Dramatiske finaler og nye danmarksmestre i Tumbling - GymDanmark

Dramatiske finaler og nye danmarksmestre i Tumbling

Forsvarende Europamester Magnus Lindholmer fra Silkeborg P/D kan nu tilføje endnu en titel til dette års meritter. Lørdag fejede han alt og alle af banen ved danmarksmesterskaberne i tumbling og fik DIF-medaljen om halsen. Og i en spændende dame-finale gik titlen for andet år i træk til Victoria Kathrine Thomsen fra Outrup GUB.

En pænt fyldt sportscenter-hal i Herning lagde rammerne om dette års DM i Tumbling, og for alle – hvoraf halvdelen aldrig havde set tumbling før – blev det til et intenst og dramatisk opgør.

18 topmotiverede gymnaster havde nemlig sat sig for at levere deres absolut bedste, hvilket de til fulde levede op til. Et tårnhøjt niveau sikrede en spændende konkurrence hvor der både skulle en tiebreak og en ny bane til, inden DIF-medaljerne kunne hænges om halsen på de nye danmarksmestre.

Smadrede banen

For Magnus Lindholmer var der et ekstra stort pres at leve op til, da han i april tidligere i år ved EM, havde vundet  over nogle af verdens bedste tumblere. Og foruden otte andre topmotiverede konkurrenter, havde verdens højeste tumbler, Johannes Sømod også meldt sin ankomst. Her bidrog han til en dramatisk finale, hvor han med sine 190 cm smadrede midten af banen da to fiberstænger faldt sammen under ham, og banen måtte bygges op på ny. Heldigvis kom Sømod ikke til skade, men det kostede ham nogle vigtige point i resten af øvelsen, og Lindholmer løb med guldet.

Om at genvinde DM-titlen fra 2022 siger Magnus Lindholmer: ”Jeg er super glad for at vinde DM for anden gang, og målet er nu at vinde den for tredje gang. Det er der kun få, der har gjort, og det er en eksklusiv klub, som jeg gerne vil være med i,” siger Magnus Lindholmer som også nød opmærksomheden fra et begejstret publikum og slutter: ”Det var sjovt at være med til DIF DM-ugen, og fedt med så mange publikummer, smiler den nykårede mester.

Tiebreak skulle afgøre guldet

Hos damerne var der også lagt op til en spændende finale med otte topmotiverede tumblere. De pressede sig selv og hinanden og leverede dame-tumbling på et niveau, der ikke tidligere er set i en national konkurrence. Det resulterede i en top-spændende finale, da mesterskabet skulle afgøres i en tiebreak mellem Victoria Kathrine Thomsen og Olivia Juul Madsen, som begge opnåede 23,5 point.

Det blev en lykkelig Victoria som løb med guldet og sagde: “Det er bare en mega fed følelse, jeg står med nu. Sammenholdet blandt os tumblere er bare det bedste ved denne sport, jeg elsker det bare.” Til spørgsmålet om, hvorfor det netop blev hende, der vandt i dag, svarede hun: “Jeg laver nogle stabile og sikre øvelser, og det sikrede mig i dag det længste strå i forhold til Olivia, som fik samme pointscore.”

Se et lille video-sammendrag, flere billeder og meget mere fra DM på GymDanmark Instagram her

Værdifulde frivillige

Danmarksmesterskaberne i tumbling blev i år afholdt i forbindelse med DIF DM-Ugen. Bag konkurrencen er der lagt mange timer i det fra dygtige frivillige og Jacob Rasmussen (formand for Tumbling-komité), fremhæver især de dygtige hjælpere fra Vestjysk Gymnastikforening (VGF89) og siger:

“Jeg er stolt af vores gymnaster, de gav sig selv kamp til stregen og publikum en god oplevelse, det betyder meget når vi deltager i et arrangement som DIF DM-Ugen som vi heller ikke have kunne gennemføre uden hjælp fra de trofaste frivillige”, slutter en glad Jakob.

Foto: Anders Riishede

Se eller gense finalerne her

Herrerne

  1. Magnus Lindholmer, Silkeborg P/D
  2. Johannes Sømod, Odense GF
  3. Oskar Post, Odense GF
Se alle resultater

Damerne

  1. Victoria Kathrine Thomsen, Outrup GUB
  2. Olivia Juul Madsen, Odense GF
  3. Lea Abildgaard, Silkeborg P/D
Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen