Springsikker - GymDanmark

Springsikker

Sikkerheden i springgymnastik skal altid være første afsæt

Alle starter med at lære at lave en kolbøtte, selvom det måske frister at hoppe direkte til trampet og forsøge sig med en salto eller en baglænder. Men sikkerheden er afgørende i springgymnastik – uanset, om du er instruktørforening eller efterskole.

DGI Gymnastik og GymDanmark udbyder i fællesskab uddannelsen Springsikker. Springsikker er en uddannelse for dig, der beskæftiger dig med springgymnastik i en eller anden form – eller drømmer om at komme til det. Måske har du været træner eller hjælpetræner i mange år og ønsker at få et bedre greb om sikkerheden? Måske vil du gerne gøre dine første erfaringer som instruktør?

Uddannelsen er bygget op i forskellige niveauer. Eneste krav er, at du er fyldt 14 år det år, hvor du starter med Springsikker Basis.

Springsikker Forening er et 360 graders tjek for dig, der er leder af en forening, og som ønsker hjælp til at tage et spring foran konkurrenterne med sikkerheden.

Springsikker Instruktøruddannelse

Springsikker er for dig, der er:

  • uerfaren træner, som gerne vil sikkert og klogt fra start.
  • hjælpetræner, som ønsker at tage ansvaret for egne springhold.
  • erfaren træner, som søger nye udfordringer eller vil pudse din viden og teknik af.
Læs mere

Springsikkerkurser

Find alle de aktuelle springsikkerkurser

Læs mere

Springsikker Forening

At være en SpringsikkerForening handler om andet og mere end at sikre, at alle springinstruktører har en Springsikker uddannelse. Man kan kalde det et 360 graders tjek af foreningen.

Certificeringen sikrer, at medlemmer, instruktører og samarbejdspartnere har garanti for, at foreningen opfylder de ypperste kvalitetskrav til ledelse, kompetencer, faciliteter og sikkerhed i træningen. Hele processen med at blive certificeret sikrer desuden, at foreningen får en ekstra skrue på udviklingen – også efter at certificeringen er landet.

Læs mere

Springsikker Efterskole

At være en Springsikker Efterskole handler om andet og mere end at sikre, at alle lærerne har en Springsikker uddannelse.

Certificeringen sikrer, at elever, lærere og forældre har garanti for, at skolen opfylder de ypperste kvalitetskrav til ledelse, kompetencer, faciliteter og sikkerhed i træningen. Hele processen med at blive certificeret sikrer desuden, at efterskolen får en ekstra skrue på udviklingen – også efter at certificeringen er landet.

Læs mere