Træneruddannelse sætter spor - GymDanmark

Træneruddannelse sætter spor

“Jeg underviser i dag med en helt anden tryghed, fordi jeg kom med hjem viden om de forskellige øvelser og en indsigt i, hvornår jeg skal vælge hvilke øvelser”, sådan siger Pernille Thomassen fra Nibe GF efter, at hun i efteråret var på GymDanmarks Hjælpetræneruddannelse.

Pernille er blot en af de mange hundrede trænere, der i efteråret tog på træneruddannelse hos GymDanmark og det sætter spor. Spor, der styrker hver enkelt træner i dagligdagen derhjemme i foreningen.

GymDanmarks træneruddannelse

Der er uddannelsestilbud til alle hos GymDanmark. Uanset om du arbejder med gymnastik eller fitness og uanset om du er helt ny eller erfaren træner.

Læs mere

At kunne træffe bevidste valg som træner står helt centralt i GymDanmarks træneruddannelser og spørger man formanden i Nibe GF, Charlotte Breuer, så er forventningen da også, at hendes trænere kommer hjem fra uddannelse med viden, som gør dem i stand til at planlægge og gennemføre en velorganiseret, alsidig og sikker træning. “De skal lære at tage styringen i træningen”, siger Charlotte og tilføjer, at ønsket er at få alle foreningens trænere afsted på uddannelse.

I Farum GF lægger man også stor vægt på at få uddannet sine trænere. “Det er simpelthen en af foreningens værdier at kunne tilbyde træning af høj kvalitet”, siger formand Lisbeth Blom og understreger, at uddannelse og udvikling er forudsætningen herfor. De sidste par år har nogle foreningens trænere deltaget på flere af GymTræner 2 modulerne og det har skabt konkret udvikling i foreningen.

Farum træner Mathilde Pichat kom nemlig hjem fra GymTræner 2 med ny inspiration og viden og skabte på den baggrund en helt ny holdstruktur og udtagelsesprocedure på foreningens konkurrencehold. “Det har været nogle vildt fede moduler med virkelig gode undervisere. Dejligt at GymDanmark nu også tilbyder uddannelse, hvor refleksion over egen praksis er i centrum”, siger en begejstret Mathilde.

Imellem Hjælpetræneruddannelsen og GymTræner 2 modulerne ligger GymTræner 1 Basis med tilhørende specialedele. På dette niveau af træneruddannelsen er der fokus på konkrete træningsværktøjer som fx opvarmning, grundtræning, lektionsopbygning og så tager man også hul på emnet om trænerrollen. Her kommer man altså hjem med helt konkret kendskab til, hvordan fx et opvarmningsprogram ser ud.

Om man spørger i Nibe eller Farum er der altså enighed om, at der skal uddannelse til for at skabe god træning. I GymDanmark udtrykker det sådan: god træning kræver gode trænere og vejen dertil er uddannelse. Uddannelse der giver viden inden for det fysiologiske og tekniske, men også inden for sociale og psykiske aspekter i trænergerningen. Målet er helstøbte trænere, der træffer bevidste valg og skaber gode og udviklende træningsmiljøer for alle uanset niveau, holdtype og alder.

Hent hjælp til uddannelsesopgaven

God træning kræver gode trænere
– og det kræver uddannelse.
Men hvordan griber man opgaven an med at få uddannet sine trænere?

Hent hjælp hos jeres regionale udviklingskonsulent.

GymTræner

Start med Hjælpetræner, så videre til GymTræner 1 og GymTræner 2 for de erfarne.

Læs mere

Fitness uddannelse

Er du fitness instruktør, så finder du din uddannelse her.

Læs mere

Springsikkerhed

Er du træner på et springhold, så finder du uddannelse i springsikkerhed her.

Læs mere