Junior NM i TeamGym: Bolbro Gymnasterne har stærkt udviklingsperspektiv - GymDanmark

Junior NM i TeamGym: Bolbro Gymnasterne har stærkt udviklingsperspektiv

Når de danske hold løber på banen ved Nordiske Mesterskaber i TeamGym, har de masser af drømme og forventninger, og ikke mindst en stor portion gejst for at gøre det så godt som muligt. Løbende frem mod NM bringer vi portrætter af de danske hold, som skal repræsentere Danmark ved Junior NM i Arena Randers den 18. april 2020 – denne gang møder vi pigerne fra Bolbro Gymnasterne.

Udvikling er i fokus når pigeholdet fra Bolbro Gymnasterne deltager ved NM

Holdet er en skøn samling af helt nye og unge juniorpiger, samt piger, som var med til at blive nordiske mestre i 2018. Pigerne træner fire gange om ugen hjemme i foreningen, og her lægger trænerne vægt på et trygt og udviklende træningsmiljø. Derfor er trænernes forventning til pigerne at de præster det samme til NM som de gør under træningen hjemme. Træner Julie Bjørnskov Høegh siger:

Som trænere ser vi gerne, at pigerne laver en konkurrence, som afspejler deres niveau til de daglige træninger, derfor er fokusset ikke på resultatet, men derimod på, at pigerne kan levere en god konkurrence. Dertil ligger fokus også på, at pigerne ikke præsterer anderledes, selvom det er et NM og en international konkurrence. Vi kan kun styre hvad vi selv laver og hvordan vi præster og så må vi se hvor lang det rækker. Med det sagt, så er vi i Bolbro forsvarende mestre til NM, og det kunne selvfølgelig være sjovt at stå på toppen igen – men det er vi nok ikke ene om at ønske’ smiler træneren og fortsætter:

’Vi har et stort fokus på at udvikle gymnasterne, så de har lyst til at blive i sporten og senere blive seniorer. Vi forsøger at udvikle pigernes gymnastiske evner, deres mentale overskud i pressede situationer, samt deres fysiske evner og sociale sammenhold for herigennem at give dem de bedste betingelser for at kunne forsætte med gymnastikken på den lange bane. Vi arbejder med en seriøs tilgang til sporten, men forsøger samtidig at skabe sociale oplevelser for pigerne i og uden for gymnastikken. Bl.a. har alle juniorpigerne i december været på Island og trænet sammen med Gerplas junior piger. Men der er ingen tvivl om at junior-NM bliver en kæmpe oplevelse gymnastisk såvel som socialt’

Forsvarende nordiske mestre

Alt efter hvordan det endelige hold bliver sammensat, består pigeholdet fra Bolbro af både rutinerede og nye gymnaster, én af pigerne er med til NM for 3. gang og har været med til at vinde NM sølv i 2016 og NM Guld i 2018.

TeamGym Facebook

#randers2020 #NMTeamGym2020

Læs mere

Billetter

Køb billetter her

Læs mere

Deltagende hold

Se alle hold her

Læs mere

Mere om junior NM i TeamGym

I april samles Nordens absolut bedste TeamGym-juniorgymnaster i Arena Randers til en fantastisk udgave af de Nordiske Mesterskaber. Det bliver en tæt kamp om medaljer, æren og retten til at kalde sig de bedste i Norden 2020. Danmark har stærke traditioner i TeamGym og det sportslige mål ved junior NM for Danmark er at gentage succesen.

Praktisk information:
Dato: lørdag d. 18. april.
Hvor: Arena Randers, Fyensgade 1, Randers
Billetsalg: Køb her

FORELØBIGT Program:

 • 10:40 – 11:00
  Åbningsceremoni
 • 11:10 – 12.30
  Konkurrence: Mixhold
 • 13:40 – 15:20
  Konkurrence: Pigehold
 • 16:00 – 17.10
  Konkurrence: Drengehold
 • 17:20
  Medaljeceremoni