Idrætsgymnasten Michelle Lauritsen indstiller karrieren - GymDanmark

Idrætsgymnasten Michelle Lauritsen indstiller karrieren

Michelle Lauritsen fra KG66 har været en etableret del af det danske seniorlandshold i kvindelig idrætsgymnastik i 13 år og har deltaget ved utallige EM’er, VM’er og vundet et stort antal danske mesterskaber. Beslutningen om at indstille karrieren kommer blot få dage efter hjemkomsten fra VM i Glasgow, hvor hun opnåede det bedste danske resultat med en placering som nr. 117 ud af 237 i den forskudte barre, som hun gennem de seneste år har specialiceret sig i. 

Startede som 3-årig

Michelle Lauritsen er født og opvokset i Nyborg på Fyn, hvor hun allerede som 3-årig begyndte til mor/barn-gymnastik inden hun som 6-årig for første gang prøvede kræfter med idrætsgymnastikken. Træningen foregik dengang under primitive forhold i den lokale gymnastikforening, hvor redskaberne hver dag skulle stilles frem inden træning. For at Michelle kunne udvikle sig som gymnast begyndte hun i 2002 at træne i Hermes i København, hvor hun flere gange om ugen rejste frem og tilbage mellem Fyn og Sjælland inden hun i 2004 tog skridtet og flyttede til Sjælland for at træne hver dag i Hermes.

Da Kastrup Gymnastik Forening af 1966 i 2010 ansatte den nuværende landstræner i kvindelig idrætsgymnastik, Bernadett Balazs og hendes mand, fysioterapeut Milan Udvaracz, begyndte hun at træne i klubben – Et samarbejde, der blev en succes, selvom hun først i en sen alder begyndte at træne med de ungarske professionelle trænere. Michelle lægger ikke skjul på, at hun er stolt over at have været en del af en klub, der siden 2010 har været igennem en positiv udvikling:

“Samarbejdet med Ditti (red. Bernadett) og Milan har været altafgørende for, at jeg er nået langt med gymnastikken. Samtidig er jeg stolt over at have været en del af en klub, hvor mange gymnaster på tværs af alder har haft så godt et samarbejde. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige tak til mine holdkammerater og Ditti og Milan for at have støttet i og uden for gymnastikken gennem årene”, siger hun. 

Stor opbakning fra familien

Udover støtten fra trænere og klubkammerater har Michelle gennem årene haft massiv støtte og opbakning fra familien i Nyborg. Familien har gennem årene fulgt aktivt med i hendes karriere, rejst rundt til utallige konkurrencer i ind- og udland og hjulpet hende gennem de udfordringer, der i perioder har været. 

“Uden min fantastiske og støttende familie var det ikke lykkedes mig at nå så langt. Det er der ingen tvivl om. De har hele tiden ladet mig satse på gymnastikken – koste hvad det ville, både økonomisk og socialt. De har været mit et og alt hele vejen”, siger hun. 

VM på hjemmebane et af mange højdepunkter

Med et stort antal nationale- og internationale konkurrencer på CV’et er det svært for Michelle Lauritsen blot at nævne et enkelt højdepunkt i karrieren. Udover at vinde bronze i barren ved sidste års Nordeuropæiske Mesterskaber og at vinde bronze i spring over hest ved NM fremhæver hun VM i 2006 som et af de største øjeblikke:

“VM i Aarhus i 2006 var en helt speciel oplevelse, da det jo er de færreste gymnaster, der får mulighed for at konkurrere på hjemmebane ved et VM. Derudover var VM i Tokyo i 2011 en fantastisk oplevelse på grund af hele det enorme setup omkring konkurrencen”, siger hun. 

Af øvrige højdepunkter nævner hun mangekampssejren ved DM i 2012 samt at konkurrere i Bundesligaen og enorme sportsbegivenheder som Universiaden og European Games. 

Nye udfordringer venter

Sideløbende med gymnastikkarrieren har Michelle Lauritsen færdiggjort uddannelsen som ergoterapeut. Hun arbejder i dag på fuld tid på Retspsykiatrisk Center i Glostrup, hvor hun glæder sig til at blive udfordret i den kommende tid. Gymnastikken har hun dog ikke lagt helt på hylden, idet hun to gange om ugen træner på Milan Udvaracz’ puls og styrkehold. Hun afviser heller ikke, at hun forbliver en del af miljøet i mange år endnu:

“Inden for den nærmeste fremtid skal vi have en snak om, hvordan min fremtid i gymnastikken kan komme til at se ud. Jeg regner i hvert fald med fortsat at have en tilknytning til klubben. Hvilke rolle det helt præcist bliver, må tiden vise. Derudover glæder jeg mig til at følge mine talentfulde holdkammeraters udvikling”, afslutter hun. 

GymDanmark siger tak for indsatsen gennem de sidste mange år, og ønsker Michelle held og lykke med de kommende aktiviteter. 

 

Idrætsgymnastik kan følges på Facebook, Instagram eller ved at tilføje GymDanmark (med brugernavet gymdanmark) på SnapChat for at få løbende updates fra de danske gymnaster.

 

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen