Landstrænerteams frem mod EM 2020 er fundet - GymDanmark

Landstrænerteams frem mod EM 2020 er fundet

Efter en periode med stilhed omkring TeamGym-landsholdene er Elitesektionen nu klar til at præsentere de seks landstrænerteams. Landstrænergruppen består af såvel erfarne kræfter i landsholdsregi som nye landstrænere med solid erfaring fra det danske TeamGym-miljø.

Elitesektionen har valgt at fastlægge målsætninger og visioner for arbejdet omkring landsholdene og på baggrund af det arbejde at finde de landstrænere, som kan være med til at løfte målsætningerne og arbejde ud fra den strategiske retning, som er lagt. Dette har betydet nogle omrokeringer, omprioriteringer og nye ansigter i landstrænergruppen. Derudover har Elitesektionen gennemgået evalueringerne fra sidste gang og en af de ting, som der vil være øget  opmærksomhed på, er at landsholdene ”låner gymnaster” og skal levere dem i ”god stand” tilbage til klubberne.

En af ændringerne i forhold til tidligere landsholdsforløb er, at Elitesektionen og Udvalget for TeamGym har besluttet at arbejde med en konkret resultatmæssig prioritering på seniorsiden. Denne prioritering betyder, at der ikke alene arbejdes frem mod medaljer i seniorrækkerne, men at der er sat mål om konkrete placeringer og prioriteres herefter. Der skal på seniorlandsholdene arbejdes mod:

  • Guld i Seniorherre
  • Guld i Seniormix
  • Medalje i Seniordame

Denne resultatmæssige prioritering bunder i en vurdering af, at der er størst mulig chance for at vinde guld i seniorherre- og seniormixrækken, hvorimod det realistiske, men også ambitiøse mål på damesiden er at blive placeret i Top 3,  og derved vinde en medalje i den stærke seniordamerække. Arbejdet med at løfte niveauet på seniordamesiden er nået rigtig langt, og Elitesektionen og Udvalget for TeamGym vurderer, at seniordamelandsholdet også vil kunne kæmpe med om guldmedaljerne om nogle år, men at der er behov for mere tid til at kunne opbygge et endnu højere niveau – og derfor skal der på seniordamesiden være fokus på udvikling.

På juniorsiden er nøgleordene i høj grad udvikling, fastholdelse i TeamGym og at give gymnasterne erfaring – og her vil der ikke blive prioriteret ud fra et resultatmæssigt udgangspunkt, men i langt højere grad sikre sig, at arbejdet med juniorlandsholdsgymnasterne ligger i tråd med GymDanmarks talent-og elitestrategi.

Der vil inden udgangen af maj komme uddybende materiale om landsholdenes vej mod EM 2020, og ikke mindst de strategier, visioner og handlingsplaner, der arbejdes med. Strategien og visionerne vil allerede udmønte sig i aktiviteter i 2019. Første træning for juniorerne er den 7.-9 juni, og for seniorerne er første samling den 9. – 10. juni.

”Der er blevet tænkt mange og gode tanker, og der har i Elitesektionen været et behov og lyst til at dykke ned i visionsarbejdet og finde ind til kernen. Vi har valgt at fastlægge strategien og visionerne først og herefter fundet de personer, som vi anser bedst, kan løse denne opgaver og ikke omvendt. Vi ønsker i Udvalget og Elitesektionen at arbejde meget mere struktureret omkring talent-og elitearbejdet – de andre lande omkring os bliver dygtigere og dygtigere, så vi er hele tiden nødt til at tænke både på kort og på lang sigt. Jeg er stolt af de teams, vi har sammensat og ved at de kan løfte opgaven. Det bliver en spændende tid frem mod EM 2020 på hjemmebane”, udtaler Kim Kløve Lassen, formand for Udvalget for TeamGym og medlem af Elitesektionen.

De seks landstrænerteams

Seniorherrer:

Helge Fisker (Gymnastikhøjskolen Ollerup)
Anders Kibæk Nielsen (Gjellerup Sdr. S.G.)
Lars Nørregaard (Gjellerup Sdr. S.G & Vesterlund Efterskole)

Seniordamer:

Mikkel Møller (Springteam Sæby)
Lisa Seeberg Vehl (Gladsaxe IF)
Alexander Andreasen (TeamGym Aarhus)

Seniormix:

Søren Hangaard Pedersen (Roskilde TeamGym)
Peter Bollesen (TeamGym Greve & Gymnastikefterskolen Stevns)
Christina Egevang Jakobsen (Landstræner for seniormixlandsholdet 2014 & 2016)

Juniordrenge:

Helge Kappel (Svendborg GF og Vejstrup Efterskole)
Christian Skibsted (TeamGym Aarhus og Vesterlund Efterskole)
Nicky Schumacher (GHG Herlev og Gunslevholm Idrætsefterskole)

Juniormix:

Simon Bjørn Øbro (Svendborg GF)
Line Kjærsgaard Knudsen (TeamGym Greve)
Mads Haslund Haubjerg (Bolbrogymnasterne)

Juniorpiger:

Sofie Ny (TeamGym Djurs)
Mathias Bang (TeamGym Djurs)
Tanja Venø Andersen (Svendborg GF)

Elitesektionen i Udvalget for TeamGym

Kim Kløve Lassen
Mette Baunsgaard
Helge Fisker (repræsentant for seniorsiden)
Mads Trangbæk (repræsentant for juniorsiden)

Spørgsmål kan rettes til Kim Kløve Lassen på kila@gymdanmark.dk eller tlf.: 2799 0000