Sidste års guldvinder: Jeg elsker at nørde - GymDanmark

Sidste års guldvinder: Jeg elsker at nørde

Marie Ravn Pedersen er typen, der godt kan lide at fordybe sig, samtidig med at hun er vokset op i en familie, hvor man ikke ligger på den lade side. De egenskaber skal være med til at få hende øverst på podiet i Funktionel Fitness til DM-Ugen.

Sidste år vandt Marie Ravn Pedersen guld sammen med makkeren Tobias Gæmelke, men i år er hun på egen hånd i den individuelle konkurrence. Hun kommer til konkurrencen med masser af træningstimer og en vanvittig disciplin samt en tro på egne evner.

”Det kunne da være megafedt at tage guldet igen. Når jeg kommer til en konkurrence, går jeg efter at vinde, og jeg har altid haft det godt med at konkurrere,” siger Marie Ravn Pedersen, som kommer med en baggrund som fodboldspiller med kamp hver uge, og det har helt sikkert været med til at ruste hende til at håndtere både sejre og nederlag, mener hun.

Hun er desuden god til at adskille konkurrence-Marie fra personen-Marie.

”Jeg oplever specielt mange piger, der er bange for at blive udstillet og ikke har lyst til at konkurrere. Det er ærgerligt, for hvordan man klarer sig i en konkurrence siger jo ikke noget om, hvem man er som person,” siger Marie.

Man kan, hvad man vil

Marie Ravn Pedersen er fra Skive, og det var også her hun smed fodboldstøvlerne som 17-årig til fordel for styrketræningen i crossfitcentret Maskinløs. Fra første træning syntes hun, det var både sjovt og fedt, og de ugentlige træninger på hold blev hurtigt til daglig træning på egen hånd.

”Der var ingen af mine venner, der havde den samme interesse, men når man træner så meget det samme sted, bliver man en del af et træningsfællesskab og får nogle tætte relationer. Det oplevede i høj grad også, da jeg tog på højskole efter 3.g, hvor jeg mødte en flok mennesker, der ville det samme som mig og med en indstilling om, at man kan, hvad man vil. Også i en sportsgren, der er så svær og hård som CrossFit/funktionel fitness,” siger hun.

Efter opholdet på Sportshøjskolen Aalborg flyttede Marie Ravn Pedersen til Aarhus, hvor hun nu bor i et byhus sammen med seks andre unge. Hun træner to gange om dagen – i alt 3-4 timer dagligt – og studerer medicinalkemi på Aarhus Universitet, så dagene er meget skemalagte.

Drømme om forskning og elitesport

”Jeg kan godt lide at nørde omkring noget, og det skinner igennem alt, hvad jeg laver. I 8. klasse drømte jeg om at finde kuren mod kræft, og selvom det måske ikke er oplagt lige nu, så kunne det være megafedt at komme til at forske i sygdomme, når jeg er færdig,” fortæller Marie, som er tilknyttet AU Elitesport, hvilket giver hende bedre mulighed for at dyrke sin sport ved siden af studiet.

”I efteråret er jeg en rigtig dygtig studerende, mens jeg konkurrerer rigtig meget i foråret, og det er det fedt, at jeg f.eks. kan få adgang til andres noter og læse lidt mere fleksibelt,” fortæller hun.

Der bliver arbejdet hårdt på uni og i træningslokalet, og det er helt naturligt for Marie, som kommer fra en familie, hvor man ikke ligger på den lade side. Alle er aktive, og f.eks. dyrker hendes forældre også CrossFit. I sporten gælder det om at være en god all around atlet, og Marie kalder sig selv ”semigod til det hele”. Hun er meget bevidst om at træne det hele – også det hun ikke er så god til, og er heller ikke bleg for at vise, at hun ikke bare er typen, der kan det hele.

”Hvis jeg tør vise, at jeg er dårlig til noget, tør andre måske også,” siger atleten, som heller ikke er bleg for at tale om, at hun også gerne vil opnå noget med sin sport. Drømmen er, at komme i de såkaldte ”semifinals” (top 60) inden for CrossFit og i Top 10 i Europa i Funktionel Fitness.

Men næste stop mod drømmen er DM-Ugen i Herning, hvor hun håber på, at de mange træningstimer boner ud i en guldmedalje.

Forbundsmesterskabet holdes i Kvik Hockey Arena i Herning lørdag den 22. juni kl. 10.00-16.30

Bonusinfo om Marie

  • Marie har været online lektiehjælper
  • Første gang hun hørte om CrossFit var, da hun var udvekslingsstudent i Texas
  • Hun har været crossfitinstruktør i Marbella

CrossFit vs Funktionel Fitness

I bund og grund er CrossFit og funktionel fitness den samme form for træning. CrossFit er et registreret varemærke, og det betyder, at kun træningscentre, der er officielt tilknyttet og licenseret af CrossFit, Inc., må bruge navnet “CrossFit”.

Funktionel Fitness er ”foreningsversionen”, og mange af foreningerne er organiseret i de traditionelle idrætsforbund (GymDanmark, Danmarks Gymnastikforbund). Der er konkurrencer inden for både CrossFit og funktionel fitness, og det er gennem det nationale forbund, at deltagere til EM og VM i Funktionel Fitness udtages.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen