Mange efterskoleelever tager træneruddannelse - GymDanmark

Mange efterskoleelever tager træneruddannelse

Sidste år valgte 158 elever at uddanne sig som gymnastiktrænere, mens de var på efterskole.

Mangler I trænere til jeres gymnastikhold? Så er det måske en god idé at kigge på efterskolerne. For mange unge vælger at supplere matematik og dansk med en træneruddannelse, og i 2022 var det helt præcist 158 efterskoleelever, som tog GymTræner 1 – Basis, som er GymDanmarks grunduddannelse for trænere inden for gymnastik.

”På efterskolerne er der god tid til at uddanne sig inden for det, man interesserer sig for, og vi oplever mange engagerede unge, som brænder for gymnastikken,” siger Pil Christiane Lindekron, uddannelsesansvarlig i GymDanmark.

GymDanmark samarbejder pt. med fire efterskoler i forbindelse med træneruddannelse: Sorø Gymnastikefterskole, Gymnastikefterskolen Stevns, Vesterlund Efterskole og Brejninggaard Efterskole.

”Vi er meget glade for samarbejdet med efterskolerne, og vil meget gerne udvide det, hvis der er andre efterskoler, der gerne vil udbyde GymDanmarks træneruddannelser. Vi ved, at uddannede trænere er med til at skabe trivsel i foreningerne, så derfor er vi optaget af, at så mange som muligt skal forbi en træneruddannelse,” siger Pil Christiane Lindekron.

Foruden samarbejdet omkring GymTræner 1 – Basis, er tre efterskoler/højskoler – Sorø Gymnastikefterskole, Vesterlund Efterskole og Gymnastikhøjskolen Ollerup – med til at uddanne Hjælpetrænere på tre fede Hjælpetrænercamps, hvor der ud over uddannelse er plads til sjov, spas og socialt samvær. For de 12-16 årige er det desuden en god mulighed for at snuse til efterskole/højskolelivet inden de beslutter sig for, om det er noget, de gerne vil.

Mød efterskoleeleverne

Men hvor går efterskoleeleverne så hen og praktiserer det, de har lært, når de er retur fra efterskolen? En del foreninger oplever, at de unge ikke vender tilbage – måske fordi de ikke tror, der er et tilbud til dem – hvad enten det er som gymnaster elle trænere.

Derfor har fem efterskoler i samarbejde med GymDanmark taget initiativ til at arrangere brobygningsmøder ”Hjem til foreningen”, hvor foreningerne kan møde efterskoleeleverne og fortælle, hvad de kan tilbyde, når opholdet på efterskolen er forbi.

Møderne holdes i maj/juni på efterskolerne, og er en oplagt mulighed for at tale direkte med eleverne. Læs mere