Familiegymnastik er et hit - GymDanmark

Familiegymnastik er et hit

Har din forening også et familiehold?

42% af landets idrætsforeninger tilbyder træning for hele familien. Det viser en undersøgelse foretaget af DIF og DGI blandt godt 2.500 foreninger. Særligt i gymnastikken er holdtypen udbredt og med god grund. For gymnastikken kan noget helt særligt, når vi har med de allermindste og deres forældre at gøre.

Gymnastikken tilbyder en meget bred og alsidig måde at udfolde sig fysisk på. God gymnastiktræning for de mindste og deres forældre er stimulering af alle kroppens sanser, hvilket er afgørende for barnets udvikling. Med opmærksomme og nærværende forældrene omkring barnet i træningen skabes der en tryg og tillidsfuld ramme for aktiviteterne.

Webinar om familiegymnastik 9. september

Mød børnefysioterapeaut Louise Kantsø og hør hendes gode råd og konkrete tips til familiehold, når GymDanmark inviterer til webinar om god familiegymnastik 9. september kl. 17.

Find optagelsen af webinaret her

På GymDanmarks kursus Kvalitet i Familiegymnastikken lærer du, hvordan du bygger en god og udbytterig træning op. Det kræver struktur, blik for forældrenes rolle og selvfølgelig indsigt i en lang række stimulerende øvelser – for børn såvel som deres forældre. For i Kvalitet i Familiegymnastikken er der nemlig også fokus på forældrenes træningsudbytte.

Børnefysioterapeaut Louise Kantsø, som har udviklet materialet til kurset, siger: “tryghed og struktur er vigtige for at give barnet optimale muligheder for motorisk udvikling”. Det skabes af dig som træner, når du planlægger træningen og undervejs klæder dine forældre på til deres vigtige rolle i samspillet med deres barn.

Helt overordnet bør man som træner på familieholdet have et mål om, at træningen skal motivere børnene til livslang fysisk aktivitet. Det kan et tryg, legende og stimulerende træningsmiljø bidrage til.

Træneruddannelse

God træning kræver gode trænere.

Læs mere

Kvalitet i Familiegymnastikken

Hvad er Kvalitet i Familiegymnastikken og hvordan kommer jeg på kursus?

Læs mere

Kursuskalender

Her finder du GymDanmarks kurser.

Find kurser