UDSAT - Talentseminar - "Når talentudvikling møder klubudvikling" - GymDanmark

UDSAT – Talentseminar – “Når talentudvikling møder klubudvikling”

19 sep 2020 kl. 09:30 - 20:00
Arrangør Talentudvikling
Sted Sorø Gymnastikefterskole
Adresse Sorø Gymnastikefterskole, Topshøjvej 50, 4180 Sorø, Sorø, Sjælland
Tilmeldingsfrist 1. september 2020
Efter­tilmeldings­frist 6. september 2020
Kontakt Helge Fisker
Email hfi@gymdanmark.dk
Antal pladser 100
Pris for medlemmer kr. 850
Pris for ikke medlemmer kr. 1.700
Eksternt ID 2087002

TALENTSEMINAR er udsat til 9. januar hvor det vil blive afholdt i Herning

Se mere her

 

TALENTseminar

Når talentudvikling møder klubudvikling

Er din forening sat i stilling til god talentudvikling og gælder GymDanmarks værdisæt for talentudviklingsarbejde i alle GymDanmarks discipliner?

Hvorfor er det vigtigt at forholde sig til?

Med GymDanmarks Talent- og elitestruktur følger potentielle nye indsatsområder og talentudviklingssamarbejde, som klubber kan dykke ned i, for at optimere deres talentudviklingsarbejde. Men selvom ”talentudvikling” er blevet noget alle taler om, så er det måske ikke så nemt at praktisere for alle.

Derfor dykker vi ned i de muligheder GymDanmark tilbyder for talentudviklingssamarbejde og ser nærmere på konkrete eksempler på talentudviklingsprojekter fra forskellige foreninger i Danmark.

Hvad byder dagen på?

På dagen vil der være oplæg og workshops som tager udgangspunkt i seneste forskning inden for talentudvikling. Dagen lægger vægt på sparring og der vil være tid til at indgå samarbejdsaftaler foreningerne imellem.

 

 • Program

  Ambition: Når I kører hjem fra seminaret igen, er I både klædt på med viden, værktøjer og potentielle aftaler på tværs af interessefelter, som skal styrke jeres lokale gymnastikforening på både kort og lang sigt.

  Talentseminar d. 19 September – 09.30-20.00

  09:30-10:00
  Ankomst og velkomst

  10:00-11.15

  Indflyvning og formålet med seminaret – Bedre Sportslig Udvikling v. Ole, Michele & Helge

  11:30-12.45 (inkl. Pause)

  Lokal Talentudvikling og Lokal Klubudvikling – Derfor er det oftest to sider af samme sag!
  Oplæg og diskussion af Ole Mathorne Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport.

  Forskning viser, at det strategiske arbejde i de danske lokale sportsforeninger er helt essentielt og styrkes særligt i samspil. Med udgangspunkt i Oles PhD projekt om lokal talentudvikling, som er i den afsluttende fase, præsenterer Ole væsentlige resultater fra hans PhD, som han omsætter til øvelser og redskaber, I kan anvende i jeres lokale gymnastikforening. Er du/I nysgerrige kan I allerede nu følge nogle af Oles resultater her:  Link til Rapport og Projekt

  12:45-13:30
  Pause (let frokost) – samt lille aktivitet

  13:30-15:00
  Foreningsoplæg og foreningsdialog

  3 foreninger af forskellig størrelse, ambition og kontekst deler deres erfaringer med at arbejde med talent- og klubudvikling. Efterfølgende laver vi øvelser hvor du/jeres forening kan gå i dialog med oplægsholderne og få sparring på lige præcis jeres forenings strategi, ambitioner eller udfordringer.

  15.00-15:30
  Pause og netværk

  15:30-17:15
  Oplæg og workshop – Fra snak til handling

  Med inspiration og tanker fra adfærdsdesign går I fra denne workshop med helt konkrete planer for handling i jeres forening. Vi vil med enkelte fif hjælpe jer til at gøre det håndgribeligt at skabe en hensigtsmæssig forandring for jeres forening.

  af Ole Mathorne Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport.

  17:15-17:30
  Pause

  17:30-18:00
  Opsamling – speeddating: hvad er den væsentligste pointe du tager med fra i dag, og hvad har du planlagt at gøre for at skabe bedre klub og talentudvikling i din forening?

  18:30-20:00
  Aftensmad og netværk

 • Oplægsholdere

  Helge Fisker, landsholdschef i GymDanmark, vil præsentere operationaliseringen af GymDanmarks Talent- og Elitestrategi i dansk gymnastik, via Bedre Sportslig Udvikling, på tværs af discipliner. I denne sammenhæng vil Helge præsentere GymDanmarks værdisæt for hhv. talent- og elitearbejde og talentudviklingsarbejde.

  Ole Holmskov (disciplinkaptajn i TeamGym), Michelle Blomsterberg (disciplinkaptajner i Idrætsgymnastik) og Oliver Bay (landsholdstræner i Tumbling) vil fremlægge deres nuværende arbejde med konkrete talentudviklingsprojekter i samarbejdet mellem forbund og foreninger.

  Ole Mathorne er Ph.d.-studerende i talentudvikling i sport ved Syddansk Universitet.

  Ole vil på dagen være den gennemgående oplægsholder, hvor han bl.a. vil præsentere de væsentlige resultater fra hans Ph.d-projekt. Dette vil også blive omsat til øvelser og redskaber, deltagerne kan anvende i deres lokale gymnastikforening.

  Foreningsoplæg om talentudvikling

  Svendborg Gymnastikforening vil præsentere deres samarbejde med GymDanmark og fortælle om deres oplevelse af vejen til et talentudviklingssamarbejde. Deres fokus er trænerudvikling og sammenhængen i foreningen i forhold til den pædagogiske og psykologiske røde tråd.

  Viborg Gymnastikforening vil præsentere deres arbejde med sen specialisering i gymnastik og hvor bred basis og deltagelse i flere gymnastikdiscipliner hos den enkelte gymnast prioriteres højt. Projektet har de selv igangsat internt i foreningen.

Blog - "Når talentudvikling møder klubudvikling"

Hvordan kan man som forening og træner dyrke den ansvarlige talentudvikling i foreningerne og samtidig sikre, at den enkelte gymnast kan udvikle sig samtidig med at der opleves pres fra familie og skole? For at blive klogere på dette spørgsmål, er det væsentligt at se på samspillet mellem de store aktører, der operer omkring gymnasten; skole, forening, kommune og forbund.

Ole Mathorne, der forsker i sportslig talentudvikling ved Syddansk Universitet,  lufter i dette blogindlæg sine tanker om emnet.

 

 

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen