Nævn én træner der ikke har stået med en skadet gymnast? - GymDanmark

Nævn én træner der ikke har stået med en skadet gymnast?

Det er (desværre) usandsynligt at finde sådan en og nok (desværre) også et urealistisk mål at gå efter.

Såvel akutte skader som overbelastningsskader er almindelige blandt børn og unge, der dyrker sport. Skader hos børn og unge har omkostninger, og det kan have store konsekvenser både på kort og lang sigt, herunder smerter, udvikling af slidgigt, fravær fra skole og sport, mistet lyst til at være fysisk aktiv, samt overvægt, øget risiko for type 2-diabetes og andre følger efter inaktivitet. Det kan ikke understreges nok, at skadesforebyggende træning er afgørende. Men hvordan forholder vi os når skaden er sket, så skadespausen bliver så kort og effektiv som mulig.

I dette oplæg af fysioterapeut Jacob Thure, får du viden om

  • typiske skader indenfor gymnastik
  • hvorfor de opstår og screening af skader
  • bud på øvelser til at forebygge skader

Fysioterapeut Jacob Thure

Jacob er gymnastiktræner i Nordjylland og en sand ildsjæl når det kommer til udbredelsen af tumbling i Danmark. Derudover arbejder han til daglig som fysioterapeut og assisterer i regi heraf det danske tumbling-landshold til træningssamlinger og internationale konkurrencer.

”Al den modgang, hvad skal vi med den?”

Langt de fleste trænere kender det. Man arbejder med en gymnast, som går igennem en periode, hvor det går ned ad bakke, motivationen mangler og gymnasten er ovenikøbet lige røget ind i en overbelastningsskade. Hvordan forholder vi os til det? Det er temaet for Talentseminaret d. 21. september 2019.

Læs mere

Talentseminar d. 21. september 2019.

“Al den modgang, hvad skal vi med den?” Tilmeld dig med det samme til seminaret d. 21/9 2019.

Tilmeld

Læs også: Gymnastik, ernæring og træning?

Gymnastikken stiller oplagt store krav til gymnasternes fysiske formåen, men består samtidig af et æstetisk paramenter som også fokuserer på gymnasternes kropslige udtryk.

Læs mere