Dobbelt Mini Trampolin - GymDanmark

Dobbelt Mini Trampolin

DMT

Dobbelt minitrampolin forkortes DMT og er en relativt ny gymnastikdisciplin i Danmark. Det hele startede i forbindelse med VM i Odense i 2015, og der har været afviklet nationale konkurrencer og træningssamlinger siden sæsonen 2016/2017.

En dobbelt minitrampolin minder om en minitrampolin kendt fra TeamGym, som har fået en horisontal forlængelse. Derved får gymnasten muligheden for at lande anden gang på den vandrette del af redskabet og forsætte med endnu et spring videre ud til landing på en måtte. Deraf navnet, da gymnasten udfører en kombination af to spring efter hinanden.

DMT’en er et alsidigt redskab, som kan bruges på mange forskellige måder. Indlæring af spring foregår gerne i stortrampolin, og det er en fordel at kunne mange både baglæns- og forlæns saltoer. Derfor er DMT et godt supplement til andre discipliner, fx Trampolin, Tumbling og TeamGym. Vi lægger vægt på at have et åbent træningsmiljø, hvor vi alle kan lære af hinanden. Hvis I gerne vil starte DMT op i jeres forening, så kontakt udvalget: dmt@gymdanmark.dk.

Konkurrence

I DMT konkurrer man individuelt og til internationale konkurrencer også som hold. Til konkurrencer i Danmark udfører gymnasten 4 pass på hver to spring i den indledende konkurrence og evt. 2 yderligere pass i finalen. Det skal være forskellige kombinationer af spring, og det samme spring må ikke gentages på samme plads i kombinationerne. DMT bedømmes på stil, vanskelighed og landingen til sidst.

Find alle konkurrencer i kalenderen

Konkurrence information

Tilmelding til konkurrencer, reglementer mm.

Læs mere

Licens

Køb eller forny konkurrencelicens.

Læs mere

Uddannelse og kurser

Få bedre gymnaster – uddan dig

Læs mere

Resultater

Resultater fra alle DMT konkurrencer

Læs mere

Referater

Her kan du finde udvalgs referater

Læs mere

Nationale og Internationale dommere

Læs mere