Danmarksmestrene i TeamGym 2022 - GymDanmark

Danmarksmestrene i TeamGym 2022

DM i TeamGym 2022 blev det første danske mesterskab, hvor gymnasterne har trænet og konkurreret en hel sæson, efter en længere corona pause. Men det var ikke til at se på gymnasterne, som leverede højt niveau, flotte og sikre landinger og lækker gymnastik. Det blev endda også til nye spring hos damerne som ikke er set før. Emilie Mogensen fra Viborg præsterede optimalt med, som den eneste dame at lave en meget veludført trippel out, og så blev herrerne fra Svendborg GF endelig Danmarksmestre, efter de mange gange har vundet sølv.

Herrerne

Ikke siden 2009 vinder herrerne fra Svendborg GF Danmarksmesterskabet i TeamGym. Med stabile øvelser på både bane, trampet og gulv med gode løsninger i forhold til både sværdhed og udførsel, sikrede de sig guldet.

Træner Henrik Jacobsen, Svendborg GF, Herrer

”Denne sejr er kulminationen på mange års hårdt arbejde. Vi har virkelig arbejdet målrettet de sidste otte år med alt omkring holdet, og alle er utrolig dedikerede. Vi har f.eks. en rytmetræner, der kører fra Sjælland for at træne holdet. Der var nerver på i dag, men det har vi også arbejdet med, og de leverer bare. Og nu har de prøvet at vinde en gang – så bliver det lettere næste gang”.

1. Svendborg GF (60.050)
2. Gladsaxe IF (55.155)
3. TeamGym Aarhus (53.880)

Mix

I mix rækken var der lagt op til en spændende konkurrence hvor holdene fulgte hinanden tæt. Alle tre hold leverede gode præstationer på bane og trampet, det blev rytmeserien der blev afgørende hvor Greve Gymnastik og Trampolin trak fra med en meget flot rytmeserie.

Træner Line Kjærsgaard Knudsen, Greve Gymnastik og Trampolin

”Vi vinder i dag, fordi vi har nogle virkelig dygtige gymnaster og fordi vi træffer nogle gode trænerbeslutninger undervejs, som gymnasterne bare tager til sig, fordi de er så omstillingsparate. Vi får en dreng skadet på første øvelse på banen, og vi må så trække en pige ud. Det betyder, at vi må ændre i løftet i rytmeserien i sidste sekund. Nærmest på vej ind på gulvet. Og det klarer de bare.”

  1. Greve Gymnastik og Trampolin (49.515)
  2. TeamGym Odense (49.200)
  3. TeamGym Nordsjælland (48.265)

 

Damer

De forsvarende Danmarksmestre, damerne fra TeamGym Aarhus genvinder guldmedaljerne under stor opbakning fra både tilskuere og konkurrenter.

Træner Simon Hvid, TeamGym Aarhus  siger:

”Jeg er pisseglad. Vi gik 100% efter guldet – og det lå til os, men man skal jo levere på dagen. Der skulle ikke meget slinger til, før det glippede, og vi havde fejl, men det gik jo heldigvis alligevel. Det var fedt at opleve stemningen. Der var fire gode hold, som viste, at damerne virkelig har noget at byde på. Jeg er mest stolt af sammenholdet. Når de er shaky og nervøse, har de faktisk ikke brug for os trænere, for de er gode til at støtte hinanden. Mange af dem har trænet sammen, siden vi startede dameholdet for otte år siden, så de kender hinanden rigtig godt.”

  1. TeamGym Aarhus (53.030)
  2. Bolbro Gymnasterne (52.700)
  3. Viborg GF (49.430)

Se alle resultater

Læs mere

Instagram

Se reaktioner, øvelser og stemning

Læs mere

Alt om DM-Ugen

Læs mere

Junior og Mini

Juniormix
1 GF Køge Bugt
2 Rødovre og Omegns Gymnastikforening
3 Springteam Sæby

Juniorpiger
1 TeamGym Aarhus
2 Greve Gymnastik og Trampolin
3 Bolbro Gymnasterne

Juniordrenge 
1 Gladsaxe IF
2 TeamGym Aarhus
3 Svendborg GF

Minidrenge
1 GF Køge Bugt
2 Munkebjerg Gymnastikforening
3 Slagelse GF

Minipiger
1 Rødovre og Omegns Gymnastikforening
2 Bolbro Gymnasterne
3 TeamGym Djurs

Svendborg GF
Gladsaxe IF
Gjellerup Sdr.
TeamGym Aarhus
Greve Gymnastik og Trampolin
TeamGym Odense
TeamGym Nordsjælland
Viborg GF
TeamGym Aarhus
TeamGym Nordsjælland
Bolbro GF