Dansk sjippe-succes: Fire medaljer til VM i Rope Skipping - GymDanmark

Dansk sjippe-succes: Fire medaljer til VM i Rope Skipping

Nogle af verdens bedste sjippere er fra Danmark! Det beviste de danske sjippere ved at vinde to guldmedaljer, en sølv- og en bronzemedalje ved VM i Rope Skipping i USA. Derudover blev det til syv finalepladser ved det stærkt besatte Verdensmesterskab.

Efter sidste års virtuelle VM på grund af corona var det igen tid til at konkurrere live i hallen til VM i Rope Skipping i Colorado Springs i USA. Og der blev sjippet til den store guldmedalje i weekenden. Danmark havde kvalificeret sig til hele 11 finaler, og udover et hav af flotte præstationer blev det til to verdensmesterskaber samt en sølv- og en bronzemedalje.

Marie Broen Magersholt og Mathilde Helbo Larsen (Lillerød) vandt guld i disciplinen Single Rope Pair Freestyle i kvinderækken, og kan altså rejse hjem med titlen som verdens bedste. Det samme kan Simon Meincke, Marcus Lu-Nielsen, Marie Broen Magersholt og Alfred Wulf-Andersen (Lillerød), som vandt guldet i Single Rope Team Freestyle i mixrækken.

Der var også metal til Alfred Wulf-Andersen, Karoline Nørgaard og Simon Meincke (Lillerød), som sikrede sig VM-sølvet i Double Dutch Single Freestyle i mixrækken. Det sidste danske medaljesæt blev vundet af Laura Francis, Ellen Bøgh Krogh Madsen, Natacha Vincent og Selma Nielsen (Lillerød), som sjippede sig til VM-bronze i Single Rope Team Freestyle i kvinderækken.

Derudover var der mange flotte finaleplaceringer til de danske sjippere, og det var da også et tilfreds dansk trænerteam, der gjorde status efter VM:

”At Danmark kvalificerer 11 discipliner til VM finalerne var mere, end vi havde håbet på. Det var et stærkt felt i finalerne med repræsentanter fra blandt andet Hong Kong, Japan og Belgien, så at Danmark rejser hjem fra VM med fire medaljer er en fantastisk afslutning på mange timers træning i hallen,” lyder det fra Simone Stjernekilde og Mia Mønster, Lillerød.

De øvrige danske VM-finalister:

  • 4. plads: Marie Broen Magersholt (Lillerød) i Single Rope Individual Freestyle
  • 5. plads: Herdis-Marie Møller Nielsen, Line Fromberg, Vigga Kruse Partsch, Charlotte Schaffalitzky de Muckadell (Måløv) i Double Dutch Speed Relay 4×30 (kvinder)
  • 6. plads: Natacha Vincent, Ellen Bøgh Krogh-Madsen, Sif Printz, Laura Francis (Lillerød) i Double Dutch Speed Relay 4×30 (kvinder)
  • 4. plads: Marcus Lu-Nielsen, Alfred Wulf-Andersen, Lea Henriksen, Josephine Grænge Rasmussen (Lillerød) i Double Dutch Speed Relay 4×30 (mix)
  • 5. plads: Karoline Nørgaard, Simon Meincke, Mathilde Helbo Larsen, Marie Broen Magersholt (Lillerød) i Double Dutch Speed Relay 4×30 (mix)
  • 4. plads: Tobias Freyvall Jonassen, Cecilie Christensen, Thea Freyvall Jonassen (GUG) i Double Dutch Speed Sprint 1×60 (mix)
  • 5. plads: Karoline Nørgaard, Simon Meincke, Alfred Wulf-Andersen (Lillerød) i Double Dutch Speed Sprint 1×60 (mix)

Se alle resultater fra VM

Simon Meincke, Marcus Lu-Nielsen, Marie Broen Magersholt og Alfred Wulf-Andersen
Marie Broen Magersholt og Mathilde Helbo Larsen
Alfred Wulf-Andersen, Karoline Nørgaard og Simon Meincke
Laura Francis, Ellen Bøgh Krogh Madsen, Natacha Vincent og Selma Nielsen

Fakta om Rope Skipping

I Rope Skipping konkurrerer man både i hold og individuelt.

Single Rope: Sjipperen hopper i sit eget tov, alene eller sammen med andre.

Double Dutch: To tove svinges af to sjippere, mens en eller to hopper inde i buen.

Speed og Double Unders: Hastighedsdisciplin, hvor det gælder om at få så mange hop som muligt i et givent tidsinterval. I speed hoppes skiftevis på højre og venstre fod; man tæller kun på højre fod. Speed hoppes både i Single Rope og Double Dutch. I double under hoppes der samlede hop, hvor tovet roterer under to gange i ét hop. Double Under hoppes som disciplin kun i Single Rope.

Freestyle: Fri serie, hvor det gælder om at lave den sværeste og mest kreative serie på max. 75 sekunder. Serien udføres til musik. Freestyle hoppes både i Single Rope og i Double Dutch.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen