Godt nyt til fitness og voksenhold: Instruktører får nu lov at undervise flere grupper på samme tid - GymDanmark

Godt nyt til fitness og voksenhold: Instruktører får nu lov at undervise flere grupper på samme tid

En instruktør må nu undervise flere grupper af 10 personer på samme tid. Se mere her under Retningslinjer for idrætsaktiviteter.

Det er endnu en glædelig nyhed for GymDanmarks medlemmer, at der nu også er bedre muligheder for vores fitnessudøvere og voksne gymnaster, trods de generelle corona-stramninger.

Kort efter de nye restriktioner blev meldt ud, stod det klart, at børn og unge under 22 år godt kan fortsætte med at træne op til 50 på samme tid. Efterfølgende blev også den nationale elite undtaget forsamlingsforbuddet på 10 personer. Og nu er endnu en lempelse til gymnastik og fitnessforeningerne faldet på plads, som primært hjælper med træning på hold med de øvrige voksne, som i GymDanmark primært er fitnessmedlemmer og voksengymnastikhold.

Det betyder,  at en instruktør eller træner gerne må have ansvaret for aktiviteterne i flere grupper, HVIS han/hun kun er en del af den ene gruppe – han/hun må således ikke have kontakt med de andre grupper. Der bør være enten personale eller frivillige til stede under aktiviteterne, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger. Der skal fortsat være tydelig afstandsmarkering mellem grupperne. Læs mere om afstandsmarkering her under ‘Daglig træning’

Der skal være en træner eller frivillig til stede pr. gruppe, når der er tale om aktiviteter for børn og unge.

Det er en super glædelig nyhed, at langt de fleste medlemmer i vores foreninger nu kan få lov at fortsætte deres aktiviteter, og det gør det lettere for foreningerne at tilrettelægge træning.

Corona Retningslinjer

Læs mere

Bevæg dig for livet - Fitness

Læs mere

Særlige retningslinjer for fitnessaktiviteter og -lokaler

  • Antallet af aktive i fitnesslokalerne begrænses, så de generelle regler om afstand og gældende forsamlingsforbud kan overholdes. Det skal sikres, at antallet af aktive i lokalerne reguleres, således at der maksimalt er en udøver pr 4 m2.
  • Begrænsning og regulering af antal i fitnesslokaler skal ske ved både indgang til fitnesslokalerne og i de enkelte fitnesslokaler.
  • Der skal være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
  • Der sikres mindst en meters afstand mellem borde og stole i caféområder.
  • Svedabsorberende udstyr: Yoga- og træningsmåtter, sandsække og boksehandsker mv. bør ikke være tilgængeligt. Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning.
  • Ekstra rengøring: Der skal ske ekstra udluftning og rengøring som en del af den daglige drift med hyppig desinficering af berøringsflader som dørhåndtag, kortlæsere, vandhaner og træningsudstyr og -maskiner.
  • Desinfektion mellem aktiviteter: Kontaktflader på redskaber og maskiner skal desinficeres mellem hver benyttelse.