Specialedel i spring for dig, der har gennemført GymTræner 1 – Basis
Arrangør GymTræner 1 - Specialedel Sted Greve Idræts Center Adresse Greve Idræts Center, Lillevangsvej 88, 2670 Greve Tilmeldingsfrist 24. september 2020 Eftertilmeldingsfrist 24. september 2020 Kontakt Pil Christiane Lindekron Emailpcl@gymdanmark.dk Antal pladser 20 Pris for medlemmer kr. 3.000 Pris for ikke medlemmer kr. 6.000 Eksternt ID 2031015
Uddannelsen starter fredag.
18.00-19.00 ankomst og indkvartering på Hedelyskolen, Dønnergårds Allé 30, 2670 Greve
19.00 Undervisningsstart på Hedelyskolen
22.00 Undervisningen afsluttes – Hvis man er tilmeldt overnatning (og morgenmad) overnattes på Hedelyskolen
Lørdag
Undervisningen starter kl. 8.30 i Greve Idrætscenter (ca. 12 min. gang fra Hedelyskolen)
Undervisningen afsluttes ca. kl. 22 på Hedelyskolen – Hvis man er tilmeldt overnatning (og morgenmad) overnattes på Hedelyskolen
Søndag
Undervisningen starter kl. 8.30 i Greve Idrætscenter (ca. 12 min. gang fra Hedelyskolen)
Undervisningen afsluttes mellem kl. 16 og 17 i Greve Idrætscenter
At være en god træner er noget man skal øve sig på – Det kommer ikke af sig selv. Hvem er DU som træner? Hvilke valg og fravalg gør du dig i træningen?
På GymTræner-uddannelsens niveau 1 sættes der særligt to værdier i centrum: UDVIKLING og FASTHOLDELSE.
Målgruppe
For dig som har gennemført GymTræner 1 – Basis og ønsker at færdiggøre din GymTræner 1 uddannelse med et speciale indenfor Spring.
Hør Ole fortælle om denne uddannelse
Ole er en af vores undervisere på denne uddannelse – Hør hvad du kan forvente
På uddannelsen vil der være et modul, hvor du kan vælge dig ind på 1 ud af 3 valgfrie moduler. Læs om dem herunder og angiv det ønskede modul ved tilmelding
I dette modul stiller vi skarpt på, hvad du kan gøre for at hjælpe dine gymnaster videre med de lange springkombinationer på banen, uden at tabe fart. Her er det alfa-omega, at du har styr på overgangene mellem dine spring, for at du ikke går i stå på vej ned ad banen. Vi arbejder med positioner i tempoflik og går i dybden med springet ”whipback”, der bruges til at opbygge fart i springkombinationerne. Lær om metoder til indlæring og teknikoptimering af springet, så dine gymnaster også kan få fart på ned ad banen.
I dette modul vil du blive bedre klædt på til at håndtere progressionen i diverse rytmiske springmomenter. Vi vil her arbejde med helskruehop, kattehop, splitspring og meget mere. Spørgsmålet er, hvordan vi sørger for at vores gymnaster kan indlære disse springmomenter og holde motivationen til fortsat at øve dem henover gymnastiksæsonen.
Vi vil tage udgangspunkt i konkrete træningsøvelser og små teknikstationer, som skal hjælpe dig, som træner i den daglige træning af de rytmiske momenter.
Modulet lægger især op til sparring imellem instruktørerne og dine erfaringer med øvelser og teknikstationer vil også kunne komme i spil her.
I dette modul vil vi diskutere de praktisk pædagogiske overvejelser man bør gøre sig, når vi benytter minitrampolinen i træningen. Vi vil her arbejde med spørgsmål som:
Hvordan kan minitrampolinen indgå som et træningsredskab i TeamGym? Behøver den altid at stå foran springgraven/landingsmåtten, eller kan man bruge den i andre sammenhænge? Kan man kun springe forlæns i den? Hvordan opbygger man en god teknikstation med en minitrampolin? Hvordan får jeg mine gymnaster til at springe henover en pegasus (eller andet redskab)?
Vi vil ud fra disse spørgsmål opstille forskellige redskabsstationer og prøve dem af i praksis for at du, som instruktør, bedre kan målrette din træning til din målgruppe derhjemme.
På uddannelsen forventes det at du har godt styr på de begreber du har lært på GymTræner 1 – Basis. Derfor er det vigtigt at du inden uddannelsen genopfrisker din viden fra Basis ved enten at gennemgå de 11 E-læringsmoduler på ny eller læser dit GymTræner 1 – Basis hæfte.
Du finder dine E-læringsmoduler på www.ie.dif.dk. – Dit brugernavn er din mail og hvis du har glemt dit password, kan du klikke ”glemt password” og få tilsendt et nyt.
2. Gen opfrisk dine refleksioner fra GymTræner 1 – Basis
Derudover vil vi bede dig opfriske dine refleksioner fra hjemmeopgaven efter Basis (afleveret i Padlet), da de vil blive sat i spil på uddannelsens første dag.
* Har du gennemført GymTræner 1 – Basis i sæson 17/18 har du ikke afleveret refleksionsopgave, men forbered spørgsmålene herover. Du har til gengæld lavet en hjemmeopgave med fokus på opvarmning og grundtræning. Du kan med fordel bruge noget fra denne opgave til din opvarmning/grundtræningsaktivitet jf. planen.
3. Opvarmning/grundtrænings aktivitet
Du skal undervise dine uddannelseskammerater i opvarmning/grundtræning. Din underviser tildeler dig en aktivitet du skal stå for og har på forhånd fastsat hvilken efterfølgende aktivitet, dit valg af aktivitet skal målrettes mod samt undervisningsform (induktiv/deduktiv). Målgruppen vælger du selv (f.eks. kan du tage udgangspunkt i dem du underviser til dagligt).
Du introducerer kort dit valg af aktivitet (formål, målgruppe) og underviser så herefter. Afslut kort din undervisning med at redegør for undervisningsmetode, organisering, fokus punkter og forudsætninger. Der er afsat 2-3 min. til undervisningen og 2-3 min. til efterfølgende diskussion som underviseren faciliterer.
4. Uddannelsesmateriale
Til det valgte speciale er der ligeledes et teorihæfte, som du forventes at have læst inden du møder på uddannelsen.
Inden du møder på uddannelsen forventes du at have læst hæftet der passer til det valgte speciale.
Nyheder om hvad der rører sig i gymnastikkens verden og informationer om kurser, uddannelse og billetsalg til vores events kommer til din indbakke ugenligt.
Når du tilmelder dig, giver du dit samtykke til at GymDanmark må sende ugentlige nyhedsbreve (GymNyt).
Du kan til enhver tid tid afmelde dig igen. Du afmelder ved at klikke afmeld nederst i nyhedsbrevet.