Marie er en af verdens bedste sjippere - GymDanmark

Marie er en af verdens bedste sjippere

Medaljerne hober sig op hjemme hos Marie Broen Magersholt, der har dyrket sjipning, siden hun var syv år. Hun har netop vundet seks medaljer til VM i Rope Skipping.

Da Marie Broen Magersholt mødte op i hallen for at prøve sjipning – eller Rope Skipping som det hedder – for første gang, tænkte hverken hun eller nogle andre på mesterskaber og medaljer.

Hun var syv år og var afsted med nogle af pigerne fra klassen, hvis ældre søskende gik til Rope Skipping. Og så skulle det selvfølgelig bare prøves.

”Helt fra starten var det en sport, der fangede mig,” fortæller Marie, som i dag er 19 år og netop har deltaget i VM i Rope Skipping og har vundet hele seks medaljer – både alene og sammen med nogle af sine klubkammerater fra Lillerød, som hun har været på hold med siden, hun var syv-otte år.

Hun er både stolt og også lidt overrasket over de gode resultater til VM, der på grund af corona var virtuelt og foregik ved, at flere tusinde atleter sendte videoer til bedømmelse.

”Jeg er nok mest stolt af vores guld i Double Dutch Team Overall, hvor vi var det bedste hold sammenlagt i alle de fire double dutch discipliner. Det er ret sejt,” siger den beskedne sjipper, som også klarede sig rigtig godt på egen hånd med en bronze i Single Rope Individual Freestyle.

Selvom sjipning har været en del af hendes liv i 12 år, er hun overhovedet ikke træt af det. For det er en sport, hvor man hele tiden kan udvikle sig, og så elsker hun at træne sammen med de andre sjippere i Lillerød.

”Man kan altid lære noget nyt, og så kan jeg virkelig godt lide at samarbejde med andre,” fortæller Marie, der har trænet tre gange om ugen lige siden hun var 12 år.

Og hun har bestemt ingen planer om at stoppe!

”Når man vinder, får man endnu mere blod på tanden og lige nu ser vi frem til EM til sommer,” siger Marie, som tidligere har vundet internationale medaljer, bla. ved EM, men aldrig så mange som ved dette mesterskab.

En sport for alle hele livet

Marie blev student fra Frederiksborg Gymnasium i sommer, og arbejder lige nu som pædagogmedhjælper i en vuggestue. Hvad fremtiden byder på, er ikke helt klart endnu – bortset fra én ting: Sjipningen slipper hun ikke.

”Jeg er slet ikke færdig med at være atlet, og jeg tænker, at sjipning altid vil være en del af mit liv. På sigt vil jeg gerne være dommer, så jeg stadig kan være en del af miljøet,” siger Marie, der opfordrer alle til at prøve den sport, som hun elsker.

” Det er virkelig en sport for alle  – uanset niveau, erfaring eller alder,” siger den dygtige sjipper.

Resultater fra VM

Se resultater

Streaming

Se streaming

Vil du gå til Rope Skipping?

Læs mere

Fakta om Rope Skipping

I Rope Skipping konkurrerer man både i hold og individuelt. Derudover konkurreres der både i discipliner og der er mulighed for at sætte flere discipliner sammen, så man samlet vinder fx Single Rope-disciplinerne eller Double Dutch-disciplinerne eller det hele samlet. Både enkeltdisciplinerne og de samlede kategorier har titel af mesterskab og vægtes lige.

Single Rope: Sjipperen hopper i sit eget tov, alene eller sammen med andre.

Double Dutch: To tove svinges af to sjippere, mens en eller to hopper inde i buen.

Speed og Double Unders: Hastighedsdisciplin, hvor det gælder om at få så mange hop som muligt i et givent tidsinterval. I speed hoppes skiftevis på højre og venstre fod; man tæller kun på højre fod. Speed hoppes både i Single Rope og Double Dutch. I double under hoppes der samlede hop, hvor tovet roterer under to gange i ét hop. Double Under hoppes som disciplin kun i Single Rope.

Freestyle: Fri serie, hvor det gælder om at lave den sværeste og mest kreative serier på max. 75 sekunder. Serien udføres til musik. Freestyle hoppes både i Single Rope og i Double Dutch.