DM brag i Brøndby Hallen - GymDanmark

DM brag i Brøndby Hallen

Knapt 2000 tilskuere var denne brandvarme lørdag i juni vidner til et bragende flot Danmarksmesterskab. For første gang blev DM i TeamGym og Tumbling afholdt samtidig og publikum fik valuta for pengene med gymnastik på højeste nationale niveau, publikumskonkurrencer og rigtig god stemning. Gymnaster, trænere, dommere, frivillige og ikke mindst de mange tilrejsende fans gjorde Danmarksmesterskaberne 2023 til en minderig unik oplevelse. Ingen tvivl om at de mange trofaste publikummer og fans er med til at løfte oplevelsen markant for alle – TAK til alle der deltog, uanset om det var på gulvet eller tilskuerrækkerne.

TeamGym

Mix

Det blev gymnasterne fra GF Køge Bugt, som løb med guldet i år. Med en magtdemonstration, hvor de sikrede sig højeste karakter i alle tre serier, viste de flot og seværdig gymnastik. Sølv- og bronzemedaljerne blev vundet af henholdsvis TeamGym Odense og TeamGym Nordsjælland.

Damer

Endnu engang var det damerne fra TeamGym Aarhus, der snuppede guldet. Med bragende flotte spring på både bane og trampet lå de komfortabelt forrest i konkurrencen foran TeamGym Nordsjælland, Gladsaxe IF og Gymnasterne fra Bolbro. Sidstnævnte leverede dog dagens flotteste rytmeserie, som dommerne honorerede med hele 20,830 point.

Camilla Raouf Wolfsberg fra TeamGym Aarhus er med til at vinde guld for tredje år i træk og siger: Vi er virkelig glade for at vinde igen i år, og samtidig at have kvalificeret os for første gang til NM. Det er virkelig stort for os, og det er så fedt at være med på den rejse

Herrer

Taget var ved at lette i Brøndby Hallen, da kulminationen på dagens konkurrencer med herrerne skulle afgøres. Svendborg GF skulle forsøge at genvinde mesterskabet og fik hård modstand fra konkurrenterne. Alle hold leverede TeamGym i særklasse, hvilket både kunne ses, føles og høres fra tilskuerpladserne. Slutteligt blev det dog herrerne fra Gladsaxe IF, som under brølende bifald, endelig kunne kalde sig Danmarksmestre – for første gang. Sølvet gik til TeamGym Aarhus og bronzen til Svendborg GF.

Tumbling

Konkurrencerne blev afholdt med otte tumblere i hver række. Først blev der kæmpet om fire finalepladserm, og derefter blev vinderen kåret. Med et højt niveau og flotte spring blev det Victoria Kathrine Thomsen fra Outrub GUB, der vandt guldmedaljen hos damerne og DM-titlen for første gang. Det stærke sammenhold, som hersker blandt tumblerne, er tydeligt at spore helt ud på tilskuerpladserne, og det er da også en glad og stolt vinder i dag, som lykønsker sine konkurrenter og siger:

Jeg synes, vi har et helt vildt fedt fællesskab i blandt os i Tumbling. Det er dejligt, at vi er så gode til at støtte hinanden og bakke hinanden op på tværs af klubber. Jeg kom med at mål om at levere to gode planlagte øvelser, og så er det selvfølgelig helt vildt fedt, at det rækker til guldet. Så jeg er helt bestemt glad og tilfreds efter dagen i dag. Derudover synes jeg, at det var en helt vildt fed konkurrence, hvor alle leverede gode øvelser, smiler en glad Victoria Kathrine Thomsen

Hos herrerne slog den rutinerede Martin Abildgaard den regerende Danmarksmester Magnus Lindholmer, som vandt sølv. Bronzen gik til Frederik Bækhøj Skaaning.

En stolt Martin Abildgaard siger: Jeg står i dag med DM-guldmedaljen for første gang. Det er en virkelig god følelse. Jeg lykkedes med at levere både svære og pæne spring i begge omgange, og det var det, som sikrede mig sejren i dag. Stort tillykke også til Magnus og Frederik, som vandt sølv og bronze.

Kvalifikation til de Nordiske Mesterskaber

Danmarksmesterskaberne var også adgangsbilletten til NM i november på Island. Det var de to bedste hold i henholdsvis dame- og herrerækken, samt alle tre mixhold der kvalificerede sig. Se holdene i nedenstående resultatoverblik.

Resultater TeamGym

Klik her

Resultater Tumbling

Klik her

Facebook

Læs mere

Instagram

Læs mere
 • Danmarksmestre 2023 TeamGym

  TeamGym DAMER

  1. TeamGym Aarhus
  2. TeamGym Nordsjælland
  3. Bolbro Gymnasterne

  TeamGym HERRER

  1. Gladsaxe IF
  2. TeamGym Aarhus
  3. Svendborg GF

  TeamGym MIX

  1. GF Køge Bugt
  2. TeamGym Odense
  3. TeamGym Nordsjælland
 • Danmarksmestre 2023 Tumbling

  Tumbling DAMER

  1. Victoria Kathrine Thomsen (Outrup GUB)
  2. Katrine Benedikte Møller (Odense GF)
  3. Julie Svelmøe Jensen (Odense GF)

  Tumbling HERRER

  1. Martin Møldrup Abildgaard (Silkeborg P/D)
  2. Magnus Lindholmer (Odense GF)
  3. Frederik Bækhøj Skaaning (Silkeborg P/D)
 • Junior & Mini TeamGym

  Der blev også afholdt danske mesterskaber for de yngre rækker i både TeamGym og Tumbling

  TEAMGYM

  JUNIOR
  Piger

  1. Rødovre og Omegns Gymnastikforening (ROG)
  2. TeamGym Aarhus
  3. Viborg GF

  Drenge

  1. Roskilde TeamGym
  2. TeamGym Aarhus
  3. Munkebjerg Gymnastikforening

  MINI
  Mix

  1. GF Køge Bugt
  2. Ry Gymnastikforening
  3. Greve Gymnastik og Trampolin

  Piger

  1. Rødovre og Omegns Gymnastikforening (ROG)
  2. Svendborg GF
  3. Bolbro Gymnasterne

  Drenge

  1. Gladsaxe
  2. GF Køge Bugt
  3. Munkebjerg Gymnastikforening
 • Junior Tumbling

  Drenge

  1. Marius Bundgaard (Vejstrup Efterskole)
  2. Trevor Johansen (Vejstrup Efterskole)
  3. Mykhailo Lavoshnyk (Silkeborg P/D)

  Piger

  1. Olivia Juul Madsen (Vejstrup Efterskole)
  2. Ida Bechmann Kortegaard (Silkeborg P/D)
  3. Silja Rou Gyldenøhr (Silkeborg P/D)
Tumbling Damer: Fra venstre Katrine Benedikte Møller (Odense GF), Victoria Kathrine Thomsen (Outrup GUB) og Julie Svelmøe Jensen (Odense GF)
TeamGym Mix: GF Køge Bugt
TeamGym Herrer: Gladsaxe IF
TeamGym Damer: TeamGym Aarhus
Tumbling Herrer: Fra venstre Magnus Lindholmer, Martin Møldrup Abildgaard, Frederik Bækhøj Skaaning

Vil du opgradere dine trænerkompetencer?

Sæt kryds i kalenderen den 23. – 24. september når GymDanmark afholder årets fedeste kursus i SG Huset.

TeamGym Multikursus er en oplagt mulighed for alle foreningens trænere at komme af sted på kursus på samme tid. Kurset er på alle niveauer og for alle trænere, der ønsker at dygtiggøre sig inden for TeamGym. Der er planlagt et tæt pakket program, men også tid til trænerhygge lørdag aften.

Programmet er under udarbejdelse og annonceres snarest, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.