Funktionel Fitness - nationale konkurrencer - GymDanmark

Funktionel Fitness Funktionel Fitness - nationale konkurrencer

Nationale konkurrencer

GymDanmark er i gang med at udvikle konkurrencestrukturen i Funktionel Fitness. I juni er vi endnu engang en del af DM-ugen i Herning med Forbundsmesterskab (uofficielt DM) og en “Challenge”.

Derudover holder vi Funktionel Fitness Cup ‘2024 i forbindelse med Urban Sports Festival Aarhus i september.

Læs om Forbundsmesterskabet i Funktionel Fitness til DM-Ugen 2023 – og se videoen herunder.

Forbundsmesterskab og Challenge

GymDanmark inviterer igen til en af Danmarks største Funktionel Fitness-begivenheder i forbindelse med DM-Ugen 2024. Denne gang foregår det i Herning d. 20.-23. juni 2024. I år holdes for første gang Forbundsmesterskab (uofficielt DM) i den individuelle række og for Masters (+35 år). Vi fortsætter også den store succes med Challenge med Scaled og Intermidiate, hvor man kan deltage i teams af to, og vi har endda udvidet med en ekstra Fundamentals-række i år.

Program, tilmelding mv.

Konkurrencer i Funktionel Fitness

Der konkurreres i fire rækker; fundamental,  scaled, intermediate og RX

 • Fundamental (uerfaren): Den uerfarne udøver, som enten ikke har konkurreret før eller kun har gjort det ganske få gange. Udøveren har kendskab til øvelserne, men har ikke nødvendigvis erfaring med at lave dem i et konkurrence set-up.
 • Scaled (let øvet): Den lidt erfarne udøver, som har trænet Funktionel Fitness i mindst et år, men måske ikke har konkurreret før eller kun har lidt konkurrenceerfaring. Kan have udfordringer med en eller flere øvelser.
 • Intermediate (øvet): Den erfarne udøver, som har konkurreret før og fortsat har små mangler, men mestrer de fleste skills og gymnastiske øvelser. Kan være udfordret på enten styrke eller kondition, men ikke begge. 
 • RX (ekspert/forbundsmester): Den erfarne udøver, som har konkurreret mange gange tidligere. Udøveren har få eller ingen mangler, og ønsker at teste sig af på øverste niveau. 

Kategorier

Der konkurreres inden for seks kategorier

 • Endurance: Test af udholdenhed. Typiske øvelser er løb, cykling, svømning, roning, skiløb, burpees, sjipning.
 • Strength: Test af maksimal styrke ved evne til at udføre øvelser med tunge vægte, hvor der stilles store krav til koordination og timing. Typiske øvelser er de olympiske løft (træk, ryk, stød) samt øvelser fra styrkeløft.
 • Skills: Test af færdigheder i svære tekniske øvelser, som stiller store krav til kropskontrol og udholdenhed, samt evnen til at pace dem.​
  Typisk alle varianter af avancerede øvelser i håndstand, øvelser hængende i stang eller i ringe.
 • Mix Modality: Test af evnen til at at kombinere de forskellige kategorier. Testen kan eksempelvis indeholde kropsvægts-, styrke- og udholdenhedsøvelser i samme test. ​
 • Power: Test af evnen til at udføre øvelser i et højt tempo og uden pause og producere stor kraft på kort tid, hvilket kræver styrke og eksplosiet. Typiske øvelser inkluderer fx løft af vægtstang, burpees og aktiviteter som løb, roning, cykling osv.
 • Bodyweight: Test af udholdenheden i kropvægtsøvelser samt kapacitet til hurtigt at gennemføre et stort antal gentagelser af samme øvelse.  Typiske øvelser er squat, push-ups, dips, pull-ups, rope climb og muscle-ups.

Niveau- og øvelsesbeskrivelse

Se yderligere beskrivelse af de fire rækker samt hvilke øvelser der eventuelt kan indgå i en konkurrence: Niveau- og øvelsesbeskrivelse 2024

Internationale konkurrencer

Læs om muligheden for at deltage i EM og VM i Funktionel Fitness

Læs mere

Særligt for udlændinge

Udlændinge bosat i Danmark

 • kan deltage i Forbundsmesterskab/Challenge på samme betingelser som øvrige

Udlændinge ikke bosat i Danmark

 • kan deltage i Challenge på samme betingelser som øvrige
 • deltagelse i Forbundsmesterskabet vil være uden for konkurrence, og man kan ikke blive kåret som dansk mester

Antidoping

For at få grundlæggende viden om antidoping samt dine rettigheder og pligter under antidopingreglerne, anbefaler GymDanmark og Anti Doping Danmark, at man gennemfører e-læringskurset Antidoping 1 – konkurrenceidræt