Diplomtræner uddannelsen -Bliv en dygtigere elitetræner - GymDanmark

Diplomtræner uddannelsen -Bliv en dygtigere elitetræner

En uddannelse som er for dig, der ikke bare vil træne de bedste atleter, men som også selv har en ambition om at være med i eliten af trænere.
Nye hold starter i 2020

DIF udbyder nu igen diplomtræner hold; enten som ordineret hold som gennemføres over 1½ år eller som turbohold er et intenst forløb som strækker sig over ca. 6 måneder.
Tilmeldingsfristen til det ordinere hold er 16. december.

Hvad får jeg ud af uddannelsen? 

Uddannelsen er tilrettelagt, så den giver dig en række af de kompetencer, som du har brug for som træner for eliten (eller dem, der er tæt på at være det) inden for din idræt. Når uddannelsen er gennemført vil du være i stand til at varetage træningen af udøvere i en elite- og konkurrenceorienteret organisation.

Der bliver undervist i:

 • Blok 1: Ledelse, pædagogik og psykologi.
 • Blok 2: Anatomi, tekniktræning, doping og ernæring.
 • Blok 3: Træningslærer, fysiologi og aldersrelateret træning.
 • Rammer for uddannelsen

  En diplomtræneruddannelse består af en del på 165 timer som tages i fællesskab med deltagere fra andre forbund. Derefter følger en GymDanmark del på min. 30 timer som har form af en projektopgave. GymDanmark udformer i samarbejde med den studerende en projektopgave, som typisk vil have en vinkel som både giver mening for begge parter.

 • Hvem kan tage en diplomtræneruddannelse?

  For at få adgang til Diplomtræneruddannelsen skal man have gennemført GymTræner 2 / DIFs Træner 2 eller tilsvarende. Det kan f.eks. være en universitetsuddannelse i idræt, fysioterapeuter, lærere med linjefag i idræt eller lignende. Det er erfaringen fra mange andre forbund at risikoen for at dumpe diplomtræneren hvis man ikke i forvejen har en stærk og bred teoretisk viden med sig i bagagen.

 • Hvad siger tidligere deltagere om uddannelsen

  Helge Fisker, landsholdschef, har en årrække undervist på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for Team Gym Senior herre. -Uddannelsen har givet mig flere konkrete værktøjer som jeg til dagligt bruger både med højskoleleverne og landsholdet, fortæller Helge.

  Niels Henrik Nielsen er lige ledes til daglig underviser på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og derudover landstræner for GymDanmarks DMT landshold. På trods af Niels Henriks lange erfaring som træner har der været meget nyt at lære på Diplomuddannelsen. ”Jeg ser uddannelse og løbende kompetenceudvikling som en naturlig del af det at være træner. Med diplomtræneruddannelsen har jeg lagt endnu et lag af viden til, som jeg kan trække på i mit daglige arbejde med gymnasterne”.

  Michael Jensen, er til dagligt underviser på Vejstrup Efterskole og i Odense Gymnastik Forening. Han er ligeledes mangeårig landstræner for landsholdet i Tumbling. -Deltagerne på uddannelsen var samlet fra mange forskellige idrætsgrene og det oplevede jeg som en stor styrke, da det gav gode og idrætsfaglige diskussioner på tværs. Så godt som alle emner var meget relevante og overførbare til mit daglige arbejde med gymnaster på højt niveau, fortæller Michael.

  Senest har Anja Astrup Larsen fra Viborg GF og Oliver Høgfeldt Bay fra Silkeborg Pigerne og Drengene og landtræner i tumbling gennemført diplomtræneruddannelsen.

DIF diplomtræner

Med uddannelsen tager du for alvor springet fra træner til elitetræner – med alt hvad det indebærer.

Læs mere

Vil du vide mere om en tilmelding gennem GymDanmark?

Så kontakt Pil Christiane Lindekron, pcl@gymdanmark.dk