Magnus Lindholmer vinder Europamesterskabet i Tumbling 2024 - GymDanmark

Magnus Lindholmer vinder Europamesterskabet i Tumbling 2024

I en fuldkommen vanvittig finale, vinder Magnus Lindholmer Europamesterskabet i Tumbling søndag. For anden gang i historien lykkes det en dansker at sætte alle på plads og vinde guldet med hjem til Danmark.

I en finale med Europas otte bedste tumblere fra blandt andet Azerbaijan, England og Portugal lægger Magnus Lindholmer (Silkeborg P/D) ud med en fantastisk flot øvelse der sender ham direkte i en meget stærk ‘final four’-finale. Men i tumbling kan alt ske, og hvor danske Lindholmer holdt hovedet koldt og satte sin øvelse i skabet, kiksede både den regerende verdensmester Mikhail Malkin og hans holdkammerat Tofig Aliyev, begge fra Azerbaijan. Selv den rutinerede Kristof Willerton fra England kunne ikke hamle op med Linderholmer i dag, og dermed gik titlen og guldmedaljen til Danmark for anden gang i historien (Rasmus Steffensen vandt i 2022).

En lykkelig Magnus Lindholmer siger: Det er helt surrealistisk at kunne kalde sig Europamester. Jeg stod for presset i finalen og det var afgørende i dag.

Også en meget berørt Landstræner i GymDanmark, Oliver Bay siger: I dag lykkes vi præcis med det vi vil, alt spiller. God taktik og suveræn indsats af Magnus. Det er så stort at vi nu for anden gang i historien kan stå med guldmedaljen om halsen. Jeg er rørt til tårer.

Se Lindholmers finalespring på GymDanmark Instagram

Læs DR-artikel her

Finale- og semifinalepladser til resten af truppen

De danske herrer (Magnus Lindholmer, Alexander Bredvig og Johannes Sømod) deltog i holdfinalen, dog uden Martin Abildgaard som pådrog sig en skade i kvalifikationen. Herrerne kørte stabile øvelser og sluttede som nr. 4. For damerne lykkedes det Julie Jensen og Victoria Thomsen at kvalificere sig til semifinalerne hvor de også leverede en godkendt indsats som lover godt for fremtiden.

Flotte trampolinresultater

Også fem trampolinspringere deltog i dette Europamesterskab. Forventningerne var dog ikke tårnhøje, hvor målet var, at alle skulle over udtagelseskravet. Det lykkedes ikke for alle trampolinspringerne, men alligevel fik herrerne en 7. plads for hold ud af 14. Derudover fik Benjamin Salo Kjær og Teis Petersen en fornem femteplads i synkronfinalen, og Benjamin Salo Kjær sprang sig også i semifinalen individuelt, og landstræner Anette Dalsten var meget tilfreds efter konkurrencerne.

“Vi får en 5.plads i synkron og en 7. plads for hold – og så er Benjamin tilbage i gamet med en semifinale og en slutplacering som Europas 18. bedste. Vi kunne godt have ønsket os mere i semifinalen, men det er et hårdt game og der er mange faktorer, der skal rammes. Benjamin er på vej tilbage (efter en alvorlig skade, red) med raketfart, og de unge drenge på holdet har fået værdifuld erfaring,” siger Anette Dalsten.

Se trampolinspringernes øvelser på GymDanmarks instagram

Resultater

Læs mere
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay

Vigtigt og nødvendigt efterskolesamarbejde

I GymDanmark har vi etableret vigtige og nødvendige partnerskaber med udvalgte samarbejdspartnere, blandt andet for at sikre optimale forhold for vores landshold. Som en del af disse partnerskaber er efterskolerne med til at sikre vores gymnaster gode vilkår under træningssamlingerne. Derudover bidrager det tætte samarbejde mellem GymDanmark og efterskolerne til at fremme gymnastikken, hvilket blandt andet giver hundredevis af efterskoleelever mulighed for at dyrke deres sport, mens de går på efterskole. En væsentlig del af dette samarbejde indebærer også at facilitere en smidig overgang fra efterskolerne til tumbling-foreningerne efter endt ophold på efterskolen.

Aftalen er i 2024 med: Brejninggard Efterskole, Bøvling Idrætsefterskole, Flemming EfterskoleVejstrup Efterskole og Vesterlund Efterskole