Funktionel Fitness er med til DM-ugen for tredje år i træk - GymDanmark

Funktionel Fitness er med til DM-ugen for tredje år i træk

De sidste to år har Funktionel Fitness været et kæmpe hit på havnen i Aalborg til DM-Ugen. I 2024 rykker det store event til Herning, hvor DM-Ugen bliver afviklet d. 20.-23. juni, og fitness er med igen. I år skal der kåres Forbundsmestre (uofficielle danmarksmestre) individuelt samt i Masters-rækkerne (+35 år). 

DM-Ugen er ikke til at komme udenom, hvis du er vild med funktionel fitness. Her bliver der nemlig fire dage med fuld fart på konkurrencer i Funktionel Fitness, når Forbundsmesterskabet og Functional Fitness Challenge ’24 skal afgøres.

Funktionel Fitness har været med, siden DM-Ugen så dagens lys i 2022, og efter to år på havnen i Aalborg gælder det nu Herning. Her skal der konkurreres i fire dage d. 20.-23. juni.

Hvem er Danmarks bedste?

Lørdag den 22. juni, gælder det Forbundsmesterskabet (uofficielt DM) individuelt for mænd og kvinder, og her skal de allerbedste atleter i aktion. Sidste år var Forbundsmesterskabet for teams af to, en mand og en kvinde, men i år skal der altså kæmpes individuelt.

Dagen før, nemlig fredag den 21. juni, er det atleterne over 35 år, der skal i aktion, når Forbundsmesterskabet (det uofficielle DM) skal afgøres. Det er første gang, der holdes Forbundsmesterskab for Masters (atleter over 35 år), og der skal dystes i individuelt for både mænd og kvinder i aldersgrupperne 35-39 år, 40-44 år, 45-49 år og +50 år.

Funktionel fitness for alle

Men det stopper ikke her! Foruden Forbundsmesterskaberne bliver der nemlig meget mere funktionel fitness i form af Functional Fitness Challenge ’24. Her er der plads til alle, der har lyst til at prøve kræfter med en funktionel fitness-konkurrence.

Konkurrencen begynder torsdag med Fundamentals-rækken. Det er rækken for de uerfarne, som dyrker funktionel fitness, men som måske ikke har konkurrereret endnu. Her dyster man i teams af to af det samme køn.

Lørdag gælder det Intermidiate-rækken, som er for de øvede atleter, og konkurrencen er for team mix, altså et hold af en kvinde og en mand.

Hele søndagen er der fuld fart på med Scaled-rækken. Det er de let øvede atleter i teams af to, hvor man enten kan vælge at stille op to af samme køn eller i mix (en kvinde og en mand).

Tilmeld dig og vær med i en kæmpe sportsfest

Alle kan tilmelde sig Forbundsmesterskabet og Functional Fitness Challenge ’24, og alle sejl er sat til for at funktionel fitness kan blive en lige så stor succes i Herning, som det har været i Aalborg de seneste to år.

Forbundsmesterskab & Functional Fitness Challenge er arrangeret af GymDanmark i samarbejde med RX’D Events. I Masterskonkurrencerne samarbejdes der desuden med Gimlis Crossfit og Masters of the North om programmeringen (sammensætning af workouts).

 

Rækker, program og tilmelding

Se bla. hvilke dage de forskellige rækker afvikles

 

Læs mere

Er du klar til at stille op?

Tag testen og find ud af hvilken række du skal stille op i

Tag testen