Gymnasternes Dag: Kreativitet, fællesskab og god stemning - GymDanmark

Gymnasternes Dag: Kreativitet, fællesskab og god stemning

Hallen er booket, tilmeldingen er åben, og planlægningen er i fuld gang. Rødovre og Omegns Gymnastikforening (ROG) holder Gymnasternes Dag lørdag den 20. april 2024. ”Vi glæder os til give deltagerne en rigtig god gymnastikoplevelse,” siger Louise Mose Vikkelsø, ROG.

I skyggen af den kæmpestore Rødovre Hal finder man en lille, sort træbygning, der fungerer som kontor for Rødovre og Omegns Gymnastikforening (ROG). Her samler administrativ medarbejder og træner, Louise Mose Vikkelsø, trådene sammen med kollegerne Anette og Mille og koordinerer de mange aktiviteter i den store forening.

Og nu er der kommet en ny aktivitet til, som trekløveret glæder sig til at bruge deres kræfter på: Nemlig Gymnasternes Dag.

Gymnasternes Dag er en opvisningsdag med fokus på kvalitet, gymnastikglæde og show over hele disciplin-paletten. Alt fra springhold til akrobatik og rytmiske hold samt konkurrencehold fra forskellige discipliner kan deltage i Gymnasternes Dag. Den er nemlig kort sagt – for alle.

“Vi har sagt ja til at stå for Gymnasternes Dag, fordi vi har fået flere kræfter på kontoret, så vi kan lave andet udover at bare drifte. Vi vil gerne lave en dag med fokus på gymnastik og fællesskab, og gør alt for at skabe de fedeste rammer for dagen. Vi synes desuden, det er spændende at gå ind i et samarbejde med GymDanmark og få en tættere relation til forbundet,” siger Louise Mose Vikkelsø og tilføjer:

“Vi er også optaget af at tænke nyt i foreningen. Hvorfor skal vi for eksempel kun have vores egen forårsopvisning? Vi vil gerne prøve noget andet og mere.”

ROG har markeret deres tilstedeværelse ved Gymnasternes Dag i adskillige år med deres tre performancehold, og det er der en helt speciel grund til.

”Vi hører til i Storkøbenhavn og benytter de tilbud som henholdsvis GymDanmark og DGI udbyder i området DGI’s forårsopvisninger er kæmpestore, og det er også fedt, hvor GymDanmarks er mere intime, og man i højere grad ser hold, der minder om en selv, så man kan spejle sig i dem. På Gymnasternes Dag hepper man på hinanden og ser hinandens opvisninger,” siger Louise Mose Vikkelsø.

Tre populære perfomancehold

ROG’s tre performancehold er åbne for alle op til 18 år uden krav om udtagelse. Senior performance team (for de 14-25 årige) har kun været i gang i et år, og der er nu 23 gymnaster.

“Der er faktisk mange på holdet, der ikke har været i gymnastikken før. Nogle kommer fra efterskole, og andre kommer sammen med venner fra gymnasiet, som går i forvejen,” fortæller hun.

På junior performance teamet og mini junior performance teamet er tilslutningen overvældende med henholdsvis 45 gymnaster på begge hold. Louise Mose Vikkelsø tilskriver succesen de dygtige trænere, der formår at imødekomme en stor niveauforskel og skabe et positivt fællesskab.

“For os er det vigtigt, at man får nogle gode oplevelser, uanset om det handler om træning eller sociale aktiviteter, lyder det.”

ROG’s hold deltager pt. i tre opvisninger om året, nemlig Gymnasternes Dag, Gym for Life og deres egen forårsopvisning.

“Vi prioriterer få, men gode opvisninger. Gymnasterne skal vænne sig til at give opvisninger, og det skal være noget særligt,” forklarer hun.

Stolthed og kreativitet

Men hvorfor er opvisningsgymnastik egentlig så specielt?

”Til opvisninger kan man være kreativ med sin egen krop og opleve hvad kroppen egentlig kan. Som gymnast får man en fantastisk følelse i kroppen, når man er sammen med andre om at lave en opvisning. Man er stolt, og det er fantastisk at vise alt det, man har arbejdet med hele sæsonen,” siger Louise Mose Vikkelsø, som selv er træner for et af opvisningsholdene.

ROG satser på at skabe en intim stemning ved Gymnasternes Dag ved at “parre” holdene, så gymnasterne får et venskabshold, som de kan heppe ekstra på og snakke med.

Foreningen har kontaktet foreningerne i nabobyerne for at gøre opmærksom på, at de kan komme til Rødovre med deres hold.

“Vi har fortalt dem, at vi holder Gymnasternes Dag og håber, at de gerne vil deltage. Det kunne måske også være indgangen til et større samarbejde med andre foreninger om eksempelvis fælles kørsel til forskellige aktiviteter,” fortæller Louise Mose Vikkelsø.

Foreningen håber at se mange foreninger i Rødovre Stadionhal lørdag den 20. april 2024 og at slå et slag for opvisningsgymnastikken med et brag af en gymnastikfest.

Louise Mose Vikkelsø, ROG

Deltag i Gymnasternes Dag

Gymnasternes Dag holdes tre steder i landet: Rødovre, Odense og Farum. Skal I være med?

Læs mere