Glæde over gradvis genåbning for gymnastik og fitness - GymDanmark

Glæde over gradvis genåbning for gymnastik og fitness

Myndighederne har fra 1. marts løftet forsamlingsloftet til 25 personer hvad angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi, herunder gymnastik og fitness. Det betyder at vi så småt kan begynde at samles og træne igen, i mindre grupper. For GymDanmarks medlemsforeninger er det startskuddet til så småt at få sat gang i foreningens aktiviteter og fællesskab igen.

Kom godt i gang med udendørs træning, læs mere her

GymDanmarks formand glædes over genåbningen

Formand Anders Jacobsen siger ‘Jeg er naturligvis glad for at dele af Danmark og en del af idrætslivet ser ud til at kunne åbne. Vi har brug for vores idrætsfællesskaber. Når det så er sagt, så er jeg dog noget forundret og måske i virkeligheden lidt trist over, at som det ser ud pt, at børns trivsel ikke bliver prioriteret højere i denne del af genåbning. Det er vigtigt at huske at det er indendørs at langt de fleste børn dyrker deres foreningsidræt.

Som den største indendørsidræt for børn og unge hvor de bl.a. lærer de grundlæggende motoriske færdigheder, så ser vi ind i, at hver eneste dag vi venter med at komme i gang er et skridt tilbage på sundheds- og trivselskontoen. Hvis indendørs idrætten skal overleve så er det nu vi skal i gang. Mange foreninger har ikke aktiviteter hen over sommeren og derfor er det afgørende at vi når at komme i gang inden sæsonen lukkes ned. Det vil være katastrofalt at vente bare en måned længere. Det handler ikke om at indendørs skal åbne før end udendørs eller at noget er bedre end andet, men at det er både og – for børnenes skyld.

Vores foreningsliv er så velorganiseret, veluddannet og fik masser af erfaringer i efteråret med forsvarlig træning f.eks. afspritning, afstand, træning i smågrupper osv. Vi er klar…

Udendørs træning

Vi afventer i skrivende stund en formel udmelding fra kulturministeriet om kravene til udendørs træning (gruppering, afstand mv.). Følg med her på gymdanmark.dk og dif.dk

LÆS også: Aflyste og udsatte aktiviteter i foråret 2021

 

 

Corona

Retningslinjer mm

Læs mere

Træningsinspiration

Kom godt i gang med udendørs fitness

Læs mere

Hjemmetræning

Tips til hjemmetræning

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen