TALENTseminar - "Al den modgang, hvad skal vi med den?" - GymDanmark

TALENTseminar – “Al den modgang, hvad skal vi med den?”

21 sep 2019 kl. 09:30 - 19:30 
 
 

Arrangør Talentudvikling
Sted Sorø Gymnastikefterskole
Adresse Sorø Gymnastikefterskole, Topshøjvej 50, 4180 Sorø, Sorø, Sjælland
Tilmeldingsfrist 6. september 2019
Efter­tilmeldings­frist 13. september 2019
Kontakt Jonas Vestergaard Jensen
Email jvj@gymdanmark.dk
Antal pladser 100
Pris for medlemmer kr. 950
Pris for ikke medlemmer kr. 1.900
Eksternt ID 1987001

De færreste gymnaster oplever at gå igennem en gymnastikkarriere uden at opleve modstand og store udfordringer på vejen. Heldigvis er det for de fleste ikke forbundet med større problemer, end at de fortsætter ufortrødent med at lave gymnastik. Men i andre tilfælde bliver modstanden og udfordringerne for store og kan i sidste ende medføre at gymnasterne stopper.

Derfor sætter vi på dette talentseminar fokus på ”Bagsiden af gymnastikken” og de fysiske, fysiologiske og psykologiske aspekter, der kan være skyld i eller forbundet med nogle af de udfordringer gymnasterne oplever i løbet af gymnastikkarrieren. Og ikke mindst hvordan vi som trænere kan forholde os til gymnaster, der oplever modstand og store udfordringer.

På seminaret bliver du præsenteret for oplæg og workshop

 • Oplægsholdere

  Jacob Thure: Jacob er gymnastiktræner i Nordjylland og en sand ildsjæl når det kommer til udbredelsen af Tumbling i Danmark. Derudover arbejder han til daglig som fysioterapeut og assisterer i regi heraf det dansk Tumbling-landshold til træningssamlinger og internationale konkurrencer. Jakob vil fortælle om hvilke typiske skader, man oplever i gymnastik, hvad de typiske årsager er og hvilke behandlingsformer/genoptræning, de typisk anvender.

  Stine Nylandsted Jensen: Udover at være tidligere gymnast, arbejder Stine som Ph.d.-studerende og sportspsykologisk konsulent. Stine forsker i mentalsundhed i elitesport og har gennem sit arbejde som sportspsykologisk konsulent haft samtaler og forløb med en hel del gymnaster, der har oplevet store udfordringer i forbindelse med skadesforløb i gymnastik. I denne workshop vil Stine tage dig igennem viden og praktiske øvelser, der kan stille dig som træner og forening bedre i situationer, hvor gymnaster oplever modgang.

  Anna Melin: Anna er tidligere gymnast og har i mere end 20 år arbejdet som ernæringsekspert i Team Danmark og Svensk Olympisk Komité. I dag arbejder hun som Lektor i Idrætsernæring på Institutt for Idrætsvidenskab på Linneus Universitetet i Sverige, hvor hun underviser og forsker i, hvordan ernæring og ernæringsstatus påvirker idrætsudøveres helbred, skader og præstation på kort og langt sigt. Hun er medlem i det Svenske Gymnastikforbunds Idrætsmedicinske ekspertgruppe og vil fortælle om vigtigheden af tilstrækkelig ernæring for at kunne forebygge skader og andre utilsigtede konsekvenser i en fysisk og æstetisk krævende sport som gymnastik.

 • Program

  9:30-10:00:
  Ankomst og tjek in og mulighed for kaffe

  10:00-11:00:
  Modstand og talentudvikling: At opnå det ultimativ, at nå øverst på skamlen som seniorgymnast, er en lang, hård og ofte snørklet vej. Det er også en vej som uundgåeligt er forbundet med modgang, modstand og sure træningstimer. Men hvilken betydning har denne modgang og er det udelukkende negativt at møde modgang? Det vil dette oplæg forsøge at give et indblik i.

  Oplægsholder: Jonas Vestergaard Jensen, Udviklingskonsulent i GymDanmark

  11:00-11:30:
  Pause

  11:30-13:00:
  Ernæring og udvikling

  Anna Melin vil fortælle om vigtigheden af tilstrækkelig ernæring for at kunne forebygge skader og andre utilsigtede konsekvenser i en fysisk og æstetisk krævende sport som gymnastik.

  13:00-13:45:
  Frokost

  13:45-14:45:
  Skader og udvikling

  Jacob Thure vil fortælle om hvilke typiske skader, man oplever i gymnastik, hvad de typiske årsager er og hvilke behandlingsformer/genoptræning, de typisk anvender.

  14:45-15:15:
  Pause

  15:15-18:15:
  Psykologi og udvikling

  Stine Nylandsted Lyhne vil tage dig igennem viden og praktiske øvelser, der kan stille dig som træner og forening bedre i situationer, hvor gymnaster oplever modgang.

  18:15-18:30:
  Afrunding

  18:30-19:30:
  Aftensmad

   

 • Evaluering

Hvad er TALENTseminar?

Talentseminar er der, hvor gymnastiktrænere og foreningsledere mødes for at modtage og dele viden i relation til talentudvikling. Målet med talentseminar er at skabe en anledning, hvor alle gymnastikinteresserede, uanset gymnastiktilhørsforhold, kan mødes, skabe netværk og dele viden. Talentseminaret er for dig, der er nysgerrig, udviklingsorienteret og går op i at skabe de bedste rammer for udvikling af dine gymnaster.