Hvem bliver Danmarksmester i Tumbling? - GymDanmark

Hvem bliver Danmarksmester i Tumbling?

Danmarksmesterskaberne i Tumbling står for døren, og i år vil kampen om titlerne blive udkæmpet mellem gymnaster fra tre stærke tumbling-foreninger: Odense GF, Silkeborg P/D og Outrup GUB. Konkurrencen byder på et spændende opgør på både herre- og damesiden.

Magnus Lindholmer i topform

Magnus fra Silkeborg P/D er i absolut topform og anses som den klare favorit. Efter hans triumf ved Europamesterskaberne tidligere i år, bliver hans største udfordring at holde momentum. Ved dette DM har han blandt andet fokus på at flytte noget af den afsluttende øvelse til midt i øvelsen. Denne teknik skal ikke kun øge pointscoringen ved dette DM, men også forberede ham til fremtidige internationale konkurrencer. Hvis Lindholmer lykkes med sine planlagte øvelser, bliver han rigtig svær at hente. Det kommer dog ikke til at skræmme hans konkurrenter, som helt sikkert vil give alt, hvad de har, for at slå den regerende Europamester.

Læs også Europamester jagter det perfekte punktum til DM-ugen

Tæt opgør på damesiden

På damesiden er der udsigt til et tæt og spændende opgør, hvor flere gymnaster har mulighed for at tage titlen. Regerende Danmarksmester Victoria fra Outrup GUB har haft brug for ro efter EM, mens konkurrenterne har rykket deres niveau nærmere. Kvindernes styrke ligger blandt andet i deres æstetik og stil, som bliver mere afgørende, efterhånden som niveauet hos damerne nærmer sig det internationale niveau. Endeligt bliver det spændende at se debutanten Lina Skovgaard Rasmussen, en nykommer fra TeamGym, som hvis hun springer op til sit bedste, kan udfordre top fire: Victoria Thomsen, Josefine Scherrebeck, Julie Jensen og Olivia Juul Madsen som forventes at gå i final2.

Danmarksmesterskaberne i Tumbling afholdes i 2024, lørdag den 22. juni i Sportscenter Herning, som en del af DM-Ugen.

Mere om Tumbling

Tumbling, gymnastikkens formel 1

Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring.

Gennem træning af teknik, styrke og smidighed sammensættes de roterende momenter til en springserie udført i konstant fart.

Danske tumblere ligger blandt verdens bedste, blandt andet med en Europamester i både 2022 og 2024

DM-Ugen 2024

Danmarksmesterskabet i Tumbling afholdes i forbindelse med DM-Ugen, som er et stort sportsevent, der viser og hylder det bedste fra toppen af dansk eliteidræt.

Læs mere

DM i Tumbling

Se deltagerliste, program, link til livescore og meget mere her. Husk der er GRATIS adgang.

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen