Funktionel Fitness: DM’s mest komplette atlet skal findes lørdag - GymDanmark

Funktionel Fitness: DM’s mest komplette atlet skal findes lørdag

Ti mænd og ti kvinder kæmper om titlen om at være Danmarks bedste i Funktionel Fitness. For at vinde skal man være god til alt fra vægtløftning til at stå på hænder.

Normalt handler det om at være ekspert. At være særligt god til én ting.

Men sådan er det ikke, når der konkurreres i Funktionel Fitness. Her gælder det tværtimod om at mestre mange forskellige øvelser og at være en god all around atlet. I konkurrencen testes atleterne i øvelser fra bl.a. styrkeløft, kettlebelltræning, gymnastik og atletik, og det gælder om at være god til både styrke, udholdenhed, balance og koordination.

Forbundsmesterskabet (uofficielt DM) i Funktionel Fitness er for de 20  dygtigste atleter, som bliver testet til den yderste grænse. I år deltager sidste års vinder, Marie Ravn Pedersen, i den individuelle konkurrence, og det skal blive spændende at se, hvad hun kan på egen hånd.

Hold øje med…

Hos kvinderne er der yderligere tre deltagere, som også var med i teamkonkurrencen sidste år, nemlig Ida Averhoff, Freja Stenbakken og Freja Heuckendorff, og det er desuden værd at lægge mærke til Astid Tind, som med sit hold fra Butcher’s Lab, har kvalificeret sig til CrossFit Games i Texas til august. Hun er desuden danmarksmester i vægtløftning og stiller også op til hold-DM i samme sportsgren søndag.

Derudover skal der holdes øje med Amanda Lindberg Mathiasen fra Butcher’s Lab, som igennem mange år, har været én af de dygtigste atleter i Danmark. Hun er kendt for sin store udholdenhed og “motor”, så det bliver spændende at se hende gå head to head med de mange andre dygtige atleter.

Hos mændene er der ingen gengangere fra sidste år. Til gengæld skal man holde øje med Viktor Münter, som også er en del af de 4 holdkammerater som skal til CrossFit Games. Læg desuden mærke til Julian Kragh-Maschvitsz, som sidste år var en del af det mest succesrige danske hold nogensinde, No Shortcuts CrossFit, med en 5.plads til CrossFit Games. Han forcer er hans styrke og power, hvor det bliver spændende at se ham på især de to kategorier.

Forbundsmesterskabet holdes i Kvik Hockey Arena i Herning lørdag den 22. juni kl. 10.00-16.30. Se alle deltagere

Om konkurrencen

Konkurrencen starter lørdag formiddag med et “endurance”-event, hvor atleterne testes på deres udholdenhed og kondition, hvor der endda vil være indlagt en sprint, hvor der kan optjenes bonuspoint.

Herefter testes atleterne i deres top styrke og maksimale power output, i de to kategorier “styrke” og “power”. Henover eftermiddagen skal deltagerne igennem en skill workout, hvor de skal benytte en vægtvest i den første halvdel af workouten for at udfordre nogle af landets bedste atleter yderligere.

Dagen rundes af med en finale i den kategori, som kaldes ”mixed modality”, hvor atleterne i stor grad testes i en stor sammenblanding af alle førnævnte kategorier.

Finalen vises live på DR, og det bliver helt sikkert et brag af en fitnessfest.

Funktionel Fitness Fundamentals

CrossFit vs Funktionel Fitness

I bund og grund er CrossFit og funktionel fitness den samme form for træning. CrossFit er et registreret varemærke, og det betyder, at kun træningscentre, der er officielt tilknyttet og licenseret af CrossFit, Inc., må bruge navnet “CrossFit”.

Funktionel Fitness er ”foreningsversionen”, og mange af foreningerne er organiseret i de traditionelle idrætsforbund (GymDanmark). Der er konkurrencer inden for både CrossFit og funktionel fitness, og det er gennem det nationale forbund, at deltagere til EM og VM i Funktionel Fitness udtages.

DM-Ugen 2024

Forbundsmesterskabet i Funktionel Fitness afholdes i forbindelse med DM-Ugen, som er et stort sportsevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt.

Læs mere

Forbundsmesterskabet i Funktionel Fitness - Open Age

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen