Brænder du for at motivere nye trænere til at dygtiggøre sig, så er det dig vi mangler - GymDanmark

Brænder du for at motivere nye trænere til at dygtiggøre sig, så er det dig vi mangler

GymDanmark uddanner årligt op mod 600 gymnastiktrænere på alle niveauer. Vi har brug for flere dygtige underviser for at sikre udviklingen af dansk gymnastik.
Vi søger dig med solid undervisningserfaring og lyst til at undervise på træneruddannelsen.

Uddannelsen er bygget op i flere niveauer, hvor alle niveauer startes med et obligatorisk basismodul, hvorefter der er mulighed for specialisering i flere grene af gymnastikken. Basismodulerne indeholder mange forskellige emner f.eks. grundtræning, pædagogik, aldersrelateret træning og træningsplanlægning.
Fælles for alle træneruddannelser arbejder vi med refleksion som ramme for trænergerningen og det er derfor vigtigt, at du kan facilitere denne arbejdsform i din undervisning.

Lige nu søger vi undervisere til GymTræner 1 – Basis

GymTræner 1 – Basis, lægges et fundament for basiskundskaber for alle nye trænere. Der tages afsæt i den rolle, man indtager som træner samt planlægning af et enkelt træningspas. Teorien tager afsæt i aldersrelateret træning for børn inden puberteten.  

Du har:

 • Lyst til at udvikle nye trænere i primært alderen 15-20 år  
 • En bred erfaring som underviser på kurser eller uddannelser – anbefalinger vægtes højt
 • Min. 5 års erfaring som instruktør, gerne for børn og unge. Du skal kunne relatere bredt til gymnastikkens mange grene i din undervisning.
 • Gerne en idrætsrelevant uddannelse (f.eks. linjefag idræt, bachelor/kandidat idræt, diplomtræner, fysioterapeut eller lign.) eller er under uddannelse.
 • Lyst til at arbejde udviklingsorienteret og vil være med at skabe den bedste træneruddannelse for vores foreninger.

GymTræner 1 – Basis bliver udbudt 8-10 gange årligt over hele landet (primært i perioden juniokt). Uddannelsen stækker sig typisk over en lørdag-søndag. Undervisningen vil ofte foregå i lokalforeninger eller på efterskoler.

GymDanmark søger 2-3 GymDanmark-instruktører fordelt over hele Danmark til at varetage denne undervisning. Som GymDanmark-instruktør bliver du ansat som timelønnet til undervisning på enkeltstående uddannelser.

Uddannelsen er under revision og forventes at lanceres i et kortere format ved sæsonstart 2024.

 • Det får du som GymDanmark instruktør:
  • Mulighed for at blive en del af GymDanmark, som er et forbund i rivende udvikling.
  • Oplæring i virket som GymDanmark-instruktør. 
  • Gennemarbejdet uddannelsesmateriale
  • Mulighed for at være en del af et fantastisk team af dedikerede og dygtige undervisere med stort fokus på vidensdeling. 
  • En timeløn på kr. 350,00 pr. gennemført kursustime + feriegodtgørelse (12,5 %) + befordringsgodtgørelse efter GymDanmarks gældende takst.
  • Tøj pakke bestående af træningsjakke og T-shirt fra Chopar
 • Det forventer vi af vores GymDanmark instruktører:

  Som GymDanmark-instruktør repræsenterer du GymDanmark. Vi lægger vægt på engagement, faglighed og professionalisme. Derfor forventer vi, at du møder velforberedt og til tiden, når du skal afholde uddannelser.

  Du er naturligvis loyal overfor vores uddannelse, og GymDanmarks aktiviteter generelt, og sikrer, at alle deltagere får det optimale ud af uddannelsen. Du er GymDanmark ambassadør, og vi forventer, at du fremstår positiv og engageret.

  Alle i GymDanmarks instruktør team bidrager positivt ind i fællesskabet med vidensdeling og har altid et øje for, hvordan vi sammen kan gøre GymDanmarks træneruddannelser endnu bedre.

Sådan søger du stillingen - FRIST 1. maj

For at komme i betragtning skal du kunne deltage i vores oplæringsforløb, som består af online møde (maj/juni 2023) samt følordning på din første uddannelse (19-20. aug. 23 i Solrød). Der ydes ikke kørselsgodtgørelse eller timeløn for denne oplæring.

Hvis du vil vide mere om stillingen er du meget velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig Pil Christiane Lindekron, pcl@gymdanmark.dk , 43262621.

Ansøgning, CV og eventuelle anbefalinger sendes pr. mail til pcl@gymdanmark.dk. Ansøgningerne vurderes løbende. Sidste frist 1. maj 2023. Angiv gerne hvornår i dagtimerne i uge 19 du har tid til en online snak, hvis det er dig vi vælger at invitere indenfor.

Hvorfor er du GymDanmark instruktør?

 • Jeg elsker at være en del af holdet! Jeg brænder både for gymnastik og undervisning og disse kurser giver mig så meget. Jeg nyder at bidrage til at forbedre de gymnastiske miljøer ude i klubberne samt højne bevægelseskvaliteten gennem god uddannelse til trænerne. Engagementet fra deltagerne og de andre forbundsinstruktører er smittende, og jeg udvikler mine underviserkompetencer for hver sæson jeg er med. 
 • Jeg synes det er vigtigt, at de danske gymnastiktrænere bliver så dygtige som muligt, hvilket jeg synes at GymTræner uddannelsen bestemt hjælper på, hvorfor jeg gerne vil være med. Jeg var ikke selv på en sådanne uddannelse som ung træner, men til gengæld så havde jeg to kloge trænere, der lærte mig det meste af det, man lærer på uddannelsen. Det gjorde min tid som træner meget sjovere, fordi jeg følte mig mere kvalificeret. Derudover så synes jeg, det er sjovt og spændende at høre de ofte nye og unge trænere om deres tanker, samt at se om de ændrer mening og holdninger i løbet af weekenden.

 • Jeg elsker at udvikle og inspirere mennesker. Det er også derfor, jeg lige nu er i gang med at uddanne mig som skolelærer. Jeg er desuden blevet en form for mentor for en gruppe af yngre trænere i min egen forening. Så det at udvikle og dygtiggøre andre trænere, ved jeg kan have stor effekt. Derfor ønsker jeg at udvikle på denne kompetence.

Motivation for at være GymDanmark instruktører – marts 2023