Historisk partnerskabsaftale for TeamGym-landsholdene - GymDanmark

Historisk partnerskabsaftale for TeamGym-landsholdene

Der er længe blevet arbejdet på at lave en ny partnerskabsaftale omkring TeamGym-landsholdene, og det er nu lykkedes at få lavet en større og bredere aftale end den forrige.

Den nye partnerskabsaftale omkring landsholdene i TeamGym skal sikre gode træningsforhold og faciliteter under samlinger, skabe mulighed for et kontinuerligt landsholdsarbejde over en 4-årig periode, støtte op om talentarbejdet og nedbringe egenbetalingen for gymnasterne.

Partnerskabet omkring TeamGym-landsholdene består af otte efterskoler og to foreninger – og er en 4-årig aftale, som vil være med til at skabe helt nye muligheder for arbejdet med landsholdene.

“Det har været en lidt turbulent periode siden EM 2018 – og lidt uklarhed omkring et nyt partnerskab, men jeg er så stolt og glad for, at vi nu kan offentliggøre dette historiske partnerskab, som vil sikre vores TeamGym-landshold i en 4-årig periode. Jeg synes, det har været en rigtig god proces omkring udformningen af aftalen mellem de ti partnere – der har været den helt rigtige energi og indstilling til at ville noget stort sammen. Der har været et klart ønske fra alle omkring et bredere og større samarbejde, og det kommer blandt andet til at få en stor indflydelse på vores arbejde med talentudvikling, som er en ny del af aftalen. Ved at lave en 4-årig aftale kan vi skabe nogle helt andre muligheder for vores talent-og elitearbejde, da vi kontinuerligt kan udvikle og skabe synergi over en længere periode. Derudover kommer aftalen til at nedbringe egenbetaling for landsholdsgymnasterne ved EM 2020″, fortæller Formand for TeamGym, Kim Kløve Lassen.

Der har været fuld gang i udvikling på talent-og eliteområdet i TeamGym det sidste halve år, det startede ud med offentliggørelsen tidligere på foråret af de seks landstrænerteams, der det næste 1,5 år skal være med til at tegne billedet for landsholdene. Herefter blev retningslinjer og rammer for landsholdarbejdet frem mod EM 2020 lagt frem, og nu er denne historisk partnerskabsaftale landet.

Alt dette skal være med til at skabe en langsigtet indsats på talent-og eliteområdet, og derved skabe en større bredde, en spirerne talentmasse og en stærkere elite. Første samling for bruttotrupperne var i forrig weekend, så arbejdet er nu for alvor i gang.

“Jeg ser frem til et stærkt og godt samarbejde med hver af de ti partnere – og at vi sammen kan løfte udviklingen af TeamGym og skabe de absolut bedste betingelser frem mod EM 2020 på hjemmebane, og samtidig sikre os på den lange bane. Jeg vil gerne sige vores samarbejdspartnere et stort tak, fordi de ønsker at være med omkring landsholdene og talentarbejdet. Deres støtte betyder alverden – og jeg glæder mig til samarbejdet op se hvor meget vi sammen kan opnå”, afslutter en meget stolt og glad formanden Kim Kløve Lassen.

Samarbejdsparterne er:

BGI Akademiet
Brejninggaard Efterskole
Bøvling Idrætsefterskole
Flemming Efterskole
Gymnastikefterskolen Stevns
Sorø Gymnastikefterskole
Vejstrup Efterskole
Vesterlund Efterskole
Gladsaxe IF
Svendborg Gymnastikforening

#sammenudviklervigymnastikken

Bruttotrupper

Find ud af hvilke gymnaster der netop nu er i én af de 4 bruttotrupper

Klik her

Landstrænerteam frem mod EM 2020

Find ud af hvilke landstrænere som skal fører an ved EM 2020

Læs mere

Talent-og elitearbejde i Teamgym

Gå på opdagelse i strategien og rammerne frem mod EM 2020

Læs mere