Oplev verdens højeste tumbler til DM-Ugen - GymDanmark

Oplev verdens højeste tumbler til DM-Ugen

Med sine 190 cm har Johannes Sømod langt fra den ideelle højde til tumbling, men alligevel planlægger han at springe med om DM-guldet, når medaljerne skal fordeles lørdag den 22. juni i Herning.

I en sport, hvor det er en fordel at være så lav som muligt, er gymnasten Johannes Sømods 190 cm et særsyn. Faktisk er der ikke nogen andre på den nationale og internationale tumblingscene, der er på højde med Johannes Sømod, Odense GF.

”På et tidspunkt var der en i Canada, som var 187 cm høj, men lige nu kan jeg vist kalde mig verdens højeste aktive tumbler,” siger 26-årige Johannes, som trods de dårlige højdeodds har klaret sig flot både nationalt og internationalt. Senest fik han en 4. plads med det danske hold til EM i Tumbling, og blev nummer 10 individuelt.

Men hvorfor er det lige, at højden er et issue i tumbling?

”Jo lavere du er, jo hurtigere kan du rotere ned ad banen, så det er helt klart en fordel ikke at være så høj. Min højde gør, at jeg springer længere, men banen er nu engang kun de 25 meter, så det skal times helt perfekt,” forklarer Johannes.

Den perfekte timing håber han folder sig ud, når han og ni andre herrer skal dyste om DM-titlen lørdag i Herning, hvor tumbling er en del af DM-Ugen. For selvom han er i skarpt selskab med bl.a. Europamester Magnus Lindholmer, tror og håber Johannes Sømod på, at han kan få indgraveret sit navn på DM-pokalen.

”Det er en kæmpe drøm for mig at vinde Danmarksmesterskabet. Mange af dem, der står på pokalen, er nogle jeg har set op til og trænet med, og det vil være fedt at komme i det selskab. Jeg er i god form, og alt kan ske, så det er umuligt at sige, hvordan det går,” lyder det fra den erfarne tumbler.

Sømod Special

Han lover dog én ting: I konkurrencen kommer han nemlig med det, man nærmest kan kalde en ”Sømod Special”, hvor han benytter et såkaldt springboard (eller springbræt) i begyndelsen af banen. Noget man ikke ser ret mange andre bruge.

”I starten var det mest for pointenes skyld, for det giver ekstra, når man bruger det. Men nu bruger jeg det også, fordi jeg faktisk kan udnytte højden, jeg får fra springboardet, til min fordel,” fortæller han.

Om det kommer til at gøre en forskel i medaljestriden, ved vi lørdag aften ved 18-tiden.

Og er du ikke en af de heldige, der kan overvære finalen live i Herning, skal du tænde for dit TV kl. 17.35 på DR2, for tumbling er vildt fascinerende at se på. Spørger Johannes Sømod, hvorfor han elsker tumbling og bliver ved at brænde for sporten – også selvom han måske ikke er idealet på en tumbler – lyder det:

”Tumbling er springgymnastikken i son reneste form. Ingen bensving eller rytmiske serier – kun rotationer og skruer i fuld fart. Det er det fede ved tumbling.”

DM i Tumbling holdes lørdag den 22. juni kl. 17.15 i Sportscenter Herning.

DM-Ugen 2024

Danmarksmesterskabet i Tumbling afholdes i forbindelse med DM-Ugen, som er et stort sportsevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt.

Læs mere

DM i Tumbling

Se deltagerliste, program, link til livescore og meget mere her. Husk der er GRATIS adgang.

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen