Gymnastik, ernæring og træning? - GymDanmark

Gymnastik, ernæring og træning?

Gymnastikken stiller oplagt store krav til gymnasternes fysiske formåen, men består samtidig af et æstetisk paramenter som også fokuserer på gymnasternes kropslige udtryk.

Forholdet mellem disse to parametre kan sagtens gå hånd i hånd, men ender i nogle tilfælde som et modsætningsforhold. Aktive børn og unge har behov for en kost, der tilgodeser og fremmer deres sundhed og vækst samt sikrer tilstrækkelig energi til deres træning og øvrige aktiviteter. Det er bare ikke altid, at vi som trænere lykkes med at støtte vores gymnaster i dette. Det betyder i bund og grund, at en stor træningsmængde og -intensitet kræver tilsvarende stor mængde energi. Vi ved både fra forskningen og fra konkrete opleveler fra gymnastiksalen, at et forkert fokus på kroppen kan medføre udfordringer i forhold til at få nok energi, hvilket i sidste ende medfører fald i præstationen og skader.

I dette oplæg af Anna Melin, får du viden om, hvordan ernæring og ernæringsstatus påvirker helbred, skader og præstation på kort og lang sigt.

Ernæringsekspert Anna Melin

Anna Melin er tidligere gymnast og har i mere end 20 år arbejdet som ernæringsekspert i Team Danmark og Svensk Olympisk Komité. I dag arbejder hun som Lektor i Idrætsernæring på Institutt for Idrætsvidenskab på Linneus Universitetet i Sverige, hvor hun underviser og forsker. Ligeledes er hun medlem af det Svenske Gymnastikforbunds Idrætsmedicinske ekspertgruppe. Senest har Anna Melin optrådt som ekspert i DRs tema om spiseforstyrrelser i elitesport.

"Al den modgang, hvad skal vi med den?"

Langt de fleste trænere kender det. Man arbejder med en gymnast, som går igennem en periode, hvor det går ned ad bakke, motivationen mangler og gymnasten er ovenikøbet lige røget ind i en overbelastningsskade. Hvordan forholder vi os til det? Det er temaet for Talentseminaret d. 21. september 2019.

Læs mere

Talentseminar d. 21. september 2019

“Al den modgang, hvad skal vi med den?” Tilmeld dig med det samme til seminaret d. 21/9 2019.

Tilmelding