Særlige restriktioner udvides til yderligere 31 kommuner - GymDanmark

Særlige restriktioner udvides til yderligere 31 kommuner

Onsdag den 9. december trådte særlige restriktioner i kraft for 38 kommuner – og yderligere 31 kommuner omfattes af restriktionerne med virkning fra idag, fredag den 11. december kl. 16. Det betyder bl.a., at indendørs idræt lukkes ned i sammenlagt 69 kommuner foreløbigt indtil 3. januar 2021. Derudover gælder der et forsamlingsforbud på 10 for alle i de berørte kommuner. Børn og unge er altså ikke undtaget i de 69 kommuner med særlige restriktioner.

De nye kommuner, der omfattes af de særlige restriktioner gældende fra fredag den 11. december kl. 16 er:

 • Alle kommuner i Region Sjælland
 • Alle kommuner i Region Midtjylland
 • Aalborg
 • Fredericia
 • Vejle
 • Middelfart

Listen over kommuner, der er omfattet af særlige restriktioner, kan ændre sig løbende og med kort varsel, derfor opfordres alle til at holde sig opdateret på GymDanmark.dk og DIF.dk

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter, undtaget er professionel idræt.

Professionel idræt – bedste nationale række

Den professionelle idræt er undtaget, så den fortsat kan afvikles med de restriktioner, som gælder for denne. Der kan dog være lokale kommunale restriktioner der gør at dette ikke er muligt.

Den professionelle er defineret ved atleter som repræsenterer Danmark på højeste nationale seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren. I GymDanmark er de DIF-anerkendte discipliner:

 • Trampolin
 • Idrætsgymnastik
 • TeamGym
 • Tumbling
 • Rope Skipping
 • Rytmisk Sports Gymnastik
 • Æstetisk Gymnastik
 • Grand Prix Gymnastik

DIF og DGI er ved at afsøge mulighederne for kompensation af idrætten i forhold til de nye restriktioner. Det gælder lønkompensation samt yderligere hjælpepuljer.

Landsdækkende retningslinjer

For hele landet gælder, at det gældende forsamlingsforbud på 10 personer og kravet om mundbind forlænges frem til foreløbig den 28. februar 2021. Børn og unge til og med 21 år er undtaget i kommuner uden særlige restriktioner, dvs. grænsen for børn og unge er på 50 personer for idræts- og foreningsarrangementer uden overnatning.

Reglerne for at krydse kommunegrænserne til kommuner uden særlige restriktioner

Myndighederne opfordrer til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen. Som eksempel: Hvis man bor i en af de 69 kommuner, hvor indendørs idræt er lukket, bør man ikke dyrke fitness eller gå til gymnastik indendørs i andre kommuner. Og hvis et barn, som bor i en af de 69 kommuner, hvor der max må være 10 børn til udendørs idræt, tager til en anden kommune, så gælder max 10-grænsen også for barnet i den anden kommune. Uanset at der i den anden kommune er en max-grænsen for børn og unge på 50.

kilde dif.dk