GymTræner 1 – Spring; Horsens/BGI - GymDanmark

GymTræner 1 – Spring; Horsens/BGI

13 sep - 15 sep 2019

Specialedel i spring for dig, der har gennemført GymTræner 1 – Basis

Arrangør GymTræner 1
Sted BGI Akademiet
Adresse BGI Akademiet, Gramvej 3, 8783 Hornsyld
Tilmeldingsfrist 9. september 2019
Efter­tilmeldings­frist 5. september 2019
Kontakt Pil Christiane Lindekron
Email pcl@gymdanmark.dk
Antal pladser 20
Pris for medlemmer kr. 3.000
Pris for ikke medlemmer kr. 6.000
Eksternt ID 1931001

At være en god træner er noget man skal øve sig på – Det kommer ikke af sig selv. Hvem er DU som træner? Hvilke valg og fravalg gør du dig i træningen?
På GymTræner-uddannelsens niveau 1 sættes der særligt to værdier i centrum: UDVIKLING og FASTHOLDELSE.

Målgruppe

For dig som har gennemført GymTræner 1 – Basis og ønsker at færdiggøre din GymTræner 1 uddannelse med et speciale indenfor Spring.

GymTræner 1 - Spring er en del af GymTræner Camp

Valgmodul

På uddannelsen vil der være et modul, hvor du kan vælge dig ind på 1 ud af 3 valgfrie moduler. Læs om dem herunder og angiv det ved tilmelding

 • 1: Fart på baglæns banespring

  I dette modul stiller vi skarpt på hvad du kan gøre, for at hjælpe dine gymnaster videre med de lange springkombinationer på banen, uden at tabe fart. Her er det alfa-omega at du har styr på overgangene mellem dine spring, for at du ikke går i stå på vej ned ad banen. Vi arbejder med positioner i tempoflik og går i dybden med springet ”whipback”, der bruges til at opbygge fart i springkombinationerne. Lær om metoder til indlæring og teknikoptimering af springet, så dine gymnaster også kan få fart på ned ad banen.

 • 2: Springmomenter på rytmegulvet - Fokus på mini/junior.

  I dette modul vil du blive bedre klædt på til, at håndtere progressionen i diverse rytmiske springmomenter. Vi vil her arbejde med helskruehop, kattehop, splitspring og meget mere. Spørgsmålet er, hvordan vi sørger for at vores gymnaster kan indlære disse springmomenter og holde motivationen til fortsat at øve dem henover gymnastiksæsonen.
  Vi vil tage udgangspunkt i konkrette træningsøvelser og små teknikstationer, som skal hjælpe dig som træner, i den daglige træning af de rytmiske momenter.
  Modulet lægger især op til sparring imellem instruktørerne og dine erfaringer med øvelser og teknikstationer vil også kunne komme i spil her.

 • 3: Spring i minitrampolin med og uden pegasus - Fokus på micro/minigymnaster

  I dette modul vil vi diskutere de praktisk pædagogiske overvejelser man bør gøre sig, når vi benytter minitrampolinen i træningen. Vi vil her arbejde med spørgsmål som:
  Hvordan kan minitrampolinen indgå som et træningsredskab i teamgym? Behøver den altid at stå foran springgraven/landingsmåtten, eller kan man bruge den i andre sammenhænge? Kan man kun springe forlæns i den? Hvordan opbygger man en god teknikstation med en minitrampolin? Hvordan får jeg mine gymnaster til at springe henover en pegasus (eller andet redskab)?
  Vi vil ud fra disse spørgsmål opstille forskellige redskabsstationer og prøve dem af i praksis, for at du som instruktør, bedre kan målrette din træning til din målgruppe derhjemme.

GymTræner 1 - Spring

GymTræner 1 – Spring er én af de fem forskellige specialedele du kan vælge efter GymTræner 1 – Basis

Læs mere

Undervisere på uddannelsen er:

Ole Holmskov Hansen, Oliver Høgfeldt Bay, Tanja Venø Andersen