AFLYST - Talentseminar - "Når talent udvikling møder klubudvikling" - GymDanmark

AFLYST – Talentseminar – “Når talent udvikling møder klubudvikling”

19 sep 2020 kl. 09:30 - 20:00
Arrangør Talentudvikling
Sted Herning Højskole
Adresse Herning Højskole, Højskole vej 11, 7400 Herning
Tilmeldingsfrist 15. december 2020
Efter­tilmeldings­frist 15. december 2020
Kontakt Helge Fisker
Email hfi@gymdanmark.dk
Antal pladser 100
Pris for medlemmer kr. 850
Pris for ikke medlemmer kr. 1.700
Eksternt ID 2187001

TALENTseminar

Når talentudvikling møder klubudvikling

Er din forening sat i stilling til god talentudvikling og gælder GymDanmarks værdisæt for talentudviklingsarbejde i alle GymDanmarks discipliner?

Hvorfor er det vigtigt at forholde sig til?

Med GymDanmarks Talent- og elitestruktur følger potentielle nye indsatsområder og talentudviklingssamarbejde, som klubber kan dykke ned i, for at optimere deres talentudviklingsarbejde. Men selvom ”talentudvikling” er blevet noget alle taler om, så er det måske ikke så nemt at praktisere for alle.

Derfor dykker vi ned i de muligheder GymDanmark tilbyder for talentudviklingssamarbejde og ser nærmere på konkrete eksempler på talentudviklingsprojekter fra forskellige foreninger i Danmark.

Hvad byder dagen på?

På dagen vil der være oplæg og workshops som tager udgangspunkt i seneste forskning inden for talentudvikling. Dagen lægger vægt på sparring og der vil være tid til at indgå samarbejdsaftaler foreningerne imellem.

  • Program

    Ambition: Når I kører hjem fra seminaret igen, er I både klædt på med viden, værktøjer og potentielle aftaler på tværs af interessefelter, som skal styrke jeres lokale gymnastikforening på både kort og lang sigt.

     

    09:30-10:00   Ankomst og velkomst

    10:00-11.15   Indflyvning og formålet med seminaret – Bedre Sportslig Udvikling

    v. Ole Holmskov, Michele Blomsterberg & Helge Fisker

    11:30-12.45 (inkl. pause)   Lokal Talentudvikling og Lokal Klubudvikling – Derfor er det oftest to sider af samme sag

    v. Ole Mathorne, Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport.

    Er du/I nysgerrige kan I allerede nu følge nogle af Oles resultater her: Link til Rapport og Projekt

    12:45-13:30   Pause (let frokost) – samt lille aktivitet

    13:30-15:00   Foreningsoplæg og foreningsdialog

    3 foreninger af forskellig størrelse, ambition og kontekst deler deres erfaringer med at arbejde med talent- og klubudvikling.

    15.00-15:30   Pause og netværk

    15:30-17:15   Oplæg og workshop – Fra snak til handling

    Med inspiration og tanker fra adfærdsdesign går I fra denne workshop med helt konkrete planer for handling i jeres forening.

    v. Ole Mathorne Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport.

    17:15-17:30   Pause

    17:30-18:00   Opsamling og speeddating:

    Hvad er den væsentligste pointe du tager med fra i dag, og hvad har du planlagt at gøre for at skabe bedre klub og talentudvikling i din forening?

    18:30-20:00   Aftensmad og netværk

  • Oplægsholdere

    Helge Fisker, landsholdschef i GymDanmark, vil præsentere operationaliseringen af GymDanmarks Talent- og Elitestrategi i dansk gymnastik, via Bedre Sportslig Udvikling, på tværs af discipliner. I denne sammenhæng vil Helge præsentere GymDanmarks værdisæt for hhv. talent- og elitearbejde og talentudviklingsarbejde.

    Ole Holmskov (disciplinkaptajn i TeamGym), Michelle Blomsterberg (disciplinkaptajner i Idrætsgymnastik) og Oliver Bay (landsholdstræner i Tumbling) vil fremlægge deres nuværende arbejde med konkrete talentudviklingsprojekter i samarbejdet mellem forbund og foreninger.

    Ole Mathorne er Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport ved Syddansk Universitet.

    Ole vil på dagen være den gennemgående oplægsholder, hvor han bl.a. vil præsentere de væsentlige resultater fra hans Ph.d-projekt. Dette vil også blive omsat til øvelser og redskaber, deltagerne kan anvende i deres lokale gymnastikforening.

    Foreningsoplæg om talentudvikling

    Svendborg Gymnastikforening vil præsentere deres samarbejde med GymDanmark og fortælle om deres oplevelse af vejen til et talentudviklingssamarbejde. Deres fokus er trænerudvikling og sammenhængen i foreningen i forhold til den pædagogiske og psykologiske røde tråd.

    Viborg Gymnastikforening vil præsentere deres arbejde med sen specialisering i gymnastik og hvor bred basis og deltagelse i flere gymnastikdiscipliner hos den enkelte gymnast prioriteres højt. Projektet har de selv igangsat internt i foreningen.

Blog - "Når talentudvikling møder klubudvikling"

Hvordan kan man som forening og træner dyrke den ansvarlige talentudvikling i foreningerne og samtidig sikre, at den enkelte gymnast kan udvikle sig samtidig med at der opleves pres fra familie og skole? For at blive klogere på dette spørgsmål, er det væsentligt at se på samspillet mellem de store aktører, der operer omkring gymnasten; skole, forening, kommune og forbund.

Ole Mathorne, der forsker i sportslig talentudvikling ved Syddansk Universitet,  lufter i dette blogindlæg sine tanker om emnet.