Fest, farver og flotte præstationer til DM i Rope Skipping - GymDanmark

Fest, farver og flotte præstationer til DM i Rope Skipping

Fredericia Idrætscenter lagde gulv til DM i Rope Skipping for hold, som udover gode præstationer også bød på fejring af VM-medaljer og fem danmarksrekorder.

Efter en lang periode med enten aflyste eller online konkurrencer er der i 2022 igen kommet gang i Rope Skipping konkurrencerne. Lørdag blev der holdt DM for hold i Fredericia Idrætscenter, hvor der blev uddelt medaljer til de bedste danske sjippere – både juniorer og seniorer (dame og mixhold).

De officielle DIF-medaljer blev uddelt i senior damerækken, hvor Lillerød løb med guldet i Double Dutch Overall (4 forskellige discipliner), Måløv tog sølv og IF32 Glostrup vandt bronze. I Single Rope Overall (4 forskellige discipliner) vandt IF32 Glostrup guld, Lillerød fik sølv og Gug tog bronze.

Derudover blev der uddelt medaljer i All Around og i alle 9 discipliner, som der konkurreres enkeltvis i (disse er ikke officielle DIF-medaljer).

Se alle resultater

Nye rekorder

Foruden de mange medaljer bød lørdagens konkurrence også på hele fem danmarksrekorder – to for kvinder og tre for mixhold. Alle fem rekorder blev sat af Lillerød-sjippere.

Anna Kærsgaard Sørensen, Marie Broen Magersholt, Mathilde Helbo Larsen og Karoline Nørgaard satte ny dansk rekord i Double Dutch Speed Relay 4X30 sekunder med 420. Anna Kærsgaard Sørensen, Marie Broen Magersholt og Karoline Nørgaard satte ny rekord i Double Dutch Speed Sprint 1×60 sekunder med 218.

I mix tegnede Lillerød sig også for rekorder i Single Rope Speed Relay 4×30 sekunder (Alfred Wulf-Andersen, Marcus Lu-Nielsen, Marie Broen Magersholt, Mathilde Helbo-Larsen), Single Rope Double Unders Relay 2×30 sekunder (Alfred Wulf-Andersen, Mathilde Helbo Larsen) og i Double Dutch Speed Relay 4×30 sekunder (Alfred Wulf-Andersen, Emma Faber-Rod, Josephine Rasmussen, Simon Meincke).

Se alle danmarksrekorder

Fejring af verdensmestre

Tilbage i februar hentede danske sjippere hele 10 medaljer ved VM, der blev afholdt virtuelt. På grund af corona blev medaljeoverrækkelsen udsat til i lørdags, og sjipperne blev derfor fortjent hyldet i forbindelse med Danmarksmesterskabet i Fredericia. Der var derfor en del sjippere, der havde ekstra meget metal med hjem…

Læs artikel om VM

Hold DM
Hold DM

Resultater Hold DM Rope Skipping

Double Dutch Team Overall Senior Dame

  1. Lillerød: Anna Kærsgaard Sørensen, Josephine Grænge Rasmussen, Marie Broen Magersholt, Laura Francis, Mathilde Helbo Larsen og Karoline Nørgaard
  2. Måløv: Emilie Hess, Sara Bach, Vera Grarup, Emilie Hansen og Vigga Partsch
  3. IF32 Glostrup: Karla Marie Heramb, Natacha Meier Vincent, Mynte Lindeberg Wittenkamp og Mathilde Hjort Petersen

Single Rope Team Overall Senior Dame

  1. IF32 Glostrup: Karla Heramb, Natacha Vincent, Mynte Wittenkamp og Mathilde Petersen
  2. Lillerød: Emma Faber-Rod, Josephine Grænge Rasmussen, Ellen Krogh-Madsen og Lea Henriksen
  3. Gug: Stine Strandbæk Pedersen, Ida Torp Carlsen, Laura Søltoft Jensen, Clara Bro Kjærgaard og Anja Byskov

Fakta om Rope Skipping

I Rope Skipping konkurrerer man både i hold og individuelt. Derudover konkurreres der både i discipliner og der er mulighed for at sætte flere discipliner sammen, så man samlet vinder fx Single Rope-disciplinerne eller Double Dutch-disciplinerne eller det hele samlet. Både enkeltdisciplinerne og de samlede kategorier har titel af mesterskab og vægtes lige.

Single Rope: Sjipperen hopper i sit eget tov, alene eller sammen med andre.

Double Dutch: To tove svinges af to sjippere, mens en eller to hopper inde i buen.

Speed og Double Unders:  Hastighedsdisciplin, hvor det gælder om at få så mange hop som muligt i et givent tidsinterval. I speed hoppes skiftevis på højre og venstre fod; man tæller kun på højre fod. Speed hoppes både i Single Rope og Double Dutch. I double under hoppes der samlede hop, hvor tovet roterer under to gange i ét hop. Double Under hoppes som disciplin kun i Single Rope.

Freestyle: Fri serie, hvor det gælder om at lave den sværeste og mest kreative serier på max. 75 sekunder. Serien udføres til musik. Freestyle hoppes både i Single Rope og i Double Dutch.