Smerter i håndled, albue og skulder - Sportsfysiologisk webinar - GymDanmark

Smerter i håndled, albue og skulder – Sportsfysiologisk webinar

30 jan 2021 kl. 11:00 - 12:00
Arrangør GymDanmark
Sted Online
Tilmeldingsfrist 29. januar 2021
Kontakt Ole Holmskov
Email ohh@gymdanmark.dk

Webinar om typiske overbelastningsskader i overkroppen

Gymnastik er en af de få sportsgrene (hvis ikke eneste), hvor udøveren i nogle færdigheder laver “afsæt” med armene. Dette stiller store krav om både muskelstyrke og eksplosivitet. Men ofte betyder det også typiske udfordringer som ømme håndled, albuer og skuldre, både i træning af spring og rytme.

Forebyggelse og genoptræning

Jacob Thure Hedegaard Sørensen vil gennemgå de typiske årsager til, at gymnasten oplever smerter ved håndled, albue og skulder samt hvordan dette kan forebygges. Der vil også blive set på, hvordan man kan genoptræne, når først skaden er sket.

Webinarrække

Dette er det andet ud af 3 webinarer som Jacob Thure vil afholde.

  • Tzukfoden (d. 5. december 2020 – se mere her)
  • Smerter i håndled, albue og skulder (d. 30. januar 2021)
  • Skinnebensbetændelse (dato ikke fastsat)
  • Læs mere om Jacob Thure Hedegaard Sørensen her

    Jacob har undervist i springgymnastik i 25 år, både lokalt og regionalt, på bredde og elite niveau for både børn og seniorherrer.

    Til daglig arbejder Jacob som fysioterapeut på klinik, og sin fritid bruger han på at træne og coache ØH Kometerne samt at være fysioterapeut for det danske power tumbling landsholdet.

    Jacob har været tilknyttet landsholdet i 5 år, hvor hans arbejdsopgaver består af screening og test, undersøgelser og behandling, samt vejledning online. Dertil kommer rejserne, hvor han varetager samme områder som ovenstående, samt fungerer som sparringspartner for landstræneren

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen