere, men også trænere og stab omkring, trives og lykkes i sporten. Og så er det også enormt inspirerende at lære fra andre dygtige trænere i andre sportsgrene og få vidensdelt på tværs af idrætsdiscipliner”.
Helge Fisker, landsholdschef, har en årrække undervist på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for Team Gym Senior herre. -Uddannelsen har givet mig flere konkrete værktøjer som jeg til dagligt bruger både med højskoleleverne og landsholdet, fortæller Helge.
Niels Henrik Nielsen er lige ledes til daglig underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for GymDanmarks DMT landshold. På trods af Niels Henriks lange erfaring som træner har der været meget nyt at lære på Diplomuddannelsen. ”Jeg ser uddannelse og løbende kompetenceudvikling som en naturlig del af det at være træner. Med diplomtræneruddannelsen har jeg lagt endnu et lag af viden til, som jeg kan trække på i mit daglige arbejde med gymnasterne”.
Michael Jensen, er til dagligt underviser på Vejstrup Efterskole og i Odense Gymnastik Forening. Han er ligeledes mangeårig landstræner for landsholdet i Tumbling. -Deltagerne på uddannelsen var samlet fra mange forskellige idrætsgrene og det oplevede jeg som en stor styrke, da det gav gode og idrætsfaglige diskussioner på tværs. Så godt som alle emner var meget relevante og overførbare til mit daglige arbejde med gymnaster på højt niveau, fortæller Michael.
Hvem har senest gennemført diplomtræneruddannelsen:
Anja Astrup Larsen træner og centerleder Viborg GF
Oliver Høgfeldt Bay landtræner i tumbling og lærer på Vesterlund efterskole
Daniel Vidstrup – Træner i Københavns Trampolinklub
Louise Brandenborg Jensen – Træner i Aalborg Idræts-Gymnastikforening
Henrik Pilegaard – Træner i klub på Island